صدای جمهوری اسلامی ایران

تحلیلگر حوزه غرب آسیا حمله به عراق از سوی رژیم صهیونیستی را محتمل و آن را منجر به جنگ منطقه‌ای بزرگ دانست و گفت: عراق در تمام منازعات منطقه‌ای بی‌طرف بوده و اگر مورد حمله قرار گیرد، اسرائیل باید تحت فصل 7 منشور ملل متحد قرار گیرد.

حسن هانی‌زاده در مصاحبه با برنامه "خیابان پیروزی" درباره شكایت رژیم صهیونیستی از عراق اظهار كرد: رژیم اسرائیل طی یكسالی كه از طوفان‌الاقصی می‌گذرد، به عامل بی‌ثبات‌كننده منطقه‌ای و جهانی تبدیل شده است. عراق كشوری است كه به طور رسمی علیه رژیم صهیونیستی ورود نكرده و برخی اقدامات نیز به صورت خودجوش و مردمی بوده؛ ولی اخیرا مقامات رژیم صهیونیستی تهدید به بمباران عراق كرده‌اند.

وی افزود: آنها برای توجیه این كار، پیش‌دستی كرده و در سازمان ملل، علیه عراق شكایتی را مطرح و دولت عراق نیز خواستار رسیدگی به تهدیدات جدی اسرائیل شده است، رژیم صهیونیستی برای بمباران عراق به لحاظ عملیاتی مشكلی ندارد، چون صدها فروند هواپیمای جنگی آمریكا را در اختیار دارد ولی این اقدام جنگ گسترده منطقه‌ای را شكل می‌دهد.

تحلیلگر حوزه غرب آسیا، با بیان اینكه هر اقدامی از سوی عراق باید با چراغ سبز آمریكا صورت گیرد، افزود: آمریكایی‌ها مسئول حفظ امنیت عراق هستند و اجازه دادن به رژیم صهیونیستی، تمام توافقات بغداد-واشنگتن را بی‌اثر خواهد كرد. مقامات عراق نیز اعلام كردند اگر رژیم بخواهد به صورت مستقیم به این كشور حمله كرده و یا از آسمان عراق استفاده نمایند، وارد عمل خواهند شد.

هانی‌زاده در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو مقاومت خاطرنشان كرد: آمریكایی‌ها چراغ سبز لازم را به رژیم صهیونیستی نشان می‌دهند و تمام اقدامات این رژیم علیه كشورهای منطقه با اجازه آمریكا صورت گرفته و طبیعتا غرب و آمریكا در بی‌ثباتی امنیت منطقه نقش داشته‌اند. رژیم صهیونیستی قبل از هر اقدامی، مسائل را با آمریكا و اروپا هماهنگ می‌كند. در این بین شورای امنیت ناتوانی خود را برای صلح جهانی نشان داده و امروز باید به رژیم صهیونیستی اخطار جدی دهد چون عراق در تمام منازعات منطقه‌ای بی‌طرف بوده و اگر مورد حمله قرار گیرد، اسرائیل باید تحت فصل 7 منشور ملل متحد قرار گیرد.

وی تاكید كرد: آمریكا هرگونه پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت را وتو كرده كه نشان از نوعی همراهی میان قدرت‌های غربی و رژیم صهیونیستی است.

تحلیلگر حوزه غرب آسیا خاطرنشان كرد: عراق با ضعف ساختاری روبه‌رو است و ارتش این كشور در حالت گزار قرار دارد و به همین دلیل به لحاظ توان دفاعی به كمك سایر كشورها نیاز دارد. از این رو كشورهای غربی باید ورود كرده و مانع رژیم صهیونیستی برای حمله به عراق شوند. طبیعتا این تهدیدات جدی است و عراق در دایره خطر قرار دارد و هر آن ممكن است رژیم صهیونیستی دست به ماجراجویی علیه عراق بزند كه جنگ بزرگ منطقه‌ای را منتج می‌شود.

هانی‌زاده اضافه كرد: اتحادیه عرب و سازمان همكاری تاثیر فراوانی دارند ولی طی جنگ غزه ناتوانی خود را نشان دادند. البته سازمان همكاری‌های اسلامی نشست‌هایی داشته و اتحادیه عرب نیز جلساتی برگزار كرده ولی این نشست‌ها تنها به صدور بیانیه غیرعملیاتی منجر شده است.

وی تحریم كالاهای آمریكایی و اسرائیلی و منع پرواز هواپیما را از الزامات كشورهای عرب منطقه دانست و افزود: آمریكا ثابت كرده به صورت یك جانبه در هر توافقی عمل می‌كند. این كشور درپی عملیاتی كردن توافق برای كمك به سایر كشورها نیست خاصه درمورد عراق كه تاكنون به تعهدات خود عمل نكرده است.

تحلیلگر حوزه غرب آسیا افزود: برای آمریكا، برتری نظامی و امنیتی رژیم در منطقه اهمیت است ولی نیروهای مردمی در عراق به صورت رسمی اعلام كردند اگر رژیم صهیونیستی بخواهد علیه عراق وارد عملیات شود، مستقیما پایگاه‌های آمریكا را مورد حمله قرار می‌دهند و این عاملی بازدارنده برای جلوگیری از ماجراجویی نتانیاهو از سوی آمریكاست.

مرتبط با این خبر

  • ایران باید چین و روسیه را وارد میدان كند

  • ضرورت ریشه‌كنی عناصر افراطی تروریستی در سوریه

  • خلق آثار ماندگار در حوزه مقاومت نیازمند خلوص نیت است/ عكاسی؛ سند ایثار محور مقاومت

  • تروریست‌ها؛ مهره اسرائیل برای ضربه‌زدن به محور مقاومت

  • «اسطوره حاج قاسم و بازسازی هویت ملی ایرانیان»

  • كتاب دا: خاطرات سیده زهرا حسینی

  • «نخسایی ها»

  • تقویت منافع ایالات متحده و تضعیف محور مقاومت با جنگ در سوریه/ سناریوهای آمریكا نخ‌نما شده است

  • اعتبار تركیه با دوگانگی‌های اردوغان خدشه‌دار شده است

  • خروج از منطقه فیلادلفیا نشانه‌ ضعف نظامی رژیم صهیونیستی است