صدای جمهوری اسلامی ایران

نویسنده فاخر كشورمان گفت: متأسفانه در زمینه تولید ادبیات مقاومت به معنای داستان و رمان اتفاق ویژه‌ای رخ نداده و به همین دلیل بخشی از مطالعات رده سنی نوجوانان به سمت كارهای هیجانی و سریالی میل پیدا كرده است.

خسرو عباسی خودلان نویسنده فاخر كشورمان، فعال حوزه ادبیات پایداری و مقاومت و كاندیدای جایزه جلال در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، در تحلیل وضعیت ادبیات پایداری و مقاومت گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پایان جنگ تحمیلی، آثار بسیار خوبی در این عرصه تولید شده و در عرصه مقاومت نیز شاهد آثار خوبی هستیم.

وی افزود: متأسفانه در زمینه تولید ادبیات مقاومت به معنای داستان و رمان كه بتواند ذائقه مخاطبان را تأمین كند، اتفاق ویژه‌ای رخ نداده است و به همین دلیل هم بخشی از مطالعات رده سنی نوجوانان میل به سمت كارهای هیجانی و كارهای سریالی پیدا كرده است.

نویسنده فاخر كشورمان با تأكید بر اینكه باید در حوزه داستانی كارهای بیشتری تولید شود، افزود: معتقدم كه كارهای كمیك در حوزه مقاومت می‌تواند گروه سنی نوجوان و جوان را جذب كند.

عباسی تصریح كرد: اگرچه نشرهای مختلف از «سوره مهر» گرفته تا دیگر نشرهای فعال كشورمان در زمینه الگوسازی برای نوجوانان و جوانان و به لحاظ محتوایی در این عرصه فعالیت می‌كنند اما قهرمان‌سازی و معرفی‌سازی از نظر فرم و محتوا به آن شكل اتفاق نیفتاده و بعضاً همین شعار زدگی‌ها باعث شده این نسل، قهرمانان هم سن و سال خود را در تاریخ معاصر كمتر بشناسد.

وی افزود: در مواردی كه نویسنده به خوبی پای كار بوده، كار به درستی نوشته، خوانده و دیده شده است مانند كارهای داود امیریان كه به خاطر رویكرد طنزی كه دارد، نوجوانان و جوانان با كتاب‌های او ارتباط می‌گیرند اما وقتی نویسنده شعار زده عمل كند نوجوان و جوان هم كمتر ارتباط می‌گیرد و یا نمی‌پذیرد.

نویسنده فاخر كشورمان در رابطه با ظرفیت ترجمه آثار ادبی برگزیده و شاخص فارسی در صدور گفتمان انقلاب اسلامی و مقاومت به ملت‌های جهان اظهار كرد: متأسفانه در حال حاضر یك نهضت ترجمه و اثرگذاری طولانی مدت كه تبدیل به یك جریان شود وجود ندارد و در این بخش كم‌كاری اتفاق افتاده بطوریكه با وجود اشتراكات زبانی و دینی میان ملت ایران و ملت‌های عربی اما آثار ایرانیِ ترجمه شده آنگونه كه باید، جایگاهی در بازار نشر كشورهای عربی ندارند.

عباسی خودلان یادآور شد: ما در حوزه ادبیات پایداری و مقاومت در رده سنی كودك و نوجوان كمتر اثری دیدیم كه مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته باشد. این نشان می‌دهد اتفاقی كه باید و شاید نیفتاده درصورتیكه اگر به این حوزه توجه كافی شود نوجوانان این رویكرد را در بزرگسالی هم ادامه خواهند داد.

وی با بیان اینكه ادبیات، پایه و اساس انواع هنر به ویژه آثار سینمایی و نمایشی است، گفت: بخشی از كمبود منابع و یا فرم به این قصه برمی‌گردد كه اگر داستان‌های خوبی تولید شود، آثار تصویری هم ارتقا پیدا می‌كنند و دیدنی‌تر می‌شوند.

مرتبط با این خبر

  • هنرمندان روحیه وطن‌پرستی را در نسل جوان تقویت كنند

  • رسالت اصلی جامعه دانشگاهی جهاد علمی و امیدآفرینی است

  • تطهیر چهره تحریرالشام و تخریب ایران؛ اولویت رسانه های معاند

  • چالش‌های بین‌المللی، گریبانگیر رژیم صهیونیستی در سال جدید میلادی

  • تصویب