نویسنده كتاب «آن 23 نفر» گفت: سردار سلیمانی بعدها وقتی كتاب «آن 23 نفر» را خواند در نامه ای به من نوشته بود ای كاش من هم یك شب از آن شب ها را در پرونده ام داشتم.
احمد یوسفزاده یكی از آزادگان سرفراز حماسه سازی دوران هشت سال دفاع مقدس است كه بیش از هشت سال از عمر خود را در زندانهای حزب بعث گذراند. همزمان با آغاز عملیات غرورآفرین «بیت المقدس» كه نتیجه آن به آزادسازی خرمشهر منتج شد، 23 نفر از نوجوانان بسیجی در قالب این عملیات توسط نیروهای عراقی به اسارت گرفته شدند و این آغاز مسیر هشت ساله دوران اسارت احمد یوسف زاده و همراهان اوست كه ماجرای آن در خلال كتاب «آن بیست و سه نفر» روایت شده است. ذكر این نكته ضروری است كه كتاب «آن بیست و سه نفر» بازگوكننده هشت ماه نخست از دوران اسارت این بسیجی آزاده است و در حقیقت نخستین جلد از سهگانه خاطره نویسی احمد یوسف زاده درباره دوران اسارت خود و همرزمانش.
احمد یوسف زاده دقایقی را مهمان برنامه «سلام سردار» رادیو مقاومت بود. این نویسنده انقلابی در این گفتگو اظهار كرد: وقتی سردار سلیمانی فرمانده تیپ ثارالله بود من به عنوان نیروی بسیجی در كنار سردار به جبهه اعزام شدم.
وی ادامه داد: من بعد از شهادت سردار سلیمانی توفیق نوشتن كتاب «شاید پس از نماز صبح» را داشتم. این كتاب در مورد شخصیت سردار است. همه تلاشم در این كتاب این بود كه بُعد انسانی و محبت آمیز زندگی سردار سلیمانی را به نسل جوان منتقل كنم طوری كه وقتی كتاب را می خوانند عشق و علاقه شان به این قهرمان ملی زیاد شود.
نویسنده كتاب«آن 23 نفر» بیان كرد: بازخوردهایی داشتم كه نشان دهنده این موضوع هست و خدا را شكر می كنم كه شب گذشته هم در جشنواره جلال آل احمد كتاب «شاید پس از نماز صبح » به عنوان برگزیده ها انتخاب شد.
یوسف زاده در خصوص ایده كتاب «آن 23 نفر» گفت: من سراغ ایده نرفتم بلكه من خودم هم جز آن 23 نفر بودم، در سن 16 سالگی من و 22 نفر دیگر كه 17نفر كرمانی و بقیه از استان های دیگر بودند در علمیات بیت المقدس اسیر شدیم.
وی تصریح كرد: سردار قاسم سلیمانی اجازه نمیداد ما برویم جبهه و می گفتند شما ممكن است اسیر شوید و بعد شكنجه تان میكنند كه بگویید ما را به زور فرستادند، اما ما انكار میكردیم و میگفتیم نه این اتفاق نمی افتد، ولی دقیقا این اتفاق افتاد. پیش بینیهای قاسم سلیمانی درست از آب در آمد در حالی كه اصلا یك درصد پیش بینی اسارت نداشتیم.
نویسنده كتاب «آن 23 نفر» گفت: ما اسیر شدیم و آن 23 نفر مردانه ایستادند وب رای اینكه اجازه ندهند از آنها سوء استفاده تبلیغاتی شود دست به اعتصاب غذا زدند، سردار سلیمانی بعدها وقتی كتاب را خواند در نامه ای به من نوشته بود ای كاش من هم یك شب از آن شب ها را در پرونده ام داشتم.
یوسف زاده عنوان كرد: به هر حال ماجرای عجیبی بود، این همه مقاومت از یك گروه نوجوان شاید واقعا هم جای تعجب داشته باشد، هنوز كه هنوز اگر 22 شاهد عادل نداشتم واقعا خودم هم به شك می افتادم كه این اتفاق با این تفصیلی كه من نوشتم افتاده است؛ خوشبختانه از آن 23 نفر 20 نفر مانده اند.
وی در پاسخ به این سوال كه چه میشود یك گروه جوان این همه مقاومت میكنند گفت: شاید این مقاومت تحت تاثیر اتفاقات روز آن زمان بود، ما مظلومانه مورد هجوم قرار گرفته بودیم، شاید بیست كشور پشت صدام ایستاده بورند و از او حمایت كردند تا او به خاك ما حمله كند.
نویسنده كتاب«آن 23 نفر» افزود: شاید اگر همچنین اتفاقی الان هم بیافتد جوانان ما همان عكس العمل را نشان دهند، ولی واقعیتش این است كه من خودم هم هنوز در عجب هستم كه چطور می شود یك نوجوان 13 ساله، پنج روز در مخوفترین زندان استخبارات بغداد اسیر باشد و دست به اعتصاب غذا بزند و در حالی كه در اعتصاب است شكنجه بشود اما روی حرفش بیایستد و دشمن مجبور به عقب نشی شود.
** ركورد چاپ ششصد هزار نسخه ای
گفتنی است، این كتاب دارای چنان لحن و جذابیتی در شكل روایت و فراز و فرودهای خاطرهگویی، كنشها و تعلیقهای ستودنی به قلم یوسف زاده است كه تنها در طی یك سال و نیم اخیر كه از چاپ آن میگذرد بیش از 60 بار چاپ و ششصد هزار نسخه از آن تاكنون منتشر شده و در اختیار علاقمندان به ادبیات دفاع مقدس، خاصه ادبیات داستانی مبتنی بر روایت و سبك خاطرهنگاری قرار گرفته است.
** تحسین و تقریظ مقام معظم رهبری
رهبر معظم انقلاب در یادداشت تجلیل از كتاب «آن بیست و سه نفر» فرمودهاند: در روزهای پایانی سال 93 و آغازین 94 با شیرینی این نوشته شیوا و جذاب و هنرمندانه، شیرینكام شدم و لحظهها را با این مردان كمسال و پرهمت گذراندم. به این نویسنده خوشذوق و به آن بیست و سه نفر به دست قدرت و حكمتی كه همه این زیبائیها پرداخته سرپنجه معجزهگر اوست درود میفرستم. یكبار دیگر كرمان را از دریچه این كتاب، آنچنان كه از دیرباز دیده و شناختهام، دیدم و منشور هفت رنگ زیبا و درخشان آن را تحسین كردم.
انتهای پیام/