دبیر چهارمین سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی با معرفی هیات انتخاب آثار بخش تعزیه و آئینهای نمایشی منتخب، از اعلام نتایج بازبینی بیش از 60 اثر نمایشی از سراسر كشور خبر داد.
مصطفی بوعذار گفت: آثار متقاضی حضور در بخش تعزیه این دوره از سوگواره توسط هیات انتخاب آثار كه تركیبی از فعالان تئاتر دینی و تعزیه كشور متشكل از محمود فرهنگ از تهران، عبدالمحمد نعناكار و خسرو شبیبی از خوزستان است مورد بررسی قرار گرفت و تعداد 12 مجلس تعزیهخوانی را بدون اولویت برای حضور در بخش «تعزیه» چهارمین سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی معرفی كردند.
به گزارش ایسنا بنابر اعلام ایران تئاتر، وی با تقدیر از استقبال شبیهخوانان و تعزیهگردانان كشور بیان كرد: آثار زیر برای حضور در بخش تعزیه و آئینهای نمایشی چهارمین سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی انتخاب شدند:
مجلس «عاشورا» كاری از حسین حسنی از اهواز
مجلس «حضرت علی اكبر» كاری از محمدرضا دلایر از آبادان
نمایش «یاس سه ساله» كاری از ساسان مددی از شوشتر
مجلس «حضرت عباس» كاری از رضا طاهری از شوش دانیال
مجلس «امام حسین (ع)» كاری از رامین افشار از اهواز
نمایش «كربلا در كربلا» كاری از محمد انجینی از اهواز
تعزیه عربی «صوت السلاسل» كاری از هاشم اهوازی از كارون
تعزیه «قافله عشق» كاری از رشید امیری از اهواز
مجلس «حضرت عباس» كاری از حمیدرضا اسعدی از اهواز
مجلس «بازار شام» كاری از احمد زرگوش از شوش دانیال
نمایش عربی «دموع السیف» كاری از عبدالعظیم عساكره از ماهشهر
تعزیه عربی «حضرت عباس» كاری مصطفی شبیبی از سوسنگرد
بوعذار همچنین با اشاره به بخشی از سوابق به معرفی هیات انتخاب بخش تعزیه پرداخت و گفت: محمود فرهنگ نویسنده، بازیگر و كارگردان و مدرس شناخته شده تئاتر كشور، كارگردان آثار شاخص تئاتر دینی همچون خورشید كاروان، دریافت رتبههای برتر در جشنوارههای ملی تئاتر كشور، بازبین اولین دوره جشنواره تئاتر فجر، اولین و موسس كانون تئاتر خیابانی اداره كل هنرهای نمایشی، اجرای نمایش در كشورهای ایتالیا، هلند، كانادا، هند، عضویت در شورای نظارت و ارزشیابی، سیاستگذاری جشنواره دفاع مقدس، عضو هیات انتخاب كتاب سال، داوری و دبیری جشنواره های ملی همچون كودك و نوجوان و صاحبدلان و همایشهای بزرگ 2000 اجرای خیابانی در 100 روز تهران و مدیركانون تئاتر دینی اداره كل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
دبیر سوگواره خاطرنشان كرد: عبدالمحمد نعناكار متولد سال 1334 نویسنده و كارگردان خوزستانی است كه كارگردانی بیش از 68 اثر نمایشی را در كارنامه خود دارد. وی بیش از 20 سال به صورت مستمر در نمایشهای عاشورایی و مجالس تعزیهخوانی فعال است. دبیر 11 دوره سوگواره تعزیه عاشوراییان دزفول، عضو هیات رییسه انجمن هنرهای نمایشی خوزستان، نگارش یك مجلس شبیهخوانی در خصوص محمدبن موسی الكاظم (سبزقبا) علیه السلام، صاحب تالیف كتابهایی چون در داغ آفتاب، عطش، شب عروسی بود، جامههای سفید با رنگ شقایق و آثاری چون تعزیه به روایتی دیگر، سبزقبا نگین دارالمومنین.
بوعذار با معرفی خسرو شبیبی از پیشكسوتان تعزیه عربی خوزستان گفت: خسرو شبیبی از پیشكسوتان تئاتر و تعزیه عربی خوزستان، نویسنده، كارگردان و بازیگر تئاتر كه از سال 51 پا به صحنه تئاتر گذاشته است و در این میان نمایشهای متعدد صحنهای و آیتمهای نمایشی را در صدا و سیما كارگردانی كرده است. وی در 10 دوره جشنواره تئاتر عربی به عنوان بازیگر و كارگردان حضور داشته و تاكنون مقام اول بازیگری و كارگردانی را كسب كرده است و بازی در فیلمهای كوتاه و سریالهای تلویزیونی و همچنین 35 سال تعزیهگردان یكی از گروههای ثابت تعزیه عربی در خوزستان بوده كه در كشورهای همسایه تعزیه را به زبان عربی اجرا كرده است.
چهارمین سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی به دبیری مصطفی بوعذار توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری اهواز با همكاری انجمن هنرهای نمایشی ایران و انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان از اول تا پنجم مهر 1400 همزمان با اربعین حسینی در 10 مكان اجرایی در سطح شهر اهواز برگزار میشود.
https://zil.ink/radioarbaeen