پژوهشگر تاریخ معاصر ضمن برشمردن شماری از گروه های معاند و موافق انقلاب اسلامی، به سهم خواهی برخی احزاب اشاره كرد كه به دلیل سستی ایمان شكل گرفته بود و در نهایت از خط انقلاب جدا شدند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو انقلاب، قاسم تبریزی در گفتگو با برنامه «روی خیابان انقلاب» رادیو انقلاب درباره جریان های سیاسی كه در كنار امام خمینی نقشی پر رنگ در پیروزی انقلاب داشتند، اظهار كرد: دو جریان انقلابی و غیر انقلابی در آن سال ها وجود داشت و جریانی كه در خط امام و مسیر اهداف انقلاب بود، به اسلام متلزم بوده و به اصل ولایت فقیه اعتقاد داشت خاصه از سال 48 كه سیستم حكومت اسلامی توسط امام خمینی نظریه پردازی شد اما جریاناتِ مخالف شاه هم وجود داشتند كه هیچ گونه هماهنگی با انقلاب نداشته و گاهی خلاف اهداف انقلاب حركت می كردند.
وی ضمن نام بردن از گروه ها و جریاناتی نظیر چریك های فدایی خلق، حزب توده، كنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از كشور، جامعه سوسیالیست ها و... گفت: این ها با اسلام و انقلاب اسلامی هیچ گونه پیوندی نداشتند ولی مخالف و منتقد شاه بودند و در عین حال پایگاه مردمی هم نداشتند.
تبریزی با اشاره به جبهه پان ایرانیسم و حزب ایران و... افزود: این ها اصل را بر ملیت گذاشته و اعتقاد داشتند شاه باید بماند و سلطنت كند اما حكومت در دست او نباشد و لذا آخرین روزهای دوران پهلوی این مسائل را مطرح می كردند ولی سلطنت طلب ها جریان سوم هستند كه شامل درباری ها و حزب ایران نوین و... می باشند كه به نظام سلطنتی وفادار بودند.
در این بین جریان اول و دوم انتقاداتی به حكومت داشتند ولی جریان سوم مدافع پهلوی بود و جریان انقلاب اسلامی از ابتدای قیام 15 خرداد كه امام در آن دوران فرموده بود ما برای اسلام مقاومت و مبارزه می كنیم، مبنی بر خط امام بود كه شهدایی نظیر مطهری، بهشتی، طالقانی، غفاری، قاضی طباطبایی پیروِ آن جایگاه و پایگاهی در متن جامعه داشتند اما به حركت عظیم انقلاب اسلامی متصل بودند.
این كارشناس تاریخ معاصر افزود: پس از انقلاب هم خط امام را داشتیم ولی خطوط معارض با اسلام و نظام نیز وجود داشتند كه شامل چریك های فدایی خلق، حزب توده و رنج بران و... بودند و ماركسیسم بوده و مبارزه مسلحانه می كردند.
تبریزی افزود: حزب خلق مسلمان ابتدا منتقد بود و سپس به فتنه انگیزی پرداخت و جبهه ملی هم با مبارزه علیه لایحه قصاص، مرتد شناخته شد و از این رو تا سال 1365 درگیر این جریانات معارض، منتقد و مخالف بودیم كه در برابر انقلاب ایستاده بودند و برخی هم با سفارت امریكا مرتبط بودند كه اسناد آن منتشر شد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در رادیو انقلاب از دموكرات های كردستان و كومله ها یاد كرد و گفت: روند احزاب و گروه ها در سال 65 به اختلاف كشیده شد و از اهداف اصلی هم عدول كرد و شاید برخی نفوذی ها این ها را به سهم خواهی و قدرت طلبی وا داشتند كه از مسیر انقلاب دور شده و منزوی و منتقد شدند و برخی نیز به خارج كشور پناهنده شدند.
گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو انقلاب میتوانید برنامه «روی خیابان انقلاب» رادیو انقلاب را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 14:00 تا 17:00روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامكهای مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.
خبرنگار: خانم خواجهنصیری