برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با موضوع سینمای مقاومت و سینمای انقلاب با منتظری خبرنگار، منتقد و نویسنده به صورت تلفنی گفتوگو كرد.
به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت؛ منتظری با اشاره به سینمای استراتژیك گفت: سینمای استراتژیك به دلایل متعدد در كشور ما وجود ندارد. ما حرف از سینمای استراتژیك می زنیم به خصوص مدیران فرهنگی و مدیران سینمایی در تمامی ادوار صحبت های خوبی در رابطه با سینمای استراتژیك می كنند.
وی با اظهار به این كه به چند دلیل سینمای استراتژیك در كشور ما وجود ندارد، عنوان كرد: متاسفانه ساختار سینمایی ما مهیا برای دستیابی به سینمای استراتژیك نیست. چون مگر اهالی سینما اعم از قاطبه اهالی سینما و تیم مدیریتی سینما و صنوف سینمایی چقدر دغدغه دارند تا كار استراتژیك انجام دهند. آیا اگر خود اهالی سینما دغدغه لازم را داشتند ما شاهد این همه فیلم های سطحی نگر، مبتذل، دم دستی و بی ارزش در كشور بودیم؟
این منتقد تاكید كرد: بزرگترین مسئله ما این است كه اصلا به سینما به عنوان یك رسانه نگاه نمی كنیم و فكر می كنیم سینما صرفا جایی برای سرگرمی، تفریح و بنگاه تجاری برای درآمدزایی است. درست برخلاف آن چیزی كه در سایر كشورهای دنیا به این بحث رسانه بودن همیشه دقت داشته اند.
وی با بیان اینكه تعریف عوامانه و نادرستی نسبت به سینمای استراتژیك وجود دارد، گفت: برخی فكر می كنند وقتی اسم سینمای استراتژیك می آید یعنی سینمای دفاع مقدس و یا سینمای مقاومت و یا سینمای جنگ. در صورتی كه یك فیلم كمدی یا فیلم درام كمدی و یا درام عاشقانه و یا حتی یك فیلم ورزشی هم می تواند استراتژیك باشد به شرط این كه چقدر ما افرادی را داریم كه كلان نگر باشند و بتوانند اهداف كلان كشور را درون آن كالای فرهنگی و هنری دارد تولید می شود پیاده سازی كنند.
وی تاكید كرد: توجه به منافع ملی می تواند استراتژی اصلی سینمای ایران باشد كه آن كالایی كه در آن تولید می شود را به سینمای استراتژیك تبدیل كند.
این نویسنده در مصاحبه با رادیو مقاومت متذكر شد: در دو دهه گذشته؛ سه، چهار فیلم هم نداشته ایم كه بخواهیم اسم ببریم كه واقعا به صورت همه جانبه این معنا در آن ها نهادینه و مستتر شده باشد. یكی از دلایل فقدان قانون، فقدان حركت جامع نگرانه در سینما و حركت های جمعی و اینكه هر یك از سازمان ها، نهادها و ارگان های سینمایی خودشان می خواهند به تنهایی بگویند "من" و هیچ كس نمی خواهد بگوید "ما". با هم همپیمان، همعهد و همراستا نمی شوند در خصوص این كه بتوانند با كمك هم منافع ملی را در سینما پیاده سازی كنند.
وی یكی از گام های مهم و اساسی برای رسیدن به سینمای استراتژیك را تصویب قانون لازم الاجرا دانست و تصریح كرد: ایكاش به جایی برسیم كه به جای این همه دستگاه و نهاد متولی سینما، بتوانیم یكی، دو نهاد مشخص داشته باشیم و تمام سرمایه ها از نظر نیروی انسانی، امكانات و لجستیك در اختیارشان باشد تا این همه موازی كاری صورت نگیرد و اهمال كاری نشود و بعد با نظارت یك نهاد بالادستی جدا از وزارت ارشاد قرار گیرد.
منتظری افزود: نمایندگانی كه در كمیسیون مجلس شورای اسلامی هستند می توانند در راستای این كه قانونی را در مجلس مصوب كنند گام بردارند. چون ما به این مرحله رسیده ایم كه نیاز داریم و هر لحظه تعلل ما در این زمانه و در این شرایط سیاسی كه در دنیا شاهد هستیم می تواند به ضرر جامعه و كشور ما از نظر اهداف كلان ملی ما باشد و باید هرچه سریع تر تكلیف سینمای رها شده ما روشن شود.
وی اظهار كرد: در خیلی از مواقع می توان با برگزاری جلسات هم اندیشی، با استفاده و بهره گیری از نظرات دغدغه مندان حوزه رسانه های تخصصی سینمایی، منتقدان، صاحبنظران، خبرنگاران، نویسندگان سینمایی، پیشكسوتان، تولیدكنندگان و مدیران سینمایی و مدیران و مسئولان نهادهای مهمی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، كمیسیون فرهنگی مجلس جلسات مشتركی برگزار شود.
این خبرنگار با اشاره به وقایع غزه و نبود مستندسازان ایرانی در آنجا گفت: ما باید آفندی جلو برویم ولی حتی در بعضی مواقع در سینما، پدافندی هم عمل نمی كنیم چه برسد به اینكه آفندی جلو برویم. الان باید مستندسازان برجسته استراتژیك و همچنین مستندسازان برجسته مستند بحرانمان در غزه و در لبنان باشند اما چه اتفاقی افتاده كه این افراد می خواهند بروند ولی برایشان مجوزی صادر نمی شود. این دردآور است. چرا ما نباید روایت خودمان را داشته باشیم.
وی متذكر شد: انقلاب اسلامی نمونه اش در دنیا نبوده و نیست و نیامده است ما انقلاب فرهنگی داشتیم مردم ما دغدغه و مشكلاتشان صرفا اقتصادی نبوده است. اما چه اتفاقی می افتد كه ما اینقدر در حوزه فرهنگ و هنر منحرف شده ایم. معضل ما فقط در سینما نیست و در تئاتر و موسیقی هم وضعیت مناسب نیست و شاید در عرصه نشر وضعیتمان كمی بهتر باشد. متاسفانه نگاه و اهداف كلان و آرمانی را در تولیدات فرهنگی هنری كشور مشاهده نمی كنیم.
گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می توانید این شبكه رادیویی را روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید.
همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامكهای مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.