صدای جمهوری اسلامی ایران

تحلیلگر ارشد روابط بین‌الملل با بیان اینكه هیچ ملاقات و دیداری با رئیس دولت انتقالی سوریه صورت نمی‌گیرد و همه دیدارها با الجولانی است، اظهار كرد: هدف از دیدارها و ملاقات‌های سیاسی الجولانی با مقامات سیاسی برخی كشورها این است كه مشروعیت پیدا كرده و این گروهك از لیست تروریستی و از مقررات سازمان ملل متحد خارج شود.

مهدی مقسومی، كارشناس و تحلیلگر ارشد روابط بین‌الملل در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، با اشاره به ابعاد حقوقی وضعیت گروهك تروریستی تحریرالشام در سوریه گفت: گروهك تحریرالشام ذیل مصوبات سازمان ملل متحد و مصوبات كنگره آمریكا به عنوان گروهك تروریستی شناخته شده و به همین دلیل هم برای ورود به سوریه و انجام یك سری اقدامات رفتار و چهره خود را تغییر داده است.

وی درمورد پشت پرده دیدارها و ملاقات‌های الجولانی با مقامات سیاسی برخی كشورها نیز اظهار كرد: الجولانی به عنوان رهبر گروهك تروریستی تحریرالشام در دولت انتقالی فقط بخش وزارت دفاع و نظامی را بر عهده دارد اما شاهدیم كه هیچ ملاقات و دیداری با رئیس دولت انتقالی صورت نمی‌گیرد و فقط با الجولانی ملاقات می‌شود كه این در راستای قدرت‌گرفتن تحریرالشام و خروج این گروهك از لیست تروریستی و از مقررات سازمان ملل متحد است.

كارشناس و تحلیلگر ارشد روابط بین‌الملل افزود: تیم رسانه‌ای بسیار قوی و تیم حقوقی بین‌الملل كه در كنار گروهك تروریستی تحریرالشام قرار گرفته، مشورت‎‌های بسیار دقیق و عمیقی به آنها می‌دهد تا مشروعیت و مقبولیتی را برای خود در جامعه بین‌الملل كسب كنند.

مقسومی ادامه داد: هدف از دیدارها و ملاقات‌های سیاسی الجولانی با مقامات سیاسی برخی كشورها این است كه مشروعیت پیدا كرده و اعضای تحریرالشام بتوانند سمت‌های مهمی را در دولت آینده اشغال كنند چون اگر تروریست باشند و وارد دولت شوند دچار یك سری محدودیت در ارتباطات بین‌المللی خواهند شد.

وی با اشاره به اینكه سوریه با چالش‌های متعددی مواجه است كه آینده محور مقاومت را در این كشور تحت تأثیر قرار می‌دهد، تصریح كرد: پس از سقوط حكومت بشار اسد و تصرف دشمق توسط گروه‌های معارض، وضعیت امنیتی و سیاسی سوریه به شكل قابل توجهی تغییر كرد و اكنون هم قدرت‌های حاضر در سوریه برای انتقال و كنترل و مدیریت كشور سعی می‌كنند سهم بزرگتری را از آن خود كنند.

كارشناس و تحلیلگر ارشد روابط بین‌الملل گفت: همانطوركه رهبر انقلاب فرمودند ما نیز بر این باور هستیم كه جوانان ملت سوریه در برابر اشغالگری و تجاوز بیگانگان سكوت نخواهند كرد و به نظر می‌رسد كمتر از یك سال آینده آشوب‌های داخلی فراوانی گریبانگیر سوریه خواهد شد و مقاومت به شكل جدیدی در سوریه بروز پیدا خواهد كرد.

مقسومی با تأكید بر اینكه تلاش‌ها و توصیه‌های ایران به دولت بشار اسد در راستای حفط منافع ملت سوریه باید برای افكار عمومی سوریه تبیین شود، افزود: تصور مردم ایران این بود كه ما در سوریه هزینه كردیم و تصور مردم سوریه هم این بود كه ما ایرانی‌ها منابع آنها را به نفع خود استفاده كردیم، این نشان می‌دهد ما نقش ایران در سوریه را به درستی تفهیم و تبیین نكردیم درحالیكه نباید اجازه می‌دادیم روایت معكوس مطرح شود.

وی خاطرنشان كرد: گروهك تروریستی تحریرالشام بر مبنای دستورالعمل و استراتژی رسانه و سیاست بزرگی كه تدوین كردند، در سوریه عمل می‌كنند كه این صرفاً نشانه بلوغ رسانه‌ای آنهاست نه بلوغ فكری.

مرتبط با این خبر

  • معرفی كتاب «حفره»

  • معرفی كتاب «فرمانده من»

  • معرفی كتاب «فرشته ای در برهوت»

  • معرفی كتاب «پسرك فلافل‌‌فروش»

  • معرفی كتاب ارمیا

  • معرفی كتاب آخرین امدادگر

  • معرفی كتاب هفت روز (خاطرات اسارت)

  • معرفی كتاب «درخت بلوط»

  • معرفی كتاب «من زنده‌ام»

  • شاخص های مكتب شهید سلیمانی