یزدانپناه اظهار كرد: كشورهای جمهوری اسلامی ایران، عربستان، مصر و تركیه در یك اتحاد چهارگانه باید مقدمات برگزاری همهپرسی در فلسطین را دنبال كنند تا در كوتاهترین زمان ممكن به سرانجام برسد.
كیومرث یزدانپناه، عضو هیئتعلمی گروه جغرافیای سیاسی دانشكده جغرافیای دانشگاه تهران در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت اظهار كرد: حزبالله لبنان و جریان مقاومت وابسته به یك فرد نیست كه با ازدستدادن یك شخصیت هر چقدر هم مهم، شیرازه آن از هم بپاشد.
وی افزود: حزبالله برای چنین روزهایی شكلگرفته است تا در برابر دشمن بیرحم كه به هیچ یك از اصول انسانی پایبند نیست، از دین و كشور و مردم دفاع كند. چهل روز مقاومت بسیار سخت و ارزشمند رزمندگان حزبالله در لبنان و حماس در سرزمینهای اشغالی تاكید میكند كه هردوی آنها، سازمانهای هدفمند با راهبردهای مشخصی هستند كه در راستای این راهبردها بهصورت منسجم حركت میكنند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران تصریح كرد: حزبالله و حماس هماكنون به مرحلهای از بلوغ رسیدند كه در موضع آفندی قرار دارند و قبل از تعرض دشمن، به دشمن حمله میكنند. امروز حزبالله در رأس جبهه مقاومت با رژیمی میجنگد كه پشتیبانهای قدرتمندی مانند آمریكا و اروپا را دارد و حتی برخی كشورهای اسلامی منطقه نیز از آن حمایت میكنند.
یزدانپناه گفت: برخلاف تصور اتاق فكر رژیم صهیونیستی كه تصور میكردند اگر فرماندهان و رهبران عالیرتبه جریان مقاومت را ترور و از صفحه میدانی حذف كند، مقاومت شكست خواهد خورد اما شرایط كاملاً متفاوت شده تا جایی كه طبق آخرین اخبار رژیم صهیونیستی بحث آتشبس در لبنان را پذیرفته است.
وی تصریح كرد: اگرچه بسیاری از كشورها و حكومتهای دنیا تمایل ندارند موفقیت حزبالله را ببینند اما در نهایت در برابر این جریان مصمم كه بر اساس باورها و اعتقادات قدرتمندی شكلگرفته و پیش میرود، سر تعظیم فرود میآورند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران افزود: امروز جریان مقاومت، محور مقاومت و جبهه مقاومت به یك بازیگر مؤثر، متفاوت و جدید تبدیل شده كه میتواند بر اساس توانمندی خود بر منطقه مدیترانه و غرب و جنوب آسیا تأثیرگذار باشد.
یزدانپناه در مصاحبه با رادیو مقاومت، برگزاری نشست سازمان همكاریهای اسلامی را اقدامی خوب اما دیرهنگام دانست و افزود: اگر كشورهای اسلامی معتقد به اصولی هستند نباید اجازه دهند كه یك كشور تصنعی برآمده از ساختار متشنج دوران بعد از جنگ، تمام ژئوپلیتیك اسلامی را تحتتأثیر خود قرار دهد و برخی مناطق را مرعوب خود بسازد.
وی در رابطه با راهكار پیشنهادی ایران برای برگزاری همهپرسی در فلسطین در این نشست گفت: این موضوع باید از حالت پیشنهاد خارج و تبدیل به یك راهبرد برای تعیین سرنوشت مردم مظلوم كشور فلسطین شود. علت آوارهشدن مردم غزه و ادامه اینهمه بمباران و جنایت علیه مردم بیدفاع فلسطین، انفعال و بیتفاوتی و مرعوب شدن بخشی از حوزه ژئوپلیتیك اسلامی است.
این استاد دانشگاه در مصاحبه با رادیو مقاومت مطرح كرد: پیشنهاد ایران مبنی بر برگزاری همهپرسی در فلسطین كه در سازمان همكاریهای اسلامی و اتحادیه عرب و نهادهای حامی این بحث مطرح شد مسلماً در خارج از منطقه میتواند تبدیل به یك قطعنامه و بیانیه مؤثر شده و به سازمان ملل متحد ارجاع شود.
یزدانپناه گفت: كشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران، عربستان، مصر و تركیه باید در یك اتحاد چهارگانه بسترها و مقدمات اجراییشدن این توافق پیشنهادی را دنبال كنند تا در كوتاهترین زمان ممكن به سرانجام برسد.