صدای جمهوری اسلامی ایران

كبری خزعلی گفت: زنان غزه و فلسطین به‌عنوان الگوی عملی در عرصه جهاد حضور دارند. جایی كه لازم است به پرستاری می‌پردازند و جایی كه لازم است به مبارزه می‌پردازند و در جایی كه لازم است برای نوازش فرزندان زخم‌دیده اقدام می‌كنند.

برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت در خصوص نقش و جایگاه زنان در محور مقاومت با دكتر كبری خزعلی عضو شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی به‌صورت تلفنی گفتگو كرد.

به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت؛ كبری خزعلی با بیان این كه مبانی حركت زنان در انقلاب اسلامی از اسلام و سیره اهل‌بیت گرفته شده است، گفت: در آیه مباهله مشاهده می‌كنیم كل خانواده و با نقش‌آفرینی زنان همراه است. وقتی می‌خواهد حركت اجتماعی، سیاسی وسیعی انجام شود فرمان خداست كه بگو فرزندان و زنانمان را در مقابل هم بیاوریم و به مباهله بپردازیم. یعنی حضور زنان را خداوند فرمان داده است.

وی افزود: در آیه تطهیر نیز به همین ترتیب محور اصلی یك زن است كه در توصیف الهی است كه همه آسمان‌ها و زمین و همه خلقت را برای او آفریدم كه محورش حضرت فاطمه (س) به‌عنوان یك زن و پدر او و همسر او و فرزندان او. محور بودن زن، حكمت خداوند است و آیه تطهیر در راستا معرفی این خاندان است.

عضو شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی با اظهار به این كه در عاشورا نیز شاهد حضور زنان در این عرصه هستیم، بیان كرد: امروز مسئولیت ما در تطبیق با عاشورا است در عاشورا همه اعضای خانواده حضور دارند و هر كدام نیز نقش خاص خود را دارند و وقتی جنگ سخت به اوج می‌رسد، در غروب عاشورا تازه‌كار اصلی خانم‌ها كه جهاد تبیین و جنگ نرم است، آغاز می‌شود. نقش‌آفرینی زنان و پیام‌آوری پیام كربلا شروع می‌شود و از این پیام‌آوری است كه آزادگی آزادگان جهان دارد رقم می‌خورد و تا ظهور ادامه خواهد داشت.

خزعلی در مصاحبه با رادیو مقاومت با بیان این كه حركت اباعبدالله برای رسالت ایشان بود، اظهار كرد: رسالت ایشان، بیداری امت و حمایت از امت بود. ایشان برای رسیدن به قدرت به‌سوی عراق حركت نكرد؛ چراكه ایشان در مدینه می‌توانستند بمانند. امام حسین (ع) با كل كاروان حركت كرد و در اینجا نقش زنان بسیار حساس است؛ چراكه خیلی‌ها امام را از بردن زنان منع می‌كردند؛ ولی ایشان فرمودند خداوند خواسته است.

وی افزود: هدف الهی از حضور زنان در چنین عرصه‌ای در این شرایط سخت، آماده‌شدن برای مقاومتی آن گونه كه زینب كبری (س) و حضرت رقیه (س) و همه اعضای كاروان داشتند و سپس همه به‌عنوان بلندگوی تبلیغی -، تبیینی برای جهاد تبیین شدند.

عضو شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی تأكید كرد: ما در جنگ سخت وظیفه دفاعی داریم و اگر در عرصه‌ای كه لازم است دفاع كنیم باید آمادگی دفاعی را داشته باشیم و آموزش‌های لازم را دیده باشیم و به سلاح‌های لازم مجهز باشیم. بر این اساس در شورای‌عالی مصوبه‌ای به نام «قانون حقوق و مسئولیت‌های زنان» داریم كه در آن همه حقوق فردی، خانوادگی، اجتماعی، علمی، سیاسی و حتی نظامی و دفاعی در نظر گرفته شده است تا اگر شرایطی بود و ضرورت بود تا از خودش دفاع كند بتواند با آخرین امكانات مجهز باشد، مطلع و آموزش‌دیده باشد.

وی با اشاره به این كه زنان غزه و فلسطین دارند این حركت را در عمل نشان می‌دهند، اظهار كرد: آنها اكنون به‌عنوان یك الگوی عملی در عرصه حضور دارند. جایی كه لازم است به پرستاری می‌پردازند و جایی كه لازم است به مبارزه می‌پردازند و در جایی كه لازم است برای نوازش فرزندان زخم‌دیده اقدام می‌كنند.

