كارشناس سیاسی و بینالملل گفت: نامه تركیه و 52 كشور دیگر برای قطع كمكهای نظامی به اسرائیل اگرچه اقدام نمادینی است اما سایركشورها را برای ورود به این موضوع تهییج میكند و آنها را به میدان میآورد.
حسن لاسجردی كارشناس سیاسی و بینالملل در مصاحبه تلفنی با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت بیان كرد: این نامه میتواند اقدام بزرگی در این مسیر باشد. جایگاه كشورها نیز حائز اهمیت است. لذا اقدام تركیه نمادین نیست و برعكس بر اساس نیاز روز بوده و از آنجایی كه دیگر كشورها را همراه كرده، قابل پیگیری خواهد بود چرا كه سایر كشورها نیز در مسائل حقوق بشری اظهارنظر كردهاند.
وی حركت جدید تركیه را در مقابل سكوت ماههای گذشته آنها دانست و گفت: در بسیاری از مواقع اگر یك كشور و چهره بینالمللی بانی یك اقدام مؤثر شود قطعا یا به نتیجه خواهد رسید و یا دیگران را به میدان خواهد آورد. رفتار تركیه در موضوع اسرائیل و فسلطین مبتنی بر منافع آنهاست. رفتار سینوسی آنها نشاندهنده آن است كه در برخی مواقع روابط خود و در برخی مواقع نیز موضعگیری كردهاند. منافع تركیه گاهی در راستای حركت مردم فلسطین و گاهی در راستای حمایت از اسرائیل است.
لاسجردی در مصاحبه با رادیو مقاومت با بیان اینكه روابط تركیه و اسرائیل مانع اقدام آنها و سكوت در مقابل جنایات اسرائیل نخواهد شد، خاطرنشان كرد: این روند شاید منافع آنها را كاهش دهد اما قطع نخواهد شد. اتفاقاً تبدیل تهدیدها به فرصتها هنر دیپلماسی در یك كشور است و لذا طرح موضوع از جانب تركیه مانع از قطع روابط و بستن راههای ارتباط و همكاری با اسرائیل نمیشود و با تغییر شرایط به شرایط عادی خود باز خواهند گشت.
این كارشناس سیاسی و بینالملل یادآور شد: مطرحكردن این موضوع از جانب تركیه مؤثر است. همچنین همراهكردن 52 كشور با خود سایر كشورها را برای ورود به این موضوع تهییج می كند. در شورای امنیت نیز نقش قدرتهای بزرگ مهم می شود و باید دید نقش لابی تركیه به چه میزان است و آیا میتواند از این فرصت استفاده كند یا خیر؟ بنابراین ضمانت اجرایی این اقدام به رابطه تركیه با كشورهای دارای حق وتو مربوط میشود كه به نظر میرسد این روابط چندان بد نیست و میتواند در این زمینه تاثیر كافی را داشته باشد.