ابوالفضل ظهره وند بیان كرد: بیش از دو ماه از جنایات رژیم صهیونیستی و آمریكا در غزه میگذرد و قاعدتاً در این شرایط باز هم حاضر به تشكیل دو دولت اسرائیل و فلسطین نیستند؛ زیرا اساساً رژیم صهیونیستی كشور و دولت نیست؛ بلكه یك پادگان نظامی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتوگو با موضوع جنگ غزه؛ پایانی بر ایده دو دولتی آمریكا و سلاطین وابسته عرب در فلسطین و با حضور دكتر ابوالفضل ظهره وند كارشناس مسائل بینالملل به روی آنتن رفت.
ابوالفضل ظهره وند سابقه موافقتنامه تشكیل دو دولت در فلسطین اشغالی را به موافقتنامه اُسلو عنوان كرد و گفت: غربیها سعی كردند از طریق این موافقتنامه مسیر سازش را در پیش بگیرند و گفتگوها را علیالظاهر با رویكرد دو دولتی شروع كردند؛ اما واقعیت آن است كه آنها اساساً به دو دولت هم اعتقادی ندارند.
وی افزود: بیش از دو ماه از جنایات رژیم صهیونیستی و آمریكا در غزه میگذرد و قاعدتاً در این شرایط باز هم حاضر به تشكیل دو دولت اسرائیل و فلسطین نیستند؛ زیرا اساساً رژیم صهیونیستی كشور و دولت نیست؛ بلكه یك پادگان نظامی است كه مأموریت ویژهای را برای صهیونیسم جهانی و آمریكا در بخش غرب آسیا دنبال میكند و مأموریت آن با دولت شدن و محدودشدن یك جغرافیای سیاسی مشخص همخوانی ندارد.
این كارشناس مسائل بینالملل در مصاحبه با رادیو گفتوگو با بیان اینكه رژیم صهیونیستی از زمانی كه به وجود آمده است و شروع به اشغالگری كرده است، همواره از نظر سرزمینی سعی در توسعه خود بوده است، اظهار كرد: آنها دائماً شهركسازی را در دستور كار خود قرار دادهاند و در كنار آن آوارهكردن فلسطینیها و تضعیف ژئوپلیتیك منطقه را برنامهریزی كردهاند و در واقع اقدامات صهیونیستها تنها به فلسطین ختم نمیشود.
وی با تصریح بر اینكه تمایل به شكلدهی به دو دولت در فلسطین اشغالی یك ادعای دروغ است، اظهار كرد: شاید اگر قرار بود خارج از معادلاتی كه صهیونیسم جهانی برای رژیم صهیونیستی تعریف كرده است، عمل كنند، باید به دو دولت بسنده میكردند تا امنیت را برای خود تأمین كنند. اما ذات این ساختار و سیستم با مسئله محدودشدن سازگار نیست و رژیم صهیونیستی باید شهركسازی كند و هژمونی خود را گسترش دهد تا نقشه ژئوپلیتیك منطقه را دچار فروپاشی كند.
ظهره وند با اشاره به ادعاهای غرب درباره حقوق بشر و رجوع به آرای عمومی و همچنین همزیستی مسالمتآمیزی تصریح كرد: اتفاقات بعد از عملیات طوفان الاقصی نشان داد كه ادعاهای غرب در این زمینهها فقط آدرس دروغ و غلط است.
وی با بیان اینكه ایران از سالها قبل موضوع فلسطین را آزادی سرزمینها از دست صهیونیستها از نهر تا بحر مطرح كرده است، گفت: ذات غرب آسیا منحصربهفرد است و این مسئله در تمام اصول آن از جمله آموزههای معرفتی دینی هم متفاوت با بقیه دنیا است؛ زیرا تقاطعی از اسلام، مسیحیت و یهودیت است.
این كارشناس مسائل بینالملل از طرح ایران برای برگزاری رفراندوم در فلسطین اشغالی گفت و اشاره كرد: رهبر معظم انقلاب بارها در این مورد سخن گفتهاند كه مردم اصلی سرزمین فلسطین با هر دین و مذهبی باید در یك رفراندوم سرنوشت كشور خود را تعیین كنند تا بر اساس آراء یك دولت فراگیر شكل بگیرد و مردم بهخوبی با هم زندگی كنند.
وی درعینحال بیان كرد: صهیونیستها و غربیها بههیچعنوان حتی از جنبههای معرفتی نمیتوانند در یك محدوده ثابت و مشخص باقی بمانند؛ زیرا اساساً مأموریت صهیونیسم یك مأموریت جهانی است. خیلیها هنوز به این جمعبندی نرسیدهاند كه آمریكا و رژیم صهیونیستی دوروی یك سكه هستند؛ درحالیكه اساساً آنها یكی هستند و مأموریت رژیم صهیونیستی منطبق بر منافع امنیت ملی آمریكا است.
وی رژیم صهیونیستی را علیرغم كوچك بودن از نظر سرزمینی، برای آمریكا و غرب بسیار كلیدی توصیف و اظهار كرد: رژیم صهیونیستی میتواند بهعنوان یك متغیر اخلال و برهمزننده معادلات را بر هم بریزد.
ظهره وند با یادآوری افول آمریكا ابراز كرد: ایالات متحده در دو دهه گذشته شیب منفی را در حوزه ظرفیت نرم طی كرده است و این یعنی موقعیت هژمونیك و یكجانبهگرایی خود را ازدستداده است. این به معنی ظهور و بروز قدرتهای نوظهور و جدید است و به همین جهت نمیتوان روابط بینالملل را در سازوكار گذشته اداره كرد.