برنامه «روی موج مقاومت» رادیو مقاومت با موضوع شهید حاج حسین همدانی با گلعلی بابایی، نویسنده به صورت تلفنی گفتوگو كرد.
به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت؛ گلعلی بابایی در گفتوگو با رادیو مقاومت به كتاب «پیغام ماهی ها» اشاره كرد و گفت: این كتاب درباره شهید حاج حسین همدانی است. ایشان فرمانده بنده در دوران دفاع مقدس بوده و ارادت زیادی نسبت به ایشان داشته و دارم و سال های سال در كنار ایشان بودم.
وی با یادآوری این كه حاج حسین همدانی جزو بنیان گذاران لشكر 27 تهران است، اظهار كرد: زمانی كه در سال 1360 لشكر محمد رسول الله تشكیل شد حاج احمد متوسلیان، محمدابراهیم همت، محمود شهبازی و حاج حسین همدانی جزو استوانه های این لشكر محسوب می شدند. شهید همدانی هم آن زمان كه لشكر تازه تشكیل شده بود در این لشكر بود و بعد از پایان جنگ نیز دو مرحله فرماندهی لشكر 27 و بعدا سپاه تهران را بر عهده داشت.
وی افزود: چون بنده در خدمت و در كنار ایشان بودیم، با دیدن ساده زیستی، محبت، عشق، علاقه و احساس مسئولیتی كه نسبت به نیروها داشتند به ایشان علاقه مند بودم و سعی می كردم حاج حسین همدانی را به عنوان الگو و نشانه داشته باشم.
نویسنده كتاب «پیغام ماهی ها» درباره نگارش این كتاب بیان كرد: با توجه به این كه ایشان نسبت به ثبت وقایع و تاریخ جنگ علاقه نشان می داد و احساس مسئولیت می كرد در زمان حیاتشان، مصاحبه مفصلی را كه حدود صد و خرده ای ساعت می باشد با ایشان توسط آقای بهزاد انجام شد.
وی با اظهار به اینكه كتاب «مهتاب خین» در زمان حیات شهید همدانی منتشر شده است، گفت: این كتاب ماحصل همان مصاحبه ها بود كه به صورت پرسش و پاسخ به چاپ رسید. كتاب «مهتاب خین» تا مقطع سال 1361 آزادی خرمشهر و زمان شهادت حاج محمود شهبازی را در بر می گرفت و ادامه آن باقی ماند.
بابایی افزود: وقتی حاج حسین در 16 مهرماه سال 1394 در جبهه حلب به شهادت رسید، متوجه شدیم خلائی وجود دارد و آن زندگینامه كاملشان است. نوارهای مصاحبه با ایشان تا قبل از جنگ با داعش و سپس صوتی یك ساعته از ایشان كه كاملا توضیح می دهند چگونه به سوریه رفتند و چه كارهایی انجام دادند را با هم تلفیق كردیم و ماحصل آن كتاب «پیغام ماهی» شد.
وی درباره كتاب «پیغام ماهی» گفت: این كتاب پرسش و پاسخ نیست و به همه مقاطع زندگی شهید همدانی از زمان كودكی تا سال های مبارزه با رژیم پهلوی، دوران ورزشی و علاقه وافرشان به كشتی و پهلوان تختی، حضورشان در روزهای انقلاب و پس از انقلاب در همدان و سپس تاسیس سپاه آبادان و عضویتشان در آن، درگیری ها در كردستان و كرمانشاه و اعزام به عنوان اولین گروه برای مبارزه با تجزیه طلبان، شروع تهاجم ارتش بعث و تشكیل جبهه در پل ذهاب و قصرشیرین به فرماندهی ایشان و... تا آخر حیات دنیایی شان پرداخته شده است. ما توانستیم این كتاب را در كمترین زمان یعنی در چهلمین روز شهادت ایشان منتشر كنیم.
این نویسنده در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت به حسرت همیشگی شهید همدانی در طول دوران زندگی اش اشاره و بیان كرد: زمانی كه در سال 1361 بعد از عملیات خرمشهر و تهاجم اسرائیل به جنوب لبنان در سال 1982 نیروهایی از ایران در مقابله با اسرائیل به فرماندهی حاج احمد متوسلیان و محمدابراهیم همت رفتند، ایشان از پای پلكان هواپیما توسط شهید محلاتی نماینده حضرت امام (ره) در سپاه برگردانده شد چون فرمانده استان همدان، محمود شهبازی به شهادت رسیده بود و استان همدان فرمانده نداشت. برای همین به ایشان گفتند نمی توانی به سوریه بروی و باید بروی و سپاه همدان را سرو سامان بدهی.
وی افزود: شهید همدانی همواره این حسرت را داشت كه چرا من با احمد متوسلیان نرفتم تا این كه این اتفاق در سال 1389 افتاد و ایشان به عنوان اولین مستشار نظامی ایران به سوریه رفت تا در آن جا نقش آفرینی كند و به حق با سازماندهی مناسب و آموزش خوب و جمع آوری نیروها توانست اقدامات خوبی را در آنجا با مدیریت و درایتی كه داشت تحت فرماندهی حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله و اوامر رهبر معظم انقلاب انجام دهد.
بابایی با اظهار به این كه آرزوی شهید همدانی جنگ با اسرائیل به عنوان دشمن اصلی بود، گفت: امروز وقتی ما این ددمنشی ها و وحشی گری های اسرائیل را می بینیم متوجه می شویم ایشان چقدر خوب تشخیص داده بودند. احمد متوسلیان نیز در سال 1361 می گفت اسرائیل باید از صحنه روزگار محو شود تا مردم به خودشان آرامش ببینند.
گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می توانید این شبكه رادیویی را روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامكهای مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.