دكتر معصومه نصیری در گفت و گو با برنامه «سرباز آرامش» رادیو مقاومت با اشاره به ضرورت پدافند رسانه ای، اظهار كرد: امروز در عصر فراواقعیت ها زندگی می كنیم كه ممكن است وجود خارجی نداشته باشند، و دروغ هایی كه از سوی رسانه معاند به مخاطب منتقل می شوند و توسط مخاطب به عنوان واقعیت پذیرفته شود.
وی با تاكید بر اینكه در برابر ورودی های زیاد فكری از سمت رسانه، وجود «سواد رسانه ای» لازم است، اضافه كرد: «تفكر انتقادی» طرح سئوالات درباره یك موضوع و توانایی تحلیل آن است و مخاطب در كنار سواد رسانه ای نیاز است این نوع تفكر را نیز داشته باشد.
این كارشناس سواد رسانه با بیان اینكه افراد باید بدانند هر حركت انسان در واكنش به اخبار رسانه ای چقدر می تواند مناسب یا غیرمناسب باشد و این موضوع از قدرت تحلیل و تفكر انتقادی آنها نشات می گیرد، افزود: در تفكر انتقادی مخاطبین باید به منبع خبر و رسانه توجه كنند و بدانند این خبر برای رسانه ای كه آن را نشر می دهد چه سودی دارد و چرا این مطلب در این زمان و به این شكل منتشر شده است.
دكتر نصیری تصریح كرد: تفكر انتقادی یعنی مخاطب هوشمند سئوالات جزئی بپرسد. از نظر رسانه های معاند، مخاطب منبع موثق را در نظر نمی گیرد و هر جریانی را منبع موثق می داند و اصلا دقت نمی كند چه جهان بینی را ارائه می دهد یا كدام جهان بینی را ارائه نمی كند.
وی گفت: میزان اطلاعاتی كه روزانه به افراد می رسد بیش از اطلاعاتی است كه انسان های اولیه در طول زندگی خود دریافت كرده اند، این حجم از اطلاعات نیاز به غربالگری و دروازهبانی دارد و اگر درست غربالگری نكنیم تحت امواج زیاد آن قرار می گیریم.
پایان پیام/