صدای جمهوری اسلامی ایران

علیپور به تعارض میان منافع دولت لهستان و عدالت جهانی اشاره و اظهار كرد: این دولت به دلیل پیمان‌های خود با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده تحت فشار است.

محمود علیپور، كارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، با اشاره به مخالفت دولت لهستان با اجرای حكم بازداشت نتانیاهو و عدم دستگیری او گفت: این تصمیم به دلیل تصویب طرحی از سوی نمایندگان آمریكاست كه به دولت‌ها اجازه می‌دهد در صورت متهم‌شدن شهروندان خود به دیوان بین‌المللی كیفری، اعضای این دیوان را تحریم كنند. این موضوع به دولت لهستان فرصتی می‌دهد تا از زیر بار اعتراضات مردمی خارج شود.

وی با اظهار به اینكه اعتراضات مردم لهستان به دلیل حمایت از فلسطین و خشم ناشی از كشته شدن یك امدادگر لهستانی در غزه شكل گرفته است، بیان كرد: مردم لهستان كه خود تجربه اشغالگری دارند، به شدت نسبت به اقدامات نتانیاهو واكنش نشان داده و در خیابان‌ها به اعتراض پرداخته‌اند.

این كارشناس مسائل سیاسی، به تعارض میان منافع دولت لهستان و عدالت اشاره كرد و افزود: این دولت به دلیل پیمان‌های خود با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده تحت فشار است.

علیپور با تأكید بر اینكه افكار عمومی و اعتراضات مردم لهستان می‌تواند بر سیاست‌های خارجی این كشور تأثیر بگذارد، تصریح كرد: به عنوان مثال، یكی از نمایندگان مجلس لهستان در اعتراض به فعالیت‌های یهودیان طرفدار صهیونیست، به حمایت از مردم فلسطین پرداخته و وزارت خارجه لهستان نیز حق فلسطین را به عنوان یك كشور مستقل به رسمیت شناخته است. این اقدامات، نشان‌دهنده وجود یك روح جمعی در میان مردم لهستان است كه به طور ناخودآگاه در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی واكنش نشان می‌دهند.

وی به بررسی تأثیرات مخالفت كشورهایی مانند لهستان به رای دیوان بین‌المللی لاهه پرداخت و گفت: این مخالفت‌ها می‌تواند اعتبار دادگاه را در سطح جهانی زیر سوال ببرد و به ترویج ایده معافیت از مجازات در روابط بین‌الملل منجر شود. این ایده به كشورها اجازه می‌دهد تا اقدامات متخاصمانه‌ای انجام دهند تا زمانی كه دادگاه بین‌المللی از آن‌ها حمایت كند.

این كارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: این وضعیت می‌تواند استقلال دادگاه بین‌المللی كیفری را به خطر بیندازد و به اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی و متحدانش دامن بزند.

علیپور به تأثیر این اعتراضات بر روابط لهستان با اتحادیه اروپا و جامعه بین‌المللی اشاره و اظهار كرد: فشار افكار عمومی می‌تواند دولت لهستان را وادار به تجدید نظر در سیاست‌های خود كند و این موضوع ممكن است بر روابط این كشور با كشورهای اروپایی كه مخالف تشكیل دولت مستقل فلسطین هستند، تأثیر بگذارد.

مرتبط با این خبر

  • معرفی كتاب «حفره»

  • معرفی كتاب «فرمانده من»

  • معرفی كتاب «فرشته ای در برهوت»

  • معرفی كتاب «پسرك فلافل‌‌فروش»

  • معرفی كتاب ارمیا

  • معرفی كتاب آخرین امدادگر

  • معرفی كتاب هفت روز (خاطرات اسارت)

  • معرفی كتاب «درخت بلوط»

  • معرفی كتاب «من زنده‌ام»

  • شاخص های مكتب شهید سلیمانی