رسانههای رژیم صهیونیستی روز یكشنبه خبر دادند كه پس از عملیات هفت اكتبر (15 مهر) حماس، مصرف داروهای ضد افسردگی در سرزمینهای اشغالی افزایش داشته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس، رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام كردند كه پس از عملیات هفت اكتبر، وضعیت روحی و روانی حدود نیمی از ساكنان سرزمینهای اشغالی وخیمتر شده و مصرف داروهای ضد افسردگی با افزایش مواجه بوده است.
روزنامه یدیعوت احارانوت نیز چند روز پیش در گزارشی به آسیبهای روانی رخ داده برای جامعه اسرائیلی و نظامیان این رژیم در پی جنگ در غزه پرداخت و نوشت كه مجموعه بیمارستانها و مراكز رواندرمانی خواستار اعلان حالت فوقالعاده شدهاند. زیرا حداقل 300 هزار نفر در اسرائیل به آمار كسانی كه نیاز به روان درمانی دارند، افزوده شده است و بیمارستانهای رواندرمانی در نامهای به بازرسی كل اسرائیل خواستار اعلام حالت فوقالعاده به دلیل بروز «بحران بزرگ در سلامت روانی اسرائیلیها» شده است.
یدیعوت آحارانوت با اشاره به اینكه هنوز آمار و كیفیت مشكلات روانی نظامیان اسرائیلی تا زمانی كه از غزه باز نگردند، مشخص نیست نوشت: «اوضاع به حدی آشفته شده است كه سربازان اسرائیلی به سوی همرزمان خود شلیك میكنند».
تلویزیون رژیم صهیونیستی (كان) چند روز پیش از شلیك یك نظامی این رژیم به سوی همرزمان خود پس از بازگشت از غزه خبر داد و گفت كه در این حمله تعدادی از نظامیان زخمی شدهاند.
از سوی دیگر در سایه تداوم جنگ غزه و عدم دستیابی ارتش اشغالگر به نتایج ملموس در میدان نبرد و هراس نظامیان از كمین نیروهای حماس در غزه وبسایت اسرائیلی «والا» با انتشار گزارشی نوشت: «سلامت روانی سربازان اسرائیلی از آغاز حمله زمینی به نوار غزه تحت تأثیر قرار گرفته است.. 76 درصد این سربازان تحت درمانهای اولیه روانی به صورت میدانی قرار گرفتهاند».
بر اساس این گزارش، دادهها و اطلاعات موجود نشان میدهد كه تقریباً 1000 نظامی اسرائیلی با وجود درمانهای اولیه در میدان جنگ، بهبود نیافته و به توانبخشی بیشتری نیاز دارند و فرماندهی ارتش به شدت نگران افزایش شمار نظامیانی است كه از مشكلات روانی عمیقتر، به ویژه «اختلال استرس پس از سانحه» رنج ببرند.
بر اساس این گزارش، دستكم 1600 نظامی اسرائیلی دچار علائم شوك جنگ شدهاند و تپش قلب شدید، افزایش تعریق، افزایش ناگهانی فشار خون، لرزش غیرقابل كنترل بدن، گیجی و عدم تمركز از مهمترین علایمی است كه آنها تجربه كردهاند. ترومای جنگی همچنین اثرات روانی بلندمدتی مانند وحشت، افسردگی، اختلالات خواب، فوران ناگهانی خشم و آسیب به ظرفیت عاطفی برای این نظامیان به همراه خواهد داشت.