یك كارشناس حقوق بینالملل با بیان اینكه جنگ علیه گروه و اماكن نظامی باید باشد و نباید از سلاحهای كشتارجمعی استفاده كرد، گفت: نسلكشی جنایتِ فاحش جنگی است و بهعنوان یك جنایت علیه بشریت شناخته میشود.
سید طاها موسوی در مصاحبه با برنامه "خیابان پیروزی" با بیان اینكه جنگ علیه گروه و اماكن نظامی باید باشد و نباید از سلاحهای كشتارجمعی استفاده كرد، گفت: جنایت نسلزدایی بهعنوان یك جنایت مستقل علیه بشریت به رسمیت شناخته شد و در این راستا دو كنوانسیون، نسلزدایی را تعریف و مصادیق آن را مطرح كرده است.
وی با بیان اینكه 5 عنصر كلیدی برای تعریف نسلزدایی مطرح شده است؛ افزود: نخست كشتن اعضای یك گروه به دلیلِ تعلق به آن گروه است، دوم آسیبرساندن شدید بدنی، بهعنوان نسلكشی تعریف میشود و سوم تحمیل عمدی شرایطی كه منجر به ازبینرفتن تمامیتِ جسمی افراد شود، از دیگر مصادیق در نظر گرفته است.
موسوی تأثیرگذاشتن در باروری افراد را نیز از دیگر مصادیق نسلكشی دانست و افزود: انتقال اجباری كودكانِ یك گروه به گروهی دیگر از دیگر موضوعات است و اسرائیل بهصورت فاحش علیه مردم غزه مرتكب این مصادیق شده است.
این كارشناس حقوق بینالملل در مصاحبه با رادیو مقاومت خاطرنشان كرد: حمله به مدارس، بیتوجهی به اصلِ تفكیك نظامی است چون این اصل، باید از الزاماتِ مورد نظر دو طرف جنگ باشد.
موسوی اضافه كرد: دشمن اعلام میكند طوفان الاقصی توسط فلسطین شروع شد؛ با این فرض باز هم اسرائیل باید تناسب در جنگ را لحاظ كند. درحالیكه بمبهای چندتنی بدون رعایتِ اصل تناسب بر سر مردم غزه ریخته میشود و ازاینرو نقض حقوق بینالملل را در اقدامات رژیم صهیونیستی شاهد هستیم.
مسئله دیگر بازخورد سازمانهای بینالمللی در یك سال اخیر است؛ چنانچه قطعنامه شورای امنیت را در 2024 داشتیم ولی اسرائیل را ملزم به رعایت این مسائل نكرد.
وی با یادآوری شكایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دادگاه لاهه گفت: دیوان دستور موقت را صادر كرد و در نهایت دستور موقت اعلام شد تا اسرائیل ظرف یك ماه درباره این اقدامات گزارش دهد ولی این اتفاق هم نیفتاد.
موسوی با اشاره به گزارشی كه تأكید دارد اسرائیل باید از سازمان ملل اخراج شود، افزود: مدیر این آژانس كه امداد و كاریابی آوارگان فلسطینی را بر عهده دارد، اعلام كرده نیروهای اسرائیلی با استفاده از بلدوزر به دفتر این آژانس آسیب جدی وارد كردهاند.
وی خاطرنشان كرد: اسرائیل بر اساس حقوق بینالملل مشروعیت ندارد و اقداماتش نیز تجاوز سرزمینی یك دولت به سرزمینی دیگر محسوب میشود.