رئیس كمیته بین المللی پیگیری حقوقی ترور شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: مجازات اصلی آمریكا علاوه بر مجازات سران این كشور مانند ترامپ؛ خروجش از منطقه است تا دیگر جرات نكنند در منطقه حضور نامشروع داشته باشد.
عباس علی كدخدایی در گفتگو با برنامه «مردمیدان» رادیو مقاومت اظهار كرد: پرونده ترور شهید سلیمانی و همراهان این شهید بزرگوار هم یك مسئله داخلی و هم بین المللی است، جنایتی كه توسط مقامات رژیم آمریكا در داخل خاك عراق صورت گرفتهاست.
وی ادامه داد: در این ترور، علاوه بر نقض حاكمیت دولت و كشور عراق، ماموران عالی رتبه دو كشور مورد عمل جنایتكارانه امریكا قرار گرفته اند. لذا هم در حوزه داخلی و هم بین الملل پرونده در حال تعقیب و پیگیری است.
رئیس كمیته بین المللی پیگیری حقوقی ترور شهید حاج قاسم سلیمانی اضافه كرد: ترور سردار سلیمانی هم از طریق جمهور اسلامی ایران و دولت و كشور عراق باید پیگیری شود و هم از بعد بین المللی لازم است پیگیری های جدی صورت بگیرد كه خوشبختانه در دوسال گذشته با همت قوه قضائیه و وزرات امور خارجه اقدامات خوبی صورت گرفته است.
كدخدایی ادامه داد: در داخل، پرونده از بُعد حقوقی و هم بُعد كیفری مراحل نهایی خودش را طی میكند و كیفرخواست در حدود كیفری این ترور آماده ارائه به دادگاه است.
وی تصریح كرد:در بعد بین المللی اگرچه تشریفات خاصی دارد و باید این تشریفات طی شود اما اقدامات گوناگونی صورت گرفته است.
رئیس كمیته بین المللی پیگیری حقوقی ترور شهید حاج قاسم سلیمانی بیان كرد: یكی از اقدامات كه در رابطه با ترور سردار سلیمانی انجام شده مكاتباتی است كه با مقامات آمریكایی و براساس كمیسیون 1973 شده است و منتظر هستیم این زمانها سپری شود چون هر كدام از اینها یك زمان بندی دارد كه بعد از طی آن زمانبندی باید مراحل بعدی صورت بگیرید، انشالله آنها هم پیگیری می شود.
كدخدایی اضافه كرد: به هر حال ما باید تلاش كنیم افكار عمومی بین المللی، روایت صحیحی از این ترور ناجوانمردانه داشته باشد و لذا باید كار ادبیات سازی و تببین موضوع برای افكار عمومی صورت بگیرید، كه آنها هم كارشان آغاز شده است و برنامه های بیشتری برای آن در نظر گرفته شده است.
وی بیان كرد: یكی از نواقص جامعه بین المللی نداشتن محاكم و مراجع رسمی كیفری به آن مفهوم است، یك دیوان بین المللی دادگستری است كه دیوان كیفری بین المللی است كه این دیوان صلاحیتش قراردادی است، یعنی دولتها باید عضو این دادگاه باشتد كه متاسفانه هیچ كدام یعنی نه عراق نه ایران و نه آمریكا عضو این دیوان نیستند.
رئیس كمیته بین المللی پیگیری حقوقی ترور شهید حاج قاسم سلیمانی خاطرنشان كرد: ای سی جی كه دیوان بین المللی دادگستری است وبا توجه به صلاحیت اجباری كه دارد پرونده ترور شهید سلیمانی در آن طرح دعوا شده است. مقدمات آن، انجام شده مراحل اولیه آن صورت گرفته و منتظر هستیم مراحل بعدی را طی كنیم.
كدخدایی بیان كرد: اقدامات دیگر هم قابل پیش بینی و تصور است كه در آن جهت هم اقداماتی صورت گرفته است. از جمله تشكیل یك دادگاه بین المللی مشترك بین جمهوری ایران و عراق، تا این دادگاه عوامل جنایت این ترور را محاكمه كنند.
وی عنوان كرد: در حوزه بین الملل جدا از تشریفاتی كه وجود دارد، نیازمند مستندات كافی بودیم، همین موضوع مدت زمان زیادی را از ما گرفت ما باید مستندات كافی برای این جنایت را جمع آوری می كردیم كه خوشبختانه با همكاری دولت عراق این مستندات جمع آوری شد و اسناد و مدارك كافی به دست ما رسیده است و مدارك این جنایت تكمیل شده و باید مراحل بعدی طی شود.
رئیس كمیته بین المللی پیگیری حقوقی ترور شهید حاج قاسم سلیمانی با اشاره به دعوای ما با آمریكا ها در مورد سكوهای نفتی كه 12 سال طول كشید، اضافه كرد: زمان دادن حكم طبق تشریفات دادگاه های بین الملل زمان براست اما آنچه در داخل بوده در حوزه حقوقی داخلی و در دادگستری تهران همه انجام شده است و مراحل نهایی آماده است هم داد خواست حقوقی و هم كیفر خواست به مراحل نهایی رسیده است و باید منتظر صدور حكم متناسب با این جنایت باشیم.
كدخدایی در خصوص اینكه حكم متناسب با این ترور چه حكمی است گفت: واقعیت اگر من بخوام حرف دلم را بزنیم حكم متناسب با این ترور محاكمه سران رژیم آمریكا در دادگاه واقعی و عادلانه است و مجازات آنها، علاوه بر محاكمه سران آمریكا؛ حكم خروج آمریكاها از منطقه است، چون شهید سلیمانی تمام همت خودش را گذاشته بود برای مقابله با گروهای تروریستی تكفیری و حضور نامشروعی كه بیگانه در منطقه داشتند.
وی افزود: مجازات اصلی آمریكا خروجش از منطقه است تا دیگر جرات نكند در منطقه حضور نامشروع داشته باشد، تازه مشغول زورگویی هم باشند.
رئیس كمیته بین المللی پیگیری حقوقی ترور شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: كشور عراق از دو جهت حق پیگیری موضوع را دارد، هم از جهت نقض حاكمیت عراق كه جنایت در آنجا صورت گرفت و هم از جهت ترور اتباع عراقی كه در راس آنها شهید المهندس بود و سایر یارانش؛كه طبیعتاً آنها هم پیگیر بوده و هستند.
كدخدایی بیان كرد: در عراق قوانین و مقررات متفاوتی داریم، خوشبختانه یكسال گذشته از سوی قوه قضاییه عراق یك قرار جلب و اخیرا هم یك قرار بازداشت برای ترامپ صادر شده است، این یعنی قوه قضاییه عراق همكاری های خوبی با ما داشته است.
وی تصریح كرد: ما و عراق كمیته های مشتركی داشتیم و این هفته هم قرار است یك هئیت از قوه قضاییه عراق به تهران بیایند آن هم پیگیر این موضوع هستند اما آنها براساس قوانین و مقررات خودشان موضوع را پیگیری می كنند و نمی توانند در چارچوب قوانین كشور دیگری این موضوع را پیگیری كنند.
انتهای پیام/