صدای جمهوری اسلامی ایران

واكاوی روندها در رفتار آمریكا در طول نزدیك به دو ماه گذشته نشان می دهد كه ایالات متحده بعنوان پشتبان و طراح اصلی عملیات نظامی اسرائیل به غزه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس؛ حمله نظامی رژیم صهیونیستی به غزه با چراغ قرمز آمریكایی ها اتفاق افتاد. بررسی ها نشان می دهد كه بعد از عملیات طوفان الاقصی كاخ سفید حمایت عیار از رژیم صهیونیستی داشته است و میزان ارسال سلاح و مهمات نظامی به ارتش صهیونیست ها ده برابر بیشتر از زمان های دیگری بوده است. حمایت تمام عیار دولت بایدن از رژیم صهیونیستی در حالی اتفاق افتاد كه به اعتماد بسیاری جنگ غزه باتلاقی برای آمریكاست.

واكاوی روندها در رفتار آمریكا در طول نزدیك به دو ماه گذشته نشان می دهد كه ایالات متحده بعنوان پشتبان و طراح اصلی عملیات نظامی اسرائیل به غزه بوده است كه البته با شكست روبرو شده است. در بررسی علل رفتار آمریكا بعد از عملیات طوفان الاقصی نشان می دهد كهاین عملیات به پیكره آمریكا نیز در منطقه ضربه زده است. در همین زمینه رهبر معظم انقلاب فرمودند : "حادثه تاریخ‌ساز طوفان الاقصی علیه رژیم صهیونیستی است اما آمریكازدایی است"

فارین‌افرز در یادداشت مهم خود با عنوان «جنگی كه خاورمیانه را دوباره شكل داد» به قلم، ولی نصر (استاد دانشگاه جان‌هاپكینز) و ماریا فانتاپی در 20 نوامبر 2023 نوشت: پس از 7 اكتبر 2023، به نظر می‌رسید چشم‌انداز ایالات متحده برای خاورمیانه، در حال تحقق است. واشنگتن به تفاهم ضمنی با تهران درباره برنامه هسته‌ای خود رسیده بود و در حال كار روی یك پیمان دفاعی با عربستان سعودی بود كه این كشور را به عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل سوق می‌داد. همچنین واشنگتن برنامه‌هایی را برای یك كریدور تجاری بلندپروازانه كه هند را از طریق خاورمیانه به اروپا متصل می‌كند تا نفوذ فزاینده چین در منطقه را خنثی كند، اعلام كرده بود. اما حماس به اسرائیل حمله كرد و نگاه ایالات متحده را تغییر داد. با توجه به اینكه حمایت ایران عامل توانایی‌های نظامی حماس است، اكنون توانایی‌های نظامی منطقه‌ای ایران بسیار قدرتمند به نظر می‌رسد.

در همین زمینه «نیویورك تایمز» گزارشی تحت عنوان "اختلاف در كنگره آمریكا بر سر كمك نظامی به تل‌آویو" نوشت: "به دنبال تصویب كمك‌های كنگره آمریكا به اسرائیل، برخی دموكرات‌ها درصدد هستند آن را مشروط شده به الحاق برخی بندهای خاص جلوه دهند. در این زمینه حتی اختلاف نظرهایی میان دموكرات‌ها و دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریكا درباره اینكه آیا تصمیم به ارسال كمك‌های نظامی گسترده به تل آویو به شروط خاصی ازجمله اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از جان باختن غیرنظامیان فلسطینی وابسته خواهد بود یا خیر، وجود دارد.

این روزها رابطه دموكرات‌ها با یكدیگر و رابطه شان با دولت بایدن شاهد تنش‌هایی بر سر تلاش چپ‌ها برای مرتبط كردن تصمیم ارسال كمك‌های نظامی اضطراری گسترده به اسرائیل در مدت جنگ با حماس، آن هم با شروط خاصی است كه اوج اختلاف نظر نمایندگان حزب دموكرات را در زمینه حمایت از دولت یهودی نشان می دهد.