خزعلی با طرح این پرسش كه چرا زنان و كودكان در این عرصه این گونه مورد تهاجم قرار می‌گیرند و چرا اصلاً دارند اینها مبارزه می‌كنند؟ خاطرنشان شد: خداوند به كسانی كه مورد ظلم قرار گرفتند اجازه داده كه بجنگند و خداوند هم از این افراد پشتیبانی می‌كند و پیروزی‌شان را تضمین می‌كند؛ بنابراین باید مردم غزه از خود دفاع می‌كنند و طرف مقابل بداند به‌خاطر ظلمی كه می‌كند از بین خواهد رفت.

وی افزود: ما باید در این جهاد به مردم غزه كمك كنیم، اگر صدای ناله مسلمانی را كه به او ظلم شده بشنویم و برایش كاری نكنیم اساساً مسلمان نیستیم، ما وظیفه داریم در مقابل حركت‌های سخیف كه به دنبال نسل‌كشی هستند، ساكت ننشینیم.

عضو شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی با اشاره به حقوق بین‌الملل گفت: به‌ظاهر معاهداتی به تصویب رسیده؛ ولی در این عرصه حركتی از آژانس‌های بین‌المللی نمی‌بینیم و در نهایت چند كلام متأسفیم می‌گویند. درحالی‌كه كنوانسیون چهارم ژنو مصوب سال 1949 برای كلیه سرزمین‌های اشغالی پس از سال 1967 قابل اعمال است. بر این اساس غزه در این قانون صدق می‌كند و بر اساس ماده 7 و 8 اساسنامه دیوان كیفری بین‌المللی جنایت جنگی محسوب می‌شود، اما چه كسی از این جنایتكار شكایت می‌كند و او را به محاكمه می‌كشاند؟

وی افزود: در ماده 54 و 55 كنواسیون ژنو، دولت اشغالگر را مكلف می‌كند تا احتیاجات مردم منطقه از جمله دارو و خواروبار را فراهم كند و موظف است اطمینان حاصل كند كه تمام نیازهای پزشكی سكنه غیر نظامی را تامین می‌كند. اما متاسفانه رژیم اسرائیل تمام این قوانین را زیر پا گذاشته است.

خزعلی تأكید كرد: مردم جهان باید محاكمه اسرائیل و قدرتمندانی را كه از اسرائیل حمایت می‌كنند را بخواهند. همه آزادگان جهان وظیفه داریم مدافع حقوق زنان، كودكان و خانواده باشیم و با تشكیل انجمن‌ها و گروه‌ها، فعالیت‌های خودمان را جهت دهیم و به دنبال خواسته‌های به حقی باشیم كه در نظام بین‌الملل هم به تصویب رسیده و با دادن بیانیه‌ها و حضور در مجامع بین‌المللی و ارائه شكوائیه به مجامع حقوق بین‌المللی علیه جانیانی كه دارند این گونه نسل‌كشی می‌كنند، اقدام كنند و اولین خواسته هم اخراج اسرائیل از همه مجامع بین‌المللی بشری است. همچنین نیروهای حافظ صلح تا زمانی كه اطمینان پیدا كنند دارو و غذا و امكانات كافی به مردم مظلوم غزه نرسیده در گذرگاه رفح مستقر شوند.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می‌توانید این شبكه رادیویی را روی موج اف‌ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم‌افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید.

همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • زنان مقاوم فلسطینی؛ حماسه سازان طوفان‌الاقصی / شجاعت مردان، مدیون ایستادگی زنان است

  • عامل عقب‌ماندگی سینمای مقاومت در ایران، نبود نقشه‌راه است/ نگاه كمی بر كیفی در سینما غلبه كرده است

  • اسرائیل بداند، مقاومت؛ نماد زیست آزادگان جهان است/ تجارت مرگ اسرائیل بزرگترین شكست آنهاست

  • ایران و عربستان دو بال نیرومند برای ایجاد صلح و دوستی در منطقه

  • كشورهای اسلامی باید مقدمات همه‌پرسی در فلسطین را فراهم كنند

  • علت ارسال سلاح با هواپیمای مسافری، هراس آمریكا از افكار عمومیست

  • ورود به سینمای مقاومت بدون پشتوانه امكان‌پذیر نیست

  • آمریكا با جنگ غزه درصدد مهار ایران است

  • دستان آلوده غرب در نقض كنوانسیون‌های بین‌المللی/ ارسال سلاح با هواپیمای مسافربری نقض صریح است

  • اسرائیل می‌خواهد با تغییر ژئوپلتیك منطقه، فضای امنی برای خود فراهم كند!