صدای جمهوری اسلامی ایران

خبرگزاری رویترز گزارش داد كه از زمان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه و برپایی تظاهرات‌های حمایت از فلسطینیان در آمریكا فروش چفیه فلسطینی در این كشور رونق چشمگیری داشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس؛ توزیع كنندگان كالا در آمریكا می‌گویند كه فروش چفیه فلسطینی از زمان شروع جنگ در نوار غزه در روز هفتم اكتبر به طرز بی سابقه‌ای افزایش یافته است.

چفیه فلسطینی (انگلیسی: Palestinian keffiyeh ) دستمال یا روسری سفید و سیاه نقش‌داری است كه معمولاً روی سر یا گردن قرار می‌دهند. این چفیه سمبلی برای فلسطین شده‌ است و تاریخچه‌اش به انقلاب فلسطین در سال 1936 بر می‌گردد.

رویترز نوشت: این در حالی است كه نیروهای امنیتی آمریكا در برخی تظاهرات‌های مدت اخیر برای حمایت از فلسطین با توسل به زور چفیه را از تظاهرات‌كنندگان می‌گرفتند و آنهایی كه چفیه می‌پوشند مورد آزار كلامی و فیزیكی قرار می‌گیرند.

این خبرگزاری افزود: با این حال تعداد زیادی از آمریكایی‌ها برای درخواست آتش‌بس و پایان یافتن حملات رژیم صهیونیستی به غزه یا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطینی‌ها، چفیه می‌پوشند.

عازر آغایف، توزیع كننده آمریكایی كارخانه چفیه فلسطینی الحرباوی در گفت‌وگو با رویترز می‌گوید: به ناگاه و همزمان صدها نفر در وب سایت ما همزمان هر آنچه را كه از انواع مختلف چفیه‌های فلسطینی می‌توانستند بخرند، خریداری كردند.

آغایف افزود: در عرض دو روز، هر چه در انبار داشتیم تمام شد. نه تنها تمام شد، بلكه با قیمتی بالاتر از قیمت رسمی خود (به دلیل تقاضای زیاد) فروخته شد.

كارخانه الحرباوی در سال 1961 در كرانه باختری تاسیس شد و تنها كارخانه‌ای در فلسطین است كه چفیه تولید می‌كند.

چفیه الحرباوی (Al-Harbawi’s Keffiyeh ) دارای حق ثبت اختراع برای برند خود است، در سطح جهانی از طریق وب سایت های آن در ایالات متحده، آلمان و آمازون به فروش می‌رسد.

آغایف گفت كه تمام 40 شماره و مدل از چفیه‌های فلسطینی در وب سایت آمریكایی كه شامل رنگ‌های روشن بسیاری است، علاوه بر سیاه و سفید سنتی، به طور كامل فروخته شده است.

داده‌های تجزیه و تحلیل تجارت الكترونیك Jungle Scout نشان داد كه فروش چفیه فلسطینی طی 56 روز، بین 7 اكتبر تا 2 دسامبر، در آمازون نسبت به 56 روز قبل، 75 درصد افزایش یافته است.

این در حالی است كه جستجوی « وشاح یا روسری زنانه فلسطینی» نیز در سه ماه منتهی به 4 دسامبر 159 درصد نسبت به سه ماه قبل افزایش یافته است. جست‌وجو برای «شماغ و روسری نظامی صحرایی» 333 درصد، «چفیه فلسطینی» 75 درصد و یك مدل آن به نام «كوفیه» 68 درصد افزایش یافته است.

رویترز افزود: چفیه یا كوفیه در سراسر جهان عرب رایج است و ریشه آن به 3100 سال قبل از میلاد می‌رسد. در ابتدا در جریان شورش اعراب علیه حكومت بریتانیا در سال 1936 به نماد مقاومت فلسطین و بعداً یونیفرم اصلی یاسر عرفات رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین تبدیل شد.

در حالی كه الحرباوی معروف‌ترین كارخانه تولید چفیه فلسطینی است، كارخانه های دیگری از جمله صنعتگران كوچك و تولید كنندگان مشابه بین المللی وجود دارد. شركت تولید كننده كالاهای لوكس «لویی ویتون» چیزی مشابه چفیه فلسطینی را از سال 2021 به فروش می‌رسانند.

حزامی بارمادا (38 ساله)، یكی از مقامات زن سابق سازمان ملل كه در ویرجینیا زندگی می‌كند، اخیراً در حالی كه در خارج از كاخ سفید و در محله جورج تاون واشنگتن در حمایت از آتش بس در غزه تظاهرات می‌كرد، چفیه فلسطینی به سر داشت.

او گفت كه پوشیدن این نوع روسری به او قدرت فوق العاده‌ای می‌بخشد، زیرا او را دوباره به هویت فلسطینی خود پیوند می‌دهد و پیوندی نمادین با كودكان غزه ایجاد می‌كند. او نیز به دلیل پوشیدن نماد مقاومت فلسطین در معرض آزار كلامی قرار گرفته است؛ اما می‌گوید: من یك ریسك حساب شده را پذیرفته‌ام.

رژیم صهیونیستی از هفتم اكتبر گذشته تجاوز نظامی علیه رژیم صهیونیستی را به راه انداخته است. دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین در نوار غزه غزه دیشب اعلام كرد كه ارتش رژیم صهیونیستی از زمان پایان یافتن آتش‌بس در غزه مرتكب 77 مورد جنایت و كشتار علیه فلسطینیان شده است كه در نتیجه آن 1240 نفر به شهادت رسیدند و شمار شهدا نیز به 16 هزار و 248 نفر افزایش یافت.

مرتبط با این خبر

  • جهان اسلام باید در دشمنی با اسرائیل مشترك باشند/طرح تمدن نوین اسلامی با تقویت مقاومت

  • اعلام جرم علیه بایدن هم امكان پذیر است

  • قطع حمایت غرب از نتانیاهو به خاطر فشار افكار عمومی

  • محكومیت حامیان فلسطین به عنوان یهودستیز

  • آزادی گروگان‌های اسرائیلی فقط با مذاكره ممكن است

  • متوقف شدن جنگ به نفع مقاومت در دوران ترامپ/ حكم دستگیری نتانیاهو ضمانت اجرایی ندارد

  • معرفی كتاب «پرواز پای دماوند»

  • معرفی كتاب «جاده یوتیوب»

  • معرفی كتاب «حسین پسر غلامحسین»

  • ساختار سازمان ملل باید از اساس تغییر كند