وزیر جنگ رژیم صهیونیستی كه تا كنون موفقیتی در تحقق اهداف جنگی این رژیم در غزه نداشته برنامههای مد نظر تلآویو برای اداره غزه بعد از اتمام جنگ را تشریح كرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس، یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل روز پنجشنبه گفت كه بعد از اتمام جنگ، فلسطینیها غزه را اداره خواهند كرد.
به نوشته هاآرتص، گالانت در جمع خبرنگاران مدعی شد كه «حماس بر غزه حكمرانی نخواهد كرد و اسرائیل نیز بر مسائل غیرنظامی غزه كنترل اعمال نخواهد كرد.»
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه ادعاهایش گفت: «این فلسطینیها هستند كه در غزه زندگی میكنند و به همین دلیل است كه كنشگران فلسطینی مسئول آن خواهند بود به شرط اینكه رویكرد خصمانه نسبت به اسرائیل نداشته باشند و علیه آن عملیات نكنند.»
قرار است كابینه جنگی اسرائیل ساعاتی دیگر برای اولین بار بعد از حمله 7 اكتبر درباره برنامههای «روز بعد از جنگ» در غزه تشكیل جلسه دهد.
این جلسه در حالی تشكیل میشود كه بسیاری از كارشناسان، حتی در داخل فلسطین اشغالی معتقدند اسرائیل نتوانسته به اهداف جنگی خود در غزه دست پیدا كند.
جلسه كابینه جنگی اسرائیل درباره این موضوع قرار بود هفته گذشته برگزار شود اما به دلیل اختلافات لغو و به زمان دیگری موكول شد.
گالانت در پاسخ به درخواستها عدهای از اعضای كابینه نتانیاهو برای ایجاد شهركهای یهودینشین در داخل غزه گفت كه «بعد از محقق شدن اهداف جنگ اسرائیل هیچ حضور مدنی (غیرنظامی) در داخل نوار غزه نخواهد داشت. اسرائیل مسئولیتی در قبال زندگی مدنی در نوار غزه نخواهد داشت.»
وی اضافه كرد كه از منظر نظامی، اسرائیل هیچ محدودیتی برای انجام عملیاتهای نظامی در نوار غزه نخواهد داشت و اسرائیل حق انجام آزادانه عملیات در آنجا را برای خود محفوظ میداند.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه برنامههای بلندپروازانه خود برای نوار غزه گفت كه یك روز بعد از جنگ بایستی یك ساز و كار چند قطبی برای حكمرانی بر غزه ایجاد شود. او گفت این ساز وكار شامل چهار مولفه خواهد بود: نیروهای چند ملیتی، یك ساز و كار اداری فلسطینی، مصر و اسرائیل.
روزنامه هاآرتص نوشته نیروهای چند ملیتی بایستی تحت رهبری آمریكا و كشورهای اروپای غربی و كشورهای میانهرو عربی باشند و آنها قرار است وظیفه بازسازی نوار غزه را به عهده بگیرند.
گالانت گفت قطب دوم یك تشكیلات فلسطینی خواهد بود كه همین الان در غزه وجود دارد. او گفت این تشكیلات از كمیتهها و عواملی تشكیل میشود كه با اسرائیل دشمنی ندارند.
قطب سوم، مصر است كه كنترل گذرگاه رفح را بر عهده دارد. به گفته گالانت، اسرائیل و مصر با همكاری آمریكا در حال كار برای رسیدن به راهی جهت جداسازی مرز میان مصر و غزه هستند.
قطب چهارم، اسرائیل است كه طبق ادعای گالانت قرار است اطلاعاتی ارائه كند تا عملیاتهای غیرنظامی نیروهای چند ملیتی هدایت شود. اسرائیل همچنین وظیفه نظارت بر ورود كالا به نوار غزه را بر عهده خواهد داشت.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اكتبر (15 مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیك به دو دهه محاصره غزه و زندان و شكنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز كرد.
این عملیات یكی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ كردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر كشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز كرد و این منطقه را تحت محاصره كامل قرار داد. با وجود این، آنطوركه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شكست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل كرده است.
رژیم اسرائیل با گذشت نزدیك به سه ماه از جنگ تا كنون موفقیتی در دستیابی به اهداف جنگی خود كسب نكرده است.
رژیم اسرائیل هدفش از اقدامات جنگی در غزه را نابود كردن حماس اعلام كرده اما روزنامه نیویوركتایمز چهارشنبه گذشته در تحلیلی به نقل از كارشناسان نوشت كه هنوز نشانهای از افول توان نظامی حماس وجود ندارد.