صدای جمهوری اسلامی ایران

حدود سه ماه از جنایات جدید صهیونیست‌ها علیه فلسطینیان می‌گذرد و اقتصاددان‌ها به واشنگتن‌پست می‌گویند اقتصاد تل‌آویو به شدت آسیب دیده و این جنگ روزانه 220 میلیون دلار برای اسرائیل هزینه برداشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس، با گذشت 85 روز از دور جدید جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان غزه و شهادت بیش از 22 هزار فلسطینی و امتناع تل‌آویو از توقف جنگ، روزنامه آمریكایی «واشنگتن‌پست» گزارش كرد كه اقتصاد اسرائیل به شدت آسیب دیده است.

طبق این گزارش، تأثیرات منفی جنگ غزه برای رژیم صهیونیستی در حال حاضر با خسارات شدیدی كه شیوع كووید برجای گذاشت، مقایسه ی‌شود و اقتصاددان‌ها می‌گویند كه در صورت تداوم جنگ غزه، این خسارات از خسارات كووید نیز فراتر خواهد رفت.

بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، از زمان جنك غزه در هفتم اكتبر (15 مهر ماه)، هزینه‌های تل‌آویو و قروض این رژیم به شدت افزایش یافته و درآمدهای مالیاتی اسرائیل به شدت كاهش یافته است.

در بخشی از این گزارش آمده است كه مبالغ زیادی را صرف استقرار بیش از 220 هزار نیروی ذخیره برای جنگ غزه و پرداخت حقوق از خزانه به آن‌ها كرده است.

اقتصاددان‌ها در گفت‌وگو با روزنامه واشنگتن‌پست برآورد كرده‌اند كه هزینه جنگ غزه برای رژیم صهیونیستی 18 میلیارد دلار یا معادل روزانه 220 میلیون دلار در روز بوده است.

یكی از معاونین پیشین «بانك اسرائیل» و استاد بازنشسته دانشگاه تل‌آویو زوی اكستین می‌گوید كه تأثیر جنگ غزه بر بودجه رژیم صهیونیستی برای سه ماهه چهارم سال 2023، معادل 19 میلیارد دلار بوده است و احتمالاً‌در سه ماهه اول سال 2024 به 20 میلیارد دلار خواهد رسید و این اعداد و ارقام با در نظرگرفتن این مطلب است كه جنگ به لبنان كشیده نشود.

طبق گزارش روزنامه اقتصادی «كالكالیست»، در صورتیكه جنگ غزه پنج یا بیش از 10 ماه به طول انجامد، هزینه‌ای بالغ بر 50 میلیارد دلار برای رژیم صهیونیستی خواهد داشت اما احتمالاً این جنگ طولانی‌تر نیز خواهد شد زیرا نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هفته گذشته هشدار داد كه این جنگ «به پایان نزدیك نیست و یك جنگ طولانی خواهد بود».

اسرائیلی‌ها نیز از این اوضاع ناراضی هستند به طوریكه طبق گزارش واشنگتن‌پست و طبق نظرسنجی گروه خیریه «لاتت»، 54 درصد از اسرائیلی‌ها گفته‌اند كه نگرانند كه تداوم جنگ غزه، سختی‌های اقتصادی زیادی را برای آن‌ها به همراه داشته باشد.

اقتصاددان‌ها در برآوردهای خود از جنگ غزه به واشنگتن‌پست گفته‌اند كه عملیات طوفان الاقصی حماس یك فاجعه بود كه اعتماد اسرائیلی‌ها، شركت‌ها و سرمایه‌گذاران به كابینه بنیامین نتانیاهو و ارتش این رژیم را از بین برد و بازگشت این اعتماد بسیار سخت است.

ایالات متحده آمریكا از جمله كشورهایی بوده كه با ارسال كمك‌ به رژیم صهیونیستی از جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان حمایت كرده است.

طبق گزارش واشنگتن‌پست، ایالات متحده هر سال 3.8 میلیارد دلار كمك نظامی به اسرائیل می‌كندو همچنین صدها میلیون‌ دلار بمب‌، موشك و گلوله‌های توپخانه‌ای به اسرائیل عرضه می‌كند.

از طرف دیگر، كاخ سفید در تلاش برای تصویب یك لایحه بودجه تكمیلی در اوایل سال 2024 است كه شامل كمك 14 میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی می‌شود كه هم‌اكنون این لایحه در كنگره متوقف شده است.

مرتبط با این خبر

  • زنان مقاوم فلسطینی؛ حماسه سازان طوفان‌الاقصی / شجاعت مردان، مدیون ایستادگی زنان است

  • عامل عقب‌ماندگی سینمای مقاومت در ایران، نبود نقشه‌راه است/ نگاه كمی بر كیفی در سینما غلبه كرده است

  • اسرائیل بداند، مقاومت؛ نماد زیست آزادگان جهان است/ تجارت مرگ اسرائیل بزرگترین شكست آنهاست

  • ایران و عربستان دو بال نیرومند برای ایجاد صلح و دوستی در منطقه

  • كشورهای اسلامی باید مقدمات همه‌پرسی در فلسطین را فراهم كنند

  • علت ارسال سلاح با هواپیمای مسافری، هراس آمریكا از افكار عمومیست

  • ورود به سینمای مقاومت بدون پشتوانه امكان‌پذیر نیست

  • آمریكا با جنگ غزه درصدد مهار ایران است

  • دستان آلوده غرب در نقض كنوانسیون‌های بین‌المللی/ ارسال سلاح با هواپیمای مسافربری نقض صریح است

  • اسرائیل می‌خواهد با تغییر ژئوپلتیك منطقه، فضای امنی برای خود فراهم كند!