صدای جمهوری اسلامی ایران

محمدرضا قربانی با اشاره به عدم رعایت حقوق بشر مردم فلسطین از مصادیق نادیده گرفتن مواد حقوق بشر برای این مردم مظلوم سخن گفت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت، محمدرضا قربانی فعال سیاسی و رسانه در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت اظهار كرد: زمانی كه منشور ملل متحد نوشته می شد، در خصوص حقوق بشر نیز اقدامی صورت گرفت و در آن تشویق به احترام به حقوق بشر در بند 3 ماده 1 گنجانده شد. حقوق بشر یك امتیاز كلی برای آحاد بشر بوده و برای هر انسانی به طور طبیعی تعریف شده است كه جهان شمول، غیرقابل سلب از انسان، تبعیض ناپذیر، تفكیك ناپذیر، به هم پیوسته و در هم تنیده است.

وی ادامه داد: از زمان بابل و در قانون همورابی در مورد حقوق بشر صحبت شده و تا سال 1948 نیز ادامه دارد كه در آن سال 30 ماده در این خصوص تصویب شد. حقوق بشر 3 نسل دارد. نسل اول آن در مورد حقوق مدنی و سیاسی، نسل دوم آن در مورد حقوق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و نسل سوم در مورد حقوق همبستگی است. جریان غزه یك جریان دعوای قومی و كشوری نبوده بلكه شواهد بیانگر آن است كه 2 گفتمان و 2 تفكر تمدن غرب و تمدن اسلامی در میدان غزه با یكدیگر مواجه شده اند.

این فعال سیاسی با بیان اینكه حقوق بشر آمریكایی مورد تایید اسلام نیست خاطرنشان كرد: در نسل اول حقوق بشر 30 اصل تصویب شد. ماده 2 آن همه انسانها را بدون هیچ تمایز و با هر عقیده ای سزاوار تمامی حقوق آزادی می داند. بر این اساس آیا برخورد غرب در مورد انسانهای غزه با انسانهای اكراینی یكسان است؟ در جنگ اكراین و روسیه، كشورهای غربی پای كار آمدند و روسیه را از تمام امكانات تحریم كردند در حالیكه در مورد جنایات اسرائیل سكوت كرده اند. در ماده 3 آن نیز هر فرد را سزاوار زندگی و امنیت فردی می داند در حالیكه منطقه غزه بسیار نا امن است.

قربانی در رادیو مقاومت افزود: در ماده 13 حقوق بشر نیز آمده هر انسانی محق به داشتن آزادی جابجایی و اقامت در هر نقطه ای درون مرزهای مملكت خویش است. آیا آوارگان فلسطینی حق ندارند درون سرزمین خودشان باشند؟ اما در هیچ یك از مواد آن، حقوق بشر رعایت نمی شود. برخلاف مواد حقوق بشر، مردم غزه نمی توانند تابعیت خودشان را داشته باشند در حالیكه در مواد حقوق بشر توسط خودشان ترسیم شده است.

وی همچنین با اشاره به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب 1966 اظهار كرد: با بررسی این میثاق، عدم رعایت حقوق بشر بیشتر به چشم می خورد.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می‌توانید برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 14:00 تا 17:00روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • اعلام جرم علیه بایدن هم امكان پذیر است

  • قطع حمایت غرب از نتانیاهو به خاطر فشار افكار عمومی

  • محكومیت حامیان فلسطین به عنوان یهودستیز

  • آزادی گروگان‌های اسرائیلی فقط با مذاكره ممكن است

  • متوقف شدن جنگ به نفع مقاومت در دوران ترامپ/ حكم دستگیری نتانیاهو ضمانت اجرایی ندارد

  • معرفی كتاب «پرواز پای دماوند»

  • معرفی كتاب «جاده یوتیوب»

  • معرفی كتاب «حسین پسر غلامحسین»

  • ساختار سازمان ملل باید از اساس تغییر كند

  • زنان می‌توانند جریان‌سازی كنند/ وزارت ارشاد از افزایش كمّی حوزه علمیه خواهران حمایت كند