صدای جمهوری اسلامی ایران

كمك 14 میلیارد دلاری، اعزام بالگرد، ناوهای جنگی، هواپیماهای جاسوسی، ده‌ها هزار سلاح و گلوله‌های توپخانه، بمب‌های سنگرشكن و تامین مهمات گنبد آهنین گوشه‌ای ازكمك‌های غرب به رژیم صهیونیستی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری مهر؛ غرب با محوریت آمریكا از زمان آغاز جنگ تجاوزگرانه ارتش رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه حمایت‌های سیاسی و نظامی گسترده‌ای به این رژیم كرده و حجم این كمك‌ها به ویژه در زمینه نظامی تاكنون بی‌سابقه بوده‌است.

در این میان آمریكا كه از سال 1948 و تشكیل رژیم جعلی صهیونیستی بزرگترین اعطاكننده كمك‌های خارجی به رژیم بوده و در این مدت سالانه 3.8 میلیارد دلار كمك نظامی به تل‌آویو ارائه داده‌است، در جریان جنگ غزه نیز بزرگترین حامی صهیونیست‌ها به شمار می‌رود. همین سیل كمك‌های مالی و تسلیحاتی آمریكا باعث شد تا جنایاتی غیرقابل تصور در این باریكه جغرافیایی به وقوع بپیوندد.

آمریكا چگونه به فجایع غزه دامن زد؟

با آغاز عملیات طوفان‌الاقصی در 15 مهرماه و حمله گسترده یك روز پس از آن رژیم صهیونیستی به مناطق مسكونی، درمانی و آموزشی نوار غزه، كمك‌های غربی و به ویژه آمریكا به تل‌آویو نیز جهش یافت تا جایی كه بین فرودگاه بن‌گوریون و فرودگاه‌های آمریكا یك خط ثابت پروازی برای انتقال انواع مهمات و بمب‌ها برقرار شد.

آمریكا در نخستین روزهای جنگ علیه غزه، كمك نظامی به مبلغ 14.3 میلیارد دلار برای پشتیبانی از رژیم صهیونیستی اختصاص داد؛ كمكی كه قرار است چهار میلیارد دلار آن برای سامانه‌های پدافند هوایی «گنبد آهنین» و «دیوید اسلینگ» رژیم و 1.2 میلیارد دلار برای سامانه پدافند هوایی «پرتو آهنین» اختصاص یابد.

این مبلغ 14.3 میلیارد دلار یك سوم بودجه مورد نیاز رژیم برای جنگ علیه نوار غزه است كه 50 میلیارد دلار برآورد می‌شود. همچنین این مبلغ بزرگترین كمك نظامی آمریكا به رژیم صهیونیستی به صورت یكجا طی هفت دهه اخیر به شمار می‌رود.

همچنین این مبلغ یك دهم كمك‌های نظامی آمریكا به تل‌آویو از زمان تأسیس رژیم جعلی صهیونیستی است. مجموع كمك‌های آمریكا به رژیم صهیونیستی از سال 1948 میلادی حدود 263 میلیارد دلار است كه از این مبلغ، 130 میلیارد دلار كمك‌های نظامی بوده‌است.

به گزارش روزنامه آمریكایی «وال استریت ژورنال» آمریكا در جریان جنگ غزه، ده‌ها هزار سلاح و گلوله‌های توپخانه و همچنین بمب‌های سنگرشكن را برای كمك به اخراج حماس از غزه در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده‌است.

طبق این گزارش، مقامات آمریكایی گفته‌اند كه ارسال این محموله تسلیحاتی شامل تقریباً 15 هزار بمب و 57 هزار گلوله توپ بلافاصله پس از حمله 7 اكتبر آغاز شده و در روزهای بعد نیز ادامه یافته‌است. همچنین آمریكا هزاران گلوله توپ دیگر و سلاح‌های سبك مختلف را به سرزمین‌های اشغالی فرستاده‌است.

افزون بر تسلیحات، بمب و گلوله توپ، آمریكا ده‌ها هواپیمای نظامی را به این منطقه اعزام كرده‌است. منابع خبری در حالی كه 23 روز از آغاز جنگ می‌گذشت، نوشتند كه آمریكا بیش از 50 هواپیمای ترابری نظامی حامل نیرو را در 24 ساعت گذشته عازم غرب آسیا كرده‌است.

علاوه بر 50 هواپیمای نظامی، شمار قابل توجهی هواپیماهای ترابری «سی -17 گلوب مستر» از آمریكا وارد خاورمیانه شدند. وبسایت «استرایپس» نیز گزارش داد كه پایگاه «الفسینا» در نزدیكی آتن قرار است به مركز حمل و نقل برای هواپیماهای نظامی آمریكا برای كمك به رژیم صهیونیستی تبدیل شود. قرار است بین 5 تا 8 هواپیمای «سی -130 هركولس» در این پایگاه هوایی مستقر شوند.

در زمینه دریایی نیز آمریكا به كمك رژیم صهیونیستی آمده‌است و كاخ سفید بزرگترین ناو هواپیمابر جهان به نام «جرالد فورد» حامل 90 جنگنده و پهپاد را به منطقه فرستاد. اعزام ناو هواپیمابر» دوایت آیزنهاور» حامل 60 هواپیما نیز برای دفاع از صهیونیست‌ها روانه دریای مدیترانه شد.

ریاكاری اروپا؛ حمایت تمام قد از رژیم و كمك بشردوستانه به غزه

كشورهای اروپایی به عنوان متحدان دیرینه آمریكا از بزرگترین حامیان رژیم صهیونیستی محسوب می‌شوند به طوری كه رهبران ارشد این قاره بعد از بایدن با سفر به تل‌آویو، همبستگی خود را با این رژیم اشغالگر اعلام داشته و از حق كشتار مردم بی دفاع فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی حمایت كردند.

سفر «ریشی سوناك» نخست وزیر انگلیس، «اولاو شولتز» صدراعظم آلمان و «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به سرزمین‌های اشغالی از آن جمله است كه با هدف حمایت از رژیم صهیونیستی صورت گرفته‌است.

رفتار ریاكارانه و توجیهات عجیب سران اروپایی این روزها مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته‌است از جمله اظهارات «گرنت شپس» وزیر دفاع انگلیس كه مدعی شد «میزان صدور مجوزهای صادرات اسلحه برای اسراییل در حدی نیست كه در جنگ غزه تعیین كننده باشد.»

اگرچه وی صادرات تسلیحات انگلیس به تل‌آویو را «نسبتاً كوچك و سال گذشته حدود 42 میلیون پوند» اعلام كرد اما كارشناسان معتقدند بر اساس گزارش كارزار علیه تجارت اسلحه، مجوز بسیاری از تسلیحات صادراتی به رژیم صهیونیستی، در چارچوب «مجوزهای باز» صادر شده‌است.

مجوزهای صادراتی باز، امكان صادرات از یك شركت مبدا به چندین مقصد را فراهم می‌كند و صادركننده می‌تواند بارها به فروش محموله در فرصت تعیین شده در مجوز مبادرت كند. در این گونه جوازها بر خلاف «مجوزهای استاندارد»، صادركنندگان انگلیسی می‌توانند تجهیزاتی را كه كلیات آنها در جواز مشخص شده تا هر میزانی كه واردكننده تقاضا دارد، صادر كنند.

افزون بر كمك‌های مالی و تسلیحاتی، همكاری انگلیس با آمریكا در زمینه جاسوسی نیز در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی صورت گرفته‌است. اوایل آذرماه رسانه‌های خبری گزارش دادند كه هواپیماهای جاسوسی آمریكا مستقر در پایگاه نظامی انگلیس در قبرس با پرواز بر فراز لبنان و غزه اطلاعات دریافت شده را در اختیار رژیم اسراییل قرار می‌دهند.

بر اساس این گزارش، پایگاه نظامی «آكروتری» قبرس به مركزی برای حمایت نظامی بین‌المللی از حملات رژیم اسراییل در بمباران غزه تبدیل شده‌است. گفته می‌شود كه سازمان سیا از پایگاه مزبور برای مأموریت‌های جاسوسی استفاده و داده‌های اطلاعاتی را به حكومت‌های ثالث انتقال می‌دهد.

در كنار ارسال پهپادها و پروازهای جاسوسی بر فراز سرزمین‌های اشغالی و منطقه از سوی ارتش انگلیس، این كشور اروپایی چند ناو جنگی به سواحل مدیترانه گسیل داشته‌است. حمله به كشتی‌های انگلیسی در آب‌های منطقه همانند حمله موشكی چند روز پیش به یك كشتی متعلق به این كشور در دریای سرخ از سوی محور مقاومت را می‌توان در این راستا تحلیل كرد.

همزمان با انگلیس، كشور آلمان نیز در این دو ماه با كمك‌های نظامی بستر را برای تعمیق بحران در غزه هموار كرده است. به تازگی رویترز به نقل از خبرگزاری آلمانی DBA نوشته‌است: مجوز صادرات سلاح از آلمان به اسراییل در سال جاری تقریباً 10 برابر شده و برلین درخواست‌های مجوز سلاح از رژیم صهیونیستی را از زمان حمله ماه گذشته شبه نظامیان حماس به اسراییل، در اولویت قرار داده‌است.

