عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حاج قاسم كسی بود كه گرههای سیاسی بازنشدنی در عراق، سوریه و خصوصاً لبنان را در هیبت یك دیپلمات ورزیده حل و فصل میكرد و پوتین هم بارها تعریف كرده كه سردار تا چه حد در ملاقاتهای سیاسی، نكتهسنج و دقیق است.
محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیركل جامعه اسلامی مهندسین در گفتوگو با ویژهبرنامه «فرمانده» از رادیو مقاومت، شهید سلیمانی را بزرگ شخصیت قرن معاصر خواند و اظهار كرد: از هر پنجره به شخصیت او نگاه كنیم، دریافت متفاوتی خواهیم دید. بسیاری از مردم او را در قامت یك رزمنده شجاع، بیباك و متفاوت میدیدند و برخی دیگر هم او را در هیبت یك مرد دانا میشمردند كه با خرد و هوش، دشمن را در هر معركه مغلوب میكرد و البته همه اینها هم درست است.
وی افزود: در جریان مذاكراتی كه با سران كشورهای قدرتمند منطقه صورت میداد، شهید سلیمانی بارها و بارها میان احزاب و قوای مختلف عراق، اختلافات را حل و فصل میكرد تا دولتها منحل و همهپرسیها لغو نشوند. حاج قاسم كسی بود كه گرههای سیاسی بازنشدنی در سوریه و خصوصاً لبنان را در هیبت یك دیپلمات ورزیده حل و فصل میكرد و پوتین هم بارها تعریف كرده كه شهید سلیمانی تا چه حد در ملاقاتهای سیاسی، نكتهسنج، دقیق و قابلاحترام بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: از دیدگاه عاطفی من شناخت نزدیكی از حاج قاسم داشتم و در روزهایی كه در كرمان زندگی میكردیم، بارها شاهد بودم كه وقتی یك فرزند شهید را بر زانوی خود مینشاند، آنچنان روحیه كریمانه و با رأفتی داشت كه اشك میریخت و آنها را در آغوش میفشرد. این وضع به حدی بود كه بسیاری از فرزندان شهدا، پس از شهادت حاج قاسم بود كه خود را فرزند شهید دانستند و علاوه بر این، از جنبه مراتب عبادی هم من شخصاً شاهد بودم كه در نمازهایش دچار رعشه بدن میشد و از خوف خدا، اشك از دیدگانش جاری بود.
وی ادامه داد: از این مظهر، خیلی كم اتفاق میافتد كه یك سردار و فرمانده نظامی، عارف و عابد هم باشد و به حدی به عرفان برسد كه بهعنوان عبد در برابر ذات اقدس پروردگار تا آن حد خاشع و خاضع باشد و یا در برابر مردم، مصداق بارز مردمداری و خلق حسنه باشد. این را بدانید، انسان خیلی باید خودساخته باشد كه بتواند تجمیع همه این صفات باشد و وقتیكه به كتابها نگاه كنیم و خانم بوپاشا در انقلاب الجزایر یا آقای زاپاتا در انقلاب مكزیك را بهعنوان مظاهر شخصیتهای انقلابی در جهان ببینیم، برایمان مسجل میشود كه شهید سلیمانی تا چه حد از شخصیت نادر و برجستهای برخوردار بود.
دبیركل جامعه اسلامی مهندسین تصریح كرد: برخی فكر میكردند كه شهید سلیمانی بهعنوان یك شیعه متعصب، قاعدتاً رابطه خوبی با برادران اهل سنت نداشته باشد اما تعصب او بر اسلام، انسانیت و آزادگی بود و بر همین اساس، نهفقط با اهل سنت بلكه حتی با غیرمسلمانان رابطه نزدیك و حسنهای داشت. بر همین اساس است كه میگوییم هرگز نباید بپنداریم كه حاج قاسم به شهادت رسید و تمام شد بلكه باید مراكز پژوهشی قدرتمند و جامعه شناسان برجسته بر ابعاد مختلف مكتب سلیمانی متمركز شوند.
وی تأكید كرد: در رسانه ملی، چند ساعت پس از انتشار خبر شهادت شهید سلیمانی از من خواسته شد تا در برنامه زنده به تشریح شخصیت او بپردازم. قبول نكردم چون آنقدر بر افكار و احساسات خود مسلط نبودم كه نامی از این شخصیت ببریم و اشك از دیدگانم جاری نشود. وقتی این موضوع را مطرح كردم، جالب بود كه دوستان به من گفتند بسیاری از مهمانان دیگر هم از حضور استنكاف كردهاند و در مقام توضیح، همین دلیل را مطرح كردهاند و این بهخودیخود نشان میدهد كه شهادت او تا چه اندازه بر همگان تأثیر گذاشته و قلوب همه را جریحهدار كرده است.
باهنر گفت: پیش از انتخابات مجلس یازدهم، رهبر معظم انقلاب در یك سخنرانی رسمی چنین بیان كردند كه مسئولیت در جمهوری اسلامی، وبال گردن است و در ابتدا هیچكس نباید به دنبال كسب قدرت باشد اما اگر تكلیف چنین شد كه فرد متصدی یك مسئولیت باشد، باید از همه توانمندیها و ظرفیت وجودی خود بهره بگیرد تا از عهده وظایف خود بربیاید. در مقام ذكر نمونهای برای این موضوع میتوانم به پاسخ شهید باهنر پس از كسب رأی اعتماد مجلس بهعنوان وزیر آموزش و پرورش اشاره كرد؛ وقتی گفت كه من تا پیش از امروز، فقط چهار فرزند داشتم و امروز 11 میلیون فرزند دارم.
وی ابراز كرد: حاج قاسم تجلی این موضوع بود؛ تا جایی كه هرگز به دنبال مسئولیت و پست و مقام نبود اما وقتی بنا به دستور رهبر معظم انقلاب، فرمانده نیروی قدس سپاه شد، با تمام توان به میدان آمد تا از عهده باری كه بر دوشش بود، بربیاید.
انتهای پیام/