كارشناس مسائل خاورمیانه گفت: به سبب پررنگ شدن بعد مذهبی مبارزات در فلسطین؛ جنبش جهاد اسلامی نسبت به سایر گروه های مبارزاتی پایدارتر بود.
دكتر حسین ابراهیم نیا در گفت و گو با رادیو مقاومت در خصوص پررنگ شدن جنبش جهاد اسلامی نسبت به سایر گروه های مبارزاتی فلسطین اظهار كرد: تجربه مقاومت در لبنان و حمایت جمهوری اسلامی ایران از حزب الله سبب كاهش نفوذ رژیم صهیونیستی و قدرت های غربی در لبنان شد لذا سبب شد فلسطینی ها به این فكر كنند كه ماهیت مبارزه ماهیت مذهبی به خود گرفته است، بنابراین گروه های اسلامی فلسطینی جای خود را به گروه های دیگر دادند.
وی ادامه داد: در همین راستا فلسطینی ها سعی می كنند بعد مذهبی مبارزه را بیشتر كنند و این بود كه اغلب گروه های سیاسی فلسطینی از اهداف خود عقب نشینی كردند و تنها گروه های اسلامی پایدار و روی اهداف خود متمركز شدند.
كارشناس مسائل خاورمیانه خاطرنشان كرد: از طرفی دیگر رژیم صهیونیستی بیشتر روی آموزه های مذهبی خود تاكید داشت و اینجا بود كه فلسطینی ها ترجیح دادند آموزه های مقاومت را چراغ راه آینده خود قرار دهند و گروه های مبارز فلسطینی همچون جنبش جهاد اسلامی قدرت بیشتری در فلسطین از بعد مبارزاتی و قدرت چانه زنی با رژیم پیدا كردند.
وی در خصوص روابط جنبش جهاد اسلامی فلسطین با دیگر گروه های فلسطینی گفت: این روابط تا سال 1371 خوب نبود و حتی در مواقعی با هم درگیر می شدند اما از سال 1371 به بعد سند برادری و همكاری بین این گروه ها به امضا رسید كه بر اساس این سند هر گونه خشونت علیه یكدیگر منع شد و كمیته هایی در دانشگاه ها به جهت جذب دانشجویان در گروه های حماس و جهاد اسلامی تشكیل شد.
وی اشاره اجمالی به روابط جنبش جهاد اسلامی با سازمان آزادی بخش فلسطین كرد و افزود: باید گفت جنبش جهاد اسلامی با این سازمان اختلاف نظر فاحش دارند و از نظر عقیدتی و اندیشه ای همدیگر را رد می كنند.
ابراهیم نیا ادامه داد: جنبش جهاد اسلامی رابطه ویژه ای با جمهوری اسلامی برقرار كرده است و سعی كرده این رابطه را تقویت كند تا اوایل 1370 این رابطه تقویت پیدا كرده بود تا اینكه اختلاف میان اعضای جنبش جهاد اسلامی پیش آمد و موجب جدا شدن بسیاری از رهبران از گروه شد و سبب شد سطح عملیاتی گروه تا امروز كاهش یابد.