این موضوع نشان دهنده انحراف آشكار از رویه دیرین كنگره است؛ جایی كه قانونگذاران در دهه های مختلف توافق كردند مبالغ هنگفتی برای تأمین مالی نظامی بدون قید و شرط اسرائیل اختصاص دهند. امروز در حالی كه اسرائیل در بحبوحه درگیری‌های جاری با حماس است و لحظه به لحظه بر تعداد كشته‌شدگان غیرنظامی افزوده می شود، تعداد زیادی از نمایندگان دموكرات نسبت به نحوه استفاده از بودجه آمریكا برای كمك به اسرائیل ابراز نگرانی می‌كنند.

احتمال دارد اختلافات در سنای آمریكا به اوج خود رسیده باشد؛ زمانی كه سناتور چاك شومر از نیویورك، رئیس اكثریت دموكرات ها گفت، سنا ممكن است كار بر روی بسته ای قانونی را آغاز كند كه شامل اقدامات مربوط به كمك هاست.

اختلافات میان دموكرات ها سه شنبه گذشته پشت درهای بسته كنگره و كاخ سفید بالا گرفت. جیك سالیوان، مشاور امنیت ملی در كاخ سفید با حدود 20 سناتور دموكرات ملاقات كرد و آنها نگرانی های خود را در زمینه نحوه استفاده اسرائیل از كمك های آمریكا در میدان جنگ ابراز كردند.

مدتی بعد، تعدادی از دموكرات‌ها با همكارانشان در ضیافت ناهار ویژه ای در ساختمان كنگره، درباره بسته كمك‌ها به اسرائیل و ارائه كمك‌های بشردوستانه بیشتر به غزه و اطمینان از اینكه اسرائیل تلاش‌های بیشتری برای جلوگیری از جان باختن غیرنظامیان فلسطینی انجام می‌دهد، رایزنی كردند.

سناتور كریس ون هولن، نماینده دموكرات ایالت مریلند كه در رأس این تكاپوها قرار دارد (در زمینه ایجاد شروط خاص برای ارسال كمك ها) درباره مواضع بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت: ما از بایدن، رئیس جمهور می خواهیم در رابطه با طرح ارسال كمك ها و كاهش میزان غیرقابل قبول جان باختگان غیرنظامی از دولت نتانیاهو تضمین صریح دریافت كند.

وی افزود: ما از كابینه ائتلافی نتانیاهو می خواهیم به طور كامل با تلاش های واشنگتن برای ارائه كمك های بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه همكاری كند. ما باید ضمانت های صریح بگیریم، اما اینكه چگونه به آن دست یابیم، موضوع قابل بحث است.

ون هولن ماه جاری نامه‌ای كه به وسیله نیمی از اعضای حزب دموكرات امضا شده بود به بایدن ارسال و در آن نگرانی‌هایی را درباره استفاده خلاف قوانین بین‌المللی از سلاح‌های اعطا شده به وسیله ایالات متحده مطرح كرد.

دولت بایدن پیش تر به عنوان بخشی از بسته جامع امنیت ملی كه شامل میلیاردها دلار بیشتر برای تسریع سرعت ارائه كمك‌های بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه است، 14.3 میلیارد دلار كمك نظامی به اسرائیل در جنگ علیه حماس درخواست كرده بود.

هیچ یك از دموكرات ها با این بسته مخالفت نكردند، اما بسیاری از آنها نگران هستند بسته مذكور بررسی نشود. استفاده اسرائیل از تسلیحات تهاجمی سنگین‌تری كه به وسیله ایالات متحده ارائه و باعث پمپاژ بیشتر بودجه به آمریكا می‌شود، می‌تواند تلاش‌ها را برای كاهش جان باختگان فلسطینی و ارائه كمك به غیرنظامیان زیر بمباران تضعیف كند.

سناتور چاك شومر سه‌شنبه گذشته گفت: درباره كمك به اسرائیل اختلاف نظر وجود دارد، من این اختلاف نظر را با دولت آمریكا و بلوك سیاسی خود در میان خواهم گذاشت.

در سوی مقابل، جمهوری‌خواهان كه مشتاق نشان دادن اختلافات میان دموكرات‌ها بوده اند، پر سر و صداتر عمل می كنند.

