صدای جمهوری اسلامی ایران

مسئول مركز پژوهش و نشر آثار ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: تلاش داریم تا مركز پژوهش را در این ستاد راه اندازی كنیم و محور روشن كارهای این حوزه این است كه بتواند اقداماتی كه در طول این 17 سال انجام گرفته را مستندسازی كند.

به گزارش روابط عمومی رادیو مقاومت، سردار غلامرضا كرمی مسئول مركز پژوهش و نشر آثار ستاد بازسازی عتبات عالیات در برنامه «عصر مقاومت» درباره پژوهش های كه در این مركز صورت گرفته است، گفت: ستاد بازسازی عتبات از سال 82 تا الان مسئولیت بازسازی عتبات را در عراق و سوریه به عهده دارد. مثل دوران دفاع مقدس. دوستان ما عموما تلاش های زیادی انجام دادند اما در حوزه پژوهش كار كمتری صورت گرفته است و این مركز از سال گذشته در سازمان عتبات آغاز به كار كرده است.

وی ادامه داد: محور روشن كارهای این حوزه این است كه بتواند اقداماتی كه در طول این 17 سال انجام گرفته را مستندسازی كند و در این راستا قدم اول این بود كه بتواند تاریخ شفاهی را فعال كند. خیلی از مطالب اندوخته های سینه های خیلی از عزیزانی است كه در این سالها در عتبات زحمت كشیدند و ممكن است اگر درج نشود از بین برود.

وی افزود: آنچه كه تا همین جا مطالعه كردیم، میزان اقداماتی است كه جمهوری اسلامی ایران در عتبات عالیات در حوزه بازسازی و توسعه و گسترش انجام داده است. بیش از آن اقدامی است كه در طول تاریخ انجام شده است اما در حوزه مستندسازی و مكتوب كردن كار همراهی پیش نرفته است و تلاش این مركز این است كه بتواند این قسمت را هم فعال كند.

وی درباره بازوان اجرایی این مركز در حوزه پژوهش نیز گفت: در ابتدای كار مدیریت اسناد و مدارك را طراحی كردیم و مسئولیت این حوزه جمع آوری مجموعه مطالب است تا مركز اسناد در این حوزه كامل شود یعنی آنچه به صورت سند وجود دارد. برای مثال در مقطعی عزیزی در عتبات كار كرده و خودش از خودش عكس گرفته و این عكس ها دست خودشان است و جمع آوری نشده است.

سردار كرمی درباره اینكه آیا آماری دارید كه بدانید در این حوزه چقدر جمع آوری شده است؟، گفت:نسبت به حجم كار در طول این سالها. این روزها شروع كار است و تلاش ها در حال انجام است و معتقدم كار زیادی مانده است و ما هنوز در ابتدای راهیم.

وی درباره اینكه اگر كسی عكسی دارد و سندی دارد چطور می تواند آن را به شما واگذار كند؟ گفت: ما در خدمتشان هستیم و اگر با ما تماس بگیرند می توانیم سند را اسكن كرده و مجددا به آنها برگردانیم و برای تاریخ و مكتوبات و مستندهایی كه ساخته می شود نگه داریم. اگر در استان ها باشند ستاد بازسازی عتبات می توانند این كار را انجام دهند، اگر به آدرس ما بخواهند بفرستند ستادمان در تهران است و اینكه می توانند خودشان مراجعه حضوری داشته باشند تا همانجا سند را به آنها برگردانیم.

وی درباره اینكه ممكن است برخی ها بخواهند سندهایشان را بفروشند، آیا خریداری می شود؟ گفت: در مجموعه این جمع هایی كه در بازسازی عتبات حضور پیدا كردند نقش تبرعی نسبت به اهل بیت نقش اساسی دارد اما اگر فكر می كنند سندی دارند كه آنقدر موثر است و ارزش دارد حتما با آنها كنار می آییم.

وی درباره اینكه ممكن است سندی در دست افرادی خارج از كشور باشد، كه ایرانی یا عراقی هم باشند، گفت: در حوزه خارج از كشور همكاری هایی كه ستاد امروز بین الملل دارد یكسری حركت هایی با كشورهای دیگر انجام می دهد. تصورمان این است كه در حوزه بازسازی كه جمهوری اسلامی در این سالها انجام داده علی القاعده شاید دوستان عراقی ما داشته باشند، اما در حوزه غیر عراقی كمتر هست. چون ما همراه بازسازی جلو آمدیم و اینطور نیست یكسری سندهایی را نداشته باشیم.

وی افزود: اما به هر شكلی كه خود آنها تصور كنند ما در عراق و همه عتبه ها دفترهای فراوانی داریم و آنها می توانند مراجعه كنند و طبیعی است كه با ما مشورت می شود و نسبت به نوع سند رفتار و روش برخوردمان مشخص می شود. بنابراین آنچه دنبالش هستیم این است كه این اسناد در اختیار قرار بگیرد و در آینده از آن استفاده شود.

كرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا تا به حال این سندها كار اتمام یافته یا خروجی داشته است؟ گفت: بزودی كتابی را تحت عنوان «پروژه های ستاد بازسازی عتبات» داریم كه شامل عناوین است. برای مثال در سال 84 در بازسازی چه كارهایی انجام دادیم؟ ما عناوین و سال شروع و ختم آن را هم داریم و ملاحظاتی داریم كه چه شركت و مجموعه ای این كار را انجام داده است.

وی در ادامه نیز عنوان داشت: این خیلی مهم است كه عناوین مشخص باشد در نجف و كوفه، كربلا و سامرا و كاظمین چند پروژه و ستاد بازسازی عتبات بگوید كدام را در عمر كاریش انجام داده است كه بزودی منتشر خواهد شد تا چهارچوب كار را مشخص می كند.

وی درباره عنوان این كار ادامه داد: قالب اصلی آن پروژه های اصلی ستاد بازسازی عتبات است. برای ما مهم بود كه كوچك و بزرگ بودن هر كدام از پروژه های ستاد عتبات را مشخص كنیم. در بخش پژوهش پروژه هایی را پیش بینی كردیم كه به ارتباطی كه در ستاد انجام شده برمی گردد.

كرمی ادامه داد: اینها در دست تهیه است و در اختیار پژوهشگرانی قرار داده شده به عنوان طرف قرارداد ما. یكی از اینها لاغرسازی ستون های حرم امام حسین (ع) هست چهار ستونی كه كنار ضریح مطهر امام (ع) قرار دارد.

وی درباره اینكه عنوان ها را شما به آنها دادید؟ گفت: نه عنوان ها را ما ندادیم دلیلش هم این بود كه پروژه ای بود كه ما اجرایش كردیم و بنابراین باید تحقیق هایشان تمام شود و تبدیل به كتاب شوند.

كرمی افزود: ترفیع گنبد امام حسین (ع) و یكی اربعین و نقش ستاد بازسازی عتبات در حوزه اربعین است. اطلس نجف و چندین پروژه دیگر در حوزه طراحی هم وجود دارد. ضمن اینكه یك فصل نامه داخلی كه از چهلمین روز درگذشت سردار راه اندازی شده است و فكر می كنم در قدم بعدی قابل توسعه است.

در حوزه مستند فیلم هم اقداماتی شروع كردیم و انشاله یكی از این مستندها در سالروز شهادت سردار آماده شده و از شبكه های سیما پخش می شود. این مستند 30 دقیقه ای و یك قسمت است.

رادیو مقاومت صدای گفتمان مقاومت و مكتب سلیمانی در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ابتدای دی ماه تا پایان آن از طریق موج FM ردیف 95,5 مگاهرتز قابل دریافت بوده و مخاطبان می‌توانند از طریق شماره 30000955 با برنامه های رادیو مقاومت در ارتباط باشند.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • باید تاریخ شفاهی مقاومت و دفاع مقدس در قالب ادبیات داستانی منتشر شود

  • پس از حكم نتانیاهو، آمریكا نگران خودش است

  • دستگیری نتانیاهو وابسته به همكاری كشورهای عضو دیوان است

  • بسیج؛ الگوی مقاومت برای پایان جنایت صهیونیست‌ها

  • جهان اسلام باید در دشمنی با اسرائیل مشترك باشند/طرح تمدن نوین اسلامی با تقویت مقاومت

  • اعلام جرم علیه بایدن هم امكان پذیر است

  • قطع حمایت غرب از نتانیاهو به خاطر فشار افكار عمومی

  • محكومیت حامیان فلسطین به عنوان یهودستیز

  • آزادی گروگان‌های اسرائیلی فقط با مذاكره ممكن است

  • متوقف شدن جنگ به نفع مقاومت در دوران ترامپ/ حكم دستگیری نتانیاهو ضمانت اجرایی ندارد