صدای جمهوری اسلامی ایران

رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: تشكیل پایگاه فكری مستحكم با آرایش تهاجمی یكی از كار‌های مهم آیت الله سیدمحمدحسین طباطبایی در بحبوحه تهاجم اندیشه‌های وارداتی و بیگانه بود، كاری كه امروز به آن نیاز داریم.

به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست اندركاران برگزاری كنگره بین المللی علامه طباطبایی، مرحوم علامه را پدیده‌ای كم نظیر در حوزه‌های علمیه در قرن‌های اخیر خواندند و گفتند: یكی از كار‌های مهم آیت الله سید محمد حسین طباطبایی در بحبوحه تهاجم اندیشه‌های وارداتی و بیگانه، جهاد فكری و تشكیل یك پایگاه فكری مستحكم و با آرایش تهاجمی بود، كاری كه امروز به آن نیاز داریم.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ویژگی‌های برجسته و ممتاز مرحوم علامه طباطبایی همچون علم، «پارسائی و پرهیزگاری»، مَلَكات اخلاقی، «ذوق هنری و شعر و ادبیات» و «صفا و رفاقت و وفاداری»، افزودند: در بُعد علمی ایشان جنبه‌های مختلفی وجود دارد كه یكی از آن‌ها تنوع علمی كم نظیر آن مرحوم است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به تسلط علامه طباطبایی در علومی همچون فقه، اصول، «هیات و ریاضیات»، تفسیر، علوم قرانی، «شعر و ادبیات» و اَنساب خاطر نشان كردند: در كنار این تنوع علمی عجیب، عمق علمی و فكری ایشان در علوم مختلف نیز بسیار قابل توجه است به گونه‌ای كه یك اصولی صاحب مبنا و یك فیلسوف نوآور و یك مفسر شگفتی ساز بود.

انتشار اكثر آثار علمی علامه طباطبایی در دوران حیات و شاگردپروری ایشان از دیگر جنبه‌های علمی مرحوم علامه طباطبایی بود كه رهبر انقلاب به آن‌ها اشاره كردند و افزودند: تربیت شاگردان عالِم و اندیشمند و تاثیرگذار همچون شهید مطهری و شهید بهشتی و مرحوم مصباح یزدی در هیچ عالِم دیگری تا به این حد دیده نشده است و اكثر شاگردان مرحوم علامه نیز جزء نقش آفرینان انقلاب اسلامی بودند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای دو ویژگی برجسته علامه طباطبایی را مورد اشاره قرار دادند و افزودند: یكی از این ویژگی ها، جهاد علمی كم نظیر و تشكیل یك پایگاه فكری مستحكم با رویكرد تهاجمی، در بحبوحه تهاجم اندیشه‌های وارداتی و بیگانه و شبهه افكنی‌ها بود كه دو اثر «اصول فلسفه و روش رئالیسم» و «تفسیر المیزان» نمونه‌هایی از این جهاد علمی هستند.

ایشان تفسیر المیزان را دریایی از معارف اجتماعی و سیاسیِ روز در كنار مبانی فكری و حِكَمی و جنبه‌های خاص تفسیری برشمردند و گفتند: امروز نیز ما نیازمند پایگاه فكری تهاجمی هستیم كه پاسخگوی نیاز‌های روز و شبهات باشد و این كار را باید از مرحوم علامه طباطبایی یاد بگیریم.

رهبر انقلاب اسلامی، عمل به معارف اخلاقی و سلوكی و بسنده نكردن به ارائه صِرف مطالب اخلاقی را دومین ویژگی برجسته علامه دانستند و خاطر نشان كردند: مرحوم علامه طباطبایی با آن همه وجوه علمی، هیچ هویتی برای خود قائل نبود و در برخورد‌های رفاقتی و عمومی یك انسان نرم خو، صاحب حِلم و متواضع و گرم و گیرا و دلچسب و خوش بیان بود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای تاكید كردند: علامه طباطبایی آنقدر كه اكنون شناخته شده است در زمان حیات، شناخته شده نبود و به بركت اخلاص ایشان، روز به روز شخصیت و آثار علامه در سطح كشور و دنیا، بیشتر شناخته خواهد شد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مرتبط با این خبر

  • زنان مقاوم فلسطینی؛ حماسه سازان طوفان‌الاقصی / شجاعت مردان، مدیون ایستادگی زنان است

  • عامل عقب‌ماندگی سینمای مقاومت در ایران، نبود نقشه‌راه است/ نگاه كمی بر كیفی در سینما غلبه كرده است

  • اسرائیل بداند، مقاومت؛ نماد زیست آزادگان جهان است/ تجارت مرگ اسرائیل بزرگترین شكست آنهاست

  • ایران و عربستان دو بال نیرومند برای ایجاد صلح و دوستی در منطقه

  • كشورهای اسلامی باید مقدمات همه‌پرسی در فلسطین را فراهم كنند

  • علت ارسال سلاح با هواپیمای مسافری، هراس آمریكا از افكار عمومیست

  • ورود به سینمای مقاومت بدون پشتوانه امكان‌پذیر نیست

  • آمریكا با جنگ غزه درصدد مهار ایران است

  • دستان آلوده غرب در نقض كنوانسیون‌های بین‌المللی/ ارسال سلاح با هواپیمای مسافربری نقض صریح است

  • اسرائیل می‌خواهد با تغییر ژئوپلتیك منطقه، فضای امنی برای خود فراهم كند!