اسرائیل از زمان تأسیس در سال 1948، بزرگترین دریافت كننده كمك های خارجی ارائه شده به وسیله ایالات متحده بوده است و 3.8 میلیارد دلار كمك نظامی سالانه دریافت می كند. این، بیش از مبلغی است كه آمریكا به هر كشور دیگری، به جز كمك های نظامی اخیر به اوكراین می دهد. گرچه برخی از بندهای بودجه به دنبال توافق صلح و آتش بس در غزه تصویب شد، ولی كنگره پیش تر شروطی برای محدود كردن استفاده از سلاح هایی كه اسرائیل از ایالات متحده خریداری می كند، اعمال نكرده بود.

سناتور تیم كین، نماینده دموكرات از ایالت ویرجینیا كه نامه به بایدن را امضا كرد، گفت: فكر می‌كنم اینها اهدافی است كه همه در آن سهیم هستند و ما فقط سعی می‌كنیم بهترین راه برای دستیابی به آنها را بیابیم.

اگرچه دولت بایدن در ابتدا در حمایت از تلاش‌های اسرائیل برای بیرون راندن حماس از غزه صریح بود، اما به تازگی از اسرائیل خواسته است در حملات خود دقیق‌تر عمل كند تا از تشدید بحران انسانی جدی‌تر جلوگیری شود. هفته گذشته نیز بایدن به خبرنگاران گفت، ایده تحمیل شروط خاص برای كمك به اسرائیل قابل توجه است.

به نوبه خود، سناتور بنجامین ال. كاردین، نماینده دموكرات از ایالت مریلند و رئیس كمیته روابط خارجی گفت: دولت بایدن گفت و گوهای خوبی با اسرائیلی ها داشته و فكر می كنم بایدن بر راهبرد نظامی و كمك های بشردوستانه تأثیر گذاشته است.

دموكرات‌ها كه برای تحمیل شروط خود برای ارسال كمك‌ها به اسرائیل فشار می‌آورند، می‌گویند نگرانی‌هایشان نباید به عنوان عقب‌نشینی از حمایت از اسرائیل تلقی شود و مدعی هستند تلاش می‌كنند از بدترین فاجعه انسانی و بحران امنیتی در منطقه جلوگیری كنند.

سناتور پیتر ولش، نماینده دموكرات از ایالت ورمونت گفت: از كمك رسانی به اسرائیل حمایت می كنم و همیشه از آن حمایت كرده ام، اما بزرگترین مشكل من كمك ها به اسرائیل نیست، بلكه بمباران اسرائیل است كه تأثیر مخربی بر غیرنظامیان دارد. دولت آمریكا درباره اهدافی كه بسته كمكی برای آن استفاده خواهد شد، ازجمله اینكه چرا به سلاح های تهاجمی سنگین نیاز است، شفافیت بیشتری به كنگره بدهكار است.

گنبد آهنین بخش مهمی از زیرساخت های دفاع موشكی اسرائیل است كه برای انهدام موشك های تهاجمی حماس استفاده می شود. اسرائیل به دلیل استفاده از بمب های سنگین برای هدف قرار دادن اهدافی در نوار غزه و آسیب های ناشی از آن به غیرنظامیان در منطقه ای پرجمعیت مورد انتقاد قرار گرفته است."

مرتبط با این خبر

  • دستگیری نتانیاهو وابسته به همكاری كشورهای عضو دیوان است

  • بسیج؛ الگوی مقاومت برای پایان جنایت صهیونیست‌ها

  • جهان اسلام باید در دشمنی با اسرائیل مشترك باشند/طرح تمدن نوین اسلامی با تقویت مقاومت

  • اعلام جرم علیه بایدن هم امكان پذیر است

  • قطع حمایت غرب از نتانیاهو به خاطر فشار افكار عمومی

  • محكومیت حامیان فلسطین به عنوان یهودستیز

  • آزادی گروگان‌های اسرائیلی فقط با مذاكره ممكن است

  • متوقف شدن جنگ به نفع مقاومت در دوران ترامپ/ حكم دستگیری نتانیاهو ضمانت اجرایی ندارد

  • معرفی كتاب «پرواز پای دماوند»

  • معرفی كتاب «جاده یوتیوب»