امروز وقتی از حاج قاسم یاد میشود، یاد فتحی شعاعی، شیخ احمد یاسین، عماد مغنیه و همه شهدای جنین و بیت لحم هم به ذهن متبادر میشود و بنابراین، همه كسانی كه در قلمروی معنوی جمهوری اسلامی زندگی میكنند، همواره یاد او را زنده نگاه میدارند.
شیخ ربیع غسم كارشناس لبنانی مسائل سیاسی در گفتوگو با ویژهبرنامه «عصر مقاومت» از رادیو مقاومت اظهار كرد: بدون شك مفهوم مثل تعریف آن نیست و مفهوم مقاومت دارای عمق تاریخی است؛ از زمانی كه انبیای الهی مقاومت در برابر مستكبران را آغاز كردند و در زمانه جدید، مقاومت به معنای واكنش معینی از جانب جوامعی كه موردظلم قرار گرفتهاند و هر جا استعمار وجود داشته باشد، یك جریان بانشاط انسانی براساس فطرت بشر هم شكل میگیرد تا زیادهخواهیها و زورگوییهای مستكبران را نقش بر آب كند.
وی افزود: فرمانده شهید حاج قاسم سلیمانی برخواسته از جنبش مقدس امام خمینی(ره) تلاش كرد تا با ظلم در هر شكل و مكانی كه ظاهر میشد، مبارزه كند و در این جهاد هم از رنگ و نژاد و مذهب چشمپوشی میكرد. همین خصوصیتهای او هم باعث شد تا یك جنبش انسانی علیه استعمار و سلطه شكل بگیرد و اگرچه از ایران شكل گرفت اما بهسرعت در سوریه، عراق، لبنان، فلسطین و سایر ممالك اسلامی گسترده شود.
این كارشناس لبنانی مسائل سیاسی با بیان اینكه شهید سلیمانی جنبشی را در منطقه ایجاد كرد كه امتداد نهضت امام حسین(ع) بود و تعریف جدیدی از حماسه كربلا را در قرن جدید پیش روی جوانان منطقه ترسیم كرد، خاطرنشان كرد: انتقال این فرهنگ باید با اخلاص صورت بگیرد؛ اخلاصی كه براساس فكر و اندیشه و تدبیر است و از حسینابنعلی(ع) تا قاسم سلیمانی، مظاهر بارز این اخلاص مدبرانه را در تاریخ مشاهده كردهایم.
وی همچنین اضافه كرد: او چون از اندیشههای نبی مكرم اسلام(ص) گرفته تا نهضت امام خمینی(ره) را بهعنوان پشتوانه معرفتی خود داشت، از لبنان در غرب گرفته تا پاكستان در شرق و یمن در جنوب توانست جبهه متحدی را ایجاد كند و همه ملتها را زیر یك پرچم جمع كند.
وی ادامه داد: همه ملتهای منطقه بهعنوان یك الگو و اسطوره به او نگاه میكنند؛ هم او بود كه در قلوب مردم جای دارد و از همه قید و بندهای قومیتی، ملیتی و مذهبی عبور كرد تا امروز بهعنوان یك فرمانده مقتدر اما مظلوم، تا ابد در كانون توجهات باقی بماند. قاسم سلیمانی نهفقط در خاورمیانه بلكه بهعنوان یكی از پرچمهای برافراشته مقاومت در برابر استكبار در سرتاسر عالم مطرح است.
این كارشناس سیاسی محور مقاومت تصریح كرد: تأثیر این شهید پس از شهادت بیشتر شد و امروز وقتی از حاج قاسم یاد میشود، چكیده فتحی شعاعی، شیخ احمد یاسین، عماد مغنیه و همه شهدای جنین و بیت لحم به اذهان متبادر میشود و بنابراین، همه كسانی كه در جغرافیای منطقه بهعنوان قلمروی معنوی جمهوری اسلامی زندگی میكنند، همواره یاد او را زنده نگاه خواهند داشت.
شیخ ربیع غسم در پاسخ به سؤالی در خصوص علت جهانیشدن نام و مكتب شهید سلیمانی تصریح كرد: شهید سلیمانی هرگز اجازه نمیداد كه او را در رسانهها مطرح كنند و از او بهعنوان یك فرمانده عالیرتبه بشناسند؛ این موضوع باعث میشد كه حتی دشمن درباره او همچنان سؤالات بسیاری داشته باشد و این همان الگویی است كه رسول اكرم(ص) و علی ابن بی طالب(ع) برای نسلهای آینده ترسیم كردند تا براساس یك اندیشه اسلامی، افراد حتی در مقامهای عالیرتبه، بازهم عبد واقعی خدا و قهرمان نهضت باشند.
وی با بیان اینكه مكتب سلیمانی میراث رسولالله(ص) و مبانی معرفتی اهلبیت(ع) است، گفت: محافظت از فرهنگ مقاومت براساس مفاهیم مختلفی قابل توجیه است. تلاش مستمر كه متضمن به اخلاص باشد، میتواند ماندگار شود و همین اخلاص، حافظ فرهنگ و مكتب خواهد شد و شهواتی كه با محوریت قدرت در این عرصه مطرح میشود، بر اصل نهضت اثرگذار نخواهند بود.
این كارشناس سیاسی محور مقاومت یادآور شد: ملت مسلمان ایران با انقلاب اسلامخواهانه شان، آغازكننده نهضتی بودند كه اكنون پس از نسلهای مختلف بیش از پیش در این كشور نهادینه شده و نه آمریكا و نه هیچ قدرت دیگری نتوانسته در آن خدشه ای وارد كند یا به آن آسیب بزند و همه بر این باوریم كه این اندیشه میتواند تأثیرگذار باشد، معادلات جهانی را به نفع مظلومان عالم تغییر بدهد و سرآغاز تحول بزرگی در آینده باشد.
انتهای پیام/