صدای جمهوری اسلامی ایران

رژیم اسرائیل با همراهی آمریكا قصد دارد به هر نحوی شده آخرین راه تنفسی غزه، یعنی ارتباط سرزمینی با مصر را قطع كند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس، 84 روز از جنگ در غزه می‌گذرد، طولانی‌ترین نبردی كه تاكنون اسرائیل وارد آن شده و به گفته خودشان شاید ماهها نیز ادامه یابد؛ در این میان منابع اسرائیلی از دو طرح این رژیم برای بستن تنها مسیر ارتباطی غزه با جهان خارج یعنی مرز مصر سخن می‌گویند؛ موانع بتنی در زیر زمین و اشغال نظامی خط «فلادلفیا»، اقدامی كه اسرائیل قصد دارد با حمایت آمریكا به پیش ببرد و پای مصر را نیز بیش از این وارد ماجرای غزه خواهد كرد.

دیواری در زیر زمین

به گفته منابع خبری اسرائیلی «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم در دیدار اخیر با «لوید آستین» همتای آمریكایی خود كه به اراضی اشغالی سفر كرده بود، طرح ساخت یك دیوار بتنی هوشمند در زیر زمین میان غزه و مصر را مطرح كرده كه با كمك مالی آمریكا ساخته شود.

روزنامه یدیعوت احارانوت در این خصوص نوشته است كه این دیوار 13 كیلومتری مجهز به فناوری‌های پیشرفته حس‌گر و دوربین و دیگر ابزارها برای ممانعت از حفر تونل میان غزه و مصر خواهد بود و اطلاعات روزانه را در خصوص تردد اطراف دیوار و عملیات‌های احتمالی حفر تونل به طرفین اسرائیلی و مصری خواهد داد. البته قاهره طی سال های گذشته خود اقدام به ساخت دیوار حائل میان غزه و مصر كرده است، این دیوار شش متر بالای زمین و شش متر زیر زمین قرار دارد و اخیرا نیز كار نصب یك دیوار بتنی اضافی را آغاز كرده است.



اما در خصوص دیوار هوشمند مذكور، كابینه اسرائیل قرار است این موضوع را به زودی بررسی كند و همزمان نظر دولت مصر را نیز جویا شود.

یوآو گالانت، روز گذشته در نشست ویژه كمیته امنیتی و امور خارجه كنست، در پاسخ به سوال‌های اعضای این كمیته درباره روند عملیات‌های نظامی در چارچوب جنگ علیه نوار غزه از جمله تهدیدهای امنیتی كه این رژیم در سایر جبهه‌ها با آنها روبه‌رو است، مدعی شد تل‌آویو در حال انجام رایزنی‌هایی با قاهره برای بررسی امكان ایجاد یك دیوار مرزی پیشرفته و دارای تجهیزات فناوری است تا در راستای مبارزه با قاچاق سلاح، نوار غزه را از خاك مصر جدا كند.

شبكه كان (رسانه‌دولتی اسرائیل) نیز گزارش داده است كه طبق طرح اولیه، قرار است یك اتاق عملیات مشترك میان اسرائیل و مصر تشكیل شود تا بر اساس اطلاعات دریافتی از تحركات مرز غزه، در خصوص چگونگی واكنش تصمیم‌گیری شود.

از سوی دیگر، در شرایطی كه رژیم اسرائیل ار هرگونه ابزار ممكن برای رسیدن به هدف خود در غزه بهره برده و دهها هزار تن بمب و موشك بر سر ساكنان ریخته و 63 روز است كه نیروی زمینی خود را وارد این منطقه كرده، اما مقامات نظامی اسرائیل مدعی هستند كه بدون قطع تنها راه تنفسی مردم غزه یعنی مرز مصر، امكان غلبه بر حماس را ندارند.

در این میان رژیم اسرائیل و آمریكا سعی دارند از راه ارعاب مصر در خصوص عملیات زمینی در رفح، این كشور را با طرح‌های خود همراه كنند. قاهره بارها در خصوص عملیات زمینی ارتش اسرائیل در رفح هشدار داده و گفته است كه این عملیات سیل پناهندگان فلسطینی را به سمت صحرای سینا خواهد كشاند. در این بین تل آویو می‌گوید كه اگر قاهره خواستار عملیات زمینی در رفح نیست، باید نهایت همكاری را برای قطع مسیر غزه به مصر انجام دهد.