این گزارش اضافه می‌كند كه دولت آلمان صادرات تجهیزات دفاعی به ارزش نزدیك به 303 میلیون یورو (323 میلیون دلار) به تل‌آویو را تأیید كرده‌است. كه این رقم در مقایسه با رقم 32 میلیون یورویی صادرات سلاح در كل سال 2022، افزایش بیش از 10 برابری صادرات سلاح را نشان می‌دهد.

از طرفی «مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استكهلم» (SIPRI) گزارش می‌دهد كه آلمان در سال‌های اخیر بیش از هزار موتور تانك به رژیم صهیونیستی عرضه كرده‌است. تا همین اواخر، تظاهرات طرفداران فلسطینی در برلین ممنوع بود.

قرار دادن چند پهپاد رزمی از نوع «هرون تی. پی» در اختیار تل‌آویو و نیز ارسال مهمات مورد نیاز ناوها و ناوچه‌ها برای رژیم صهیونیستی بخش دیگری از كمك‌های سران برلین به نتانیاهو است.

در مجموع، همزمان با سیل كمك‌های تسلیحاتی از سوی اروپا به رژیم صهیونیستی كه باعث تعمیق بحران شده‌است، سران بروكسل با اختصاص كمك مالی به غزه، ژست بشردوستانه گرفته‌اند. اظهارات میانه آبان ماه «اورزو لافن در لاین» رئیس كمیسیون اروپا مبنی بر افزایش 25 میلیون یورویی كمك‌ها به نوار غزه را می‌توان در چارچوب ریا و تزویر اروپایی تفسیر كرد.

فرجام سخن

كشورهای غربی به سركردگی آمریكا با آغاز عملیات طوفان الاقصی سعی كرده‌اند با ارسال انواع كمك‌های نظامی در كنار حمایت‌های سیاسی، رژیم صهیونیستی را از باتلاق شكست نجات دهند؛ اقدامی كه نام سران این كشورها را در لیست قاتلان بیش از 15 هزار شهید غزه كه 70 درصد آن را زنان و كودكان تشكیل می‌دهند، قرار داده‌است.

دولت آمریكا در حالی سالانه 3.8 میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی كمك می‌كند و اینك نیز بسته حمایتی 14.3 میلیارد دلاری برای برای پشتیبانی از رژیم در جنگ غزه اختصاص داده‌است كه خود با كسری بودجه 1.7 تریلیون دلاری دست و پنجه نرم می‌كند.

در چنین شرایطی به گفته كارشناسان، روزانه 10 میلیون و 400 هزار دلار از جیب آمریكایی‌های مالیات‌دهنده برداشته و به رژیم صهیونیستی تزریق می‌شود؛ موضوعی كه باعث شده صدای اعتراض شهروندان آمریكایی بیش از هر زمانی شنیده شود.

البته با استناد به مصاحبه چند روز پیش «جیمی كارتر» رئیس جمهوری پیشین آمریكا، هر دولتی در این كشور باید از رژیم اشغالگر حمایت كند. كارتر 99 ساله می‌گوید: من به عنوان یك مسیحی در سیاستِ آمریكا به همراه خیلی‌های دیگر متعهد به یك قانون هستیم. آن قانون می‌گوید هرچه رژیم صهیونیستی هر زمان انجام داد باید مورد حمایت قرار بگیرد و در عین حال باید با رسانه افكار عمومی را برای پذیرفتن آن متقاعد كرد… ما مأمور به حمایت از سیاست‌های اسراییل هستیم. هرچه كه باشد…»

مرتبط با این خبر

  • معرفی كتاب «پرواز پای دماوند»

  • معرفی كتاب «جاده یوتیوب»

  • معرفی كتاب «حسین پسر غلامحسین»

  • ساختار سازمان ملل باید از اساس تغییر كند

  • زنان می‌توانند جریان‌سازی كنند/ وزارت ارشاد از افزایش كمّی حوزه علمیه خواهران حمایت كند

  • باید رسانه جهانی برای انتقال پیام مقاومت ایجاد شود/كرسی‌های صهیونیست‌شناسی تقویت شود

  • حكم دستگیری نتانیاهو مقدمه‌ای برای محكومیت صهیونیست‌ها در جهان است

  • دموكراسی كشورهای لیبرالیسم نمایشی است/ جبهه مقاومت باید تلاش كند حكم نتانیاهو اجرا شود

  • اسرائیل توان مبارزه در دو جبهه را ندارد/ اعلام حمایت ایران از سوریه با سفر مقامات

  • اما و اگرهای بازداشت نتانیاهو پس از صدورحكم