صدای جمهوری اسلامی ایران

مهدی رحمانی اظهار كرد: این سازمان های مردم نهاد می توانند در تنویر افكار عمومی جامعه بین الملل تاثیرگذار باشند و از طرفی از طریق نهادهای بین المللی می توانند پیگیری حقوقی و قضایی را نسبت به این جنایات جنگی انجام دهند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ مهدی رحمانی در گفتگو با برنامه «روی موج مقاومت» رادیو مقاومت با یادآوری این كه پس از دو جنگ جهانی اول و دوم، بیانیه ای در قالب اعلامیه حقوق بشر صادر شد، تصریح كرد: جامعه جهانی با این تفكر كه بخواهند از حقوق بشر و انسانیت دفاع كنند اعلامیه ای را صادر كردند كه مردم این دنیا در آرامش باشند.

وی افزود: در این 84 روز وحشیانه ترین رفتارها را از یك رژیم غاصب قصاب شاهد هستیم كه تمام معاهدات و كنوانسیون ها و معامله های بین المللی را نقض كرده است.

این حقوقدان با اظهار بر این كه این نقض قوانین نیازمند ضمانت اجرایی است، گفت: از آنجایی كه پیمان نامه های بین المللی و نهادها و شوراهای بین المللی كه وجود دارند ضمانت اجرای خاص و موثری ندارند عملا می توان گفت بی تاثیر هستند. البته راهكار وجود دارد و این امكان هست كه قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل علیه این رژیم به عنوان جنایت جنگی، نسل كشی، كودك كشی و زن كشی صادر می شود و این رژیم غاصب و حامی اش را كه آمریكای جنایتكار است به دادگاه های بین المللی به خصوص آی سی سی فرا خوانده شوند. در آنجا مورد محاكمه قرار بگیرند و به عنوان جنایتكار جنگی در طی مراحل مختلف بروند.

وی در عین حال اظهار كرد: در حال حاضر هر قطعنامه ای كه در سازمان ملل در شورای امنیت علیه اسرائیل صادر می شود یك حق وتویی در كنارش گذاشته اند. آمریكا به راحتی آن را وتو می كند و كاملا از میان می برد. به نوعی به آن رژیم در ارتكاب به نسل كشی و از بین بردن حق شهروندی غزه ای ها یا فلسطینی ها اجازه می دهد.

رحمانی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت به راهكار این مهم پرداخت و گفت: باید در مجامع، محاكم و نهادهای مهم بین المللی كه در حقوق بین الملل تعبیه شده، اعتراض كرد و شكایت حقوقی نوشت و گزارش داد. آن نهاد هم باید صلاحیت رسیدگی ار داشته باشد كه دارد اما ضمانت اجرا را ندارد.

وی تاكید كرد: لازم است تا در جامعه بین الملل این ضمانت اجرا تعبیه و دیده شود تا بتواند قابلیت اجرایی داشته باشد.

این حقوقدان با اشاره به این كه سازمان های مردم نهاد و ان جی او ها در پیگیری این امر بسیار موثرتر از دولت ها هستند، اظهار كرد: این سازمان های مردم نهاد می توانند در تنویر افكار عمومی جامعه بین الملل تاثیرگذار باشند و از طرفی از طریق نهادهای بین المللی می توانند پیگیری حقوقی و قضایی را نسبت به این جنایات جنگی انجام دهند.

وی افزود: از همان روز اول جنگ در غزه، از یك طرف وزیر امور خارجه و از طرف دیگر رئیس جمهور در عرصه بین الملل برای حمایت از مردم غزه، بر علیه این جنایت جنگی كه از طرف رژیم اشغالگر دارد انجام می شود فعالیت می كنند و با كشورهای مختلف رایزنی دارند.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می‌توانید برنامه «روی موج مقاومت» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 7:00 تا 9:00 روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

خبرنگار : زهرا جودكی

مرتبط با این خبر

  • دولت پاسخ اعتماد به غرب را با نفرت دید/ ایران باید رویه خود را تغییر دهد

  • زنان با تشكیل حلقه‌های فكری و فرهنگی به جبهه مقاومت كمك كنند

  • معرفی كتاب «آفرت»

  • معرفی كتاب «ماجرای فكر آوینی»

  • معرفی كتاب «ماه كامل»

  • احتمال حمله حزب‌الله به تأسیسات هسته‌ای اسرائیل

  • یمنی‌ها باعث نابودی صنعت گردشگری اسرائیل شدند

  • جوانان فلسطینی سپر انسانی تله‌های انفجاری می‌شوند

  • شكایت علیه ترور شهیدسلیمانی هنوز ثبت نشده است!

  • اسرائیل به عمد زنان را هدف قرار می‌دهد/ نتانیاهو، ضدزن و زندگی است