با این حال حماس در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اكتبر به خوبی نشان داد كه می‌تواند از دیوار هوشمند چند میلیارد دلاری اسرائیل كه مجهز به حسگر و برج‌های مراقبتی بود عبور كند. به طوریكه «امیر بوحبوط»، تحلیلگر مسائل نظامی وبسایت اسرائیلی واللا در آن زمان به نقل از منابع امنیتی اسرائیلی نوشت كه «ذهنیت ارتش اسرائیل» این بود كه دیوار ساخته‌شده در مرز‌های نوار غزه «به‌طور قابل‌توجهی مانع ورود هر نیرویی خواهد شد كه تلاش می‌كند زمینی یا زیرزمینی به شهرك‌ها برسد؛ این ذهنیت فرو ریخت».

تحقیقات بعدی اسرائیل پس از هفت اكتبر نشان داد كه نیروهای حماس توانسته بودند از 60 نقطه به دیوار مرزی نفوذ كنند، در حالیكه سیستم امنیتی اسرائیل در خواب بود.

عملیات در خط فلادلفیا

خط فلادلفیا یك منطقه فرزی حائل به طول 14 كیلومتر است كه پس از توافق كمپ دیوید در سال 1978 میان مصر و اسرائیل ایجاد شد تا حائلی میان غزه و صحرای سینا باشد. در سال 2005 كنترل این منطقه به حماس سپرده شد و قرار شد تا مصر نیز 750 نیروی پلیس مرزبانی در آن‌جا مستقر كند. اكنون منابع اسرائیلی و عربی می‌گویند كه اسرائیل قصد اشغال و تحت كنترل درآوردن خط فلادلفیا را دارد.



با این حال یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل در نشست كمیته امنیتی و امور خارجی كنست گفته است: «ارتش در حال حاضر قصد ندارد رفح یا محور فیلادلفیا را تحت كنترل در آورد، عملیات‌هایی را در این شهر اجرا خواهیم كرد و از امكانات مختلف برای ممانعت از عملیات‌های قاچاق استفاده خواهیم كرد».

منابع رسمی مصر نیز خبر درخواست اسرائیل از این كشور برای خارج كردن نیروهایش از منطقه مرزی رفح را تكذیب كرده‌اند.

با این حال بنیامین نتانیاهو در 23 دسامبر در نشست كمیته امنیتی و امور خارجه كنست كه پشت درهای بسته برگزار شد، گفته بود كه كابینه جنگ قصد كنترل محور فلادلفیا را دارد.

به هر حال در صورت هرگونه تحرك نظامی در مرز غزه با مصر از سوی اسرائیل، پای قاهره نیز بیش از این به معركه كشیده خواهد شد؛ دولت مصر هرگز خواهان محاصره شدید و كامل غزه نیست و همواره به دنبال نگه داشتن یك راه تنفسی برای اهالی این باریكه بوده است تا از تبعات امنیتی آن در امان بماند.

از سوی دیگر امكان قطع شریان حیاتی میان غزه و صحرای سینا با توجه به بافت جمعیتی و عشیره‌ای سینا كه به شدت تمایلات ضد اسرائیلی دارند و با توجه به همسو بودن بدنه ارتش مصر با اهالی غزه، كار بسیار دشواری است. در خرداد ماه گذشته «صلاح محمد ابراهیم» سرباز 23 ساله مصری با تیراندازی به سوی نظامیان اسرائیلی، سه نفر از آن‌ها را در نقطه مرزی از پا در آورد تا نشان دهد كه بدنه ارتش مصر همچنان دل خوشی از اشغالگران اسرائیلی ندارد.

مرتبط با این خبر

  • زنان مقاوم فلسطینی؛ حماسه سازان طوفان‌الاقصی / شجاعت مردان، مدیون ایستادگی زنان است

  • عامل عقب‌ماندگی سینمای مقاومت در ایران، نبود نقشه‌راه است/ نگاه كمی بر كیفی در سینما غلبه كرده است

  • اسرائیل بداند، مقاومت؛ نماد زیست آزادگان جهان است/ تجارت مرگ اسرائیل بزرگترین شكست آنهاست

  • ایران و عربستان دو بال نیرومند برای ایجاد صلح و دوستی در منطقه

  • كشورهای اسلامی باید مقدمات همه‌پرسی در فلسطین را فراهم كنند

  • علت ارسال سلاح با هواپیمای مسافری، هراس آمریكا از افكار عمومیست

  • ورود به سینمای مقاومت بدون پشتوانه امكان‌پذیر نیست

  • آمریكا با جنگ غزه درصدد مهار ایران است

  • دستان آلوده غرب در نقض كنوانسیون‌های بین‌المللی/ ارسال سلاح با هواپیمای مسافربری نقض صریح است

  • اسرائیل می‌خواهد با تغییر ژئوپلتیك منطقه، فضای امنی برای خود فراهم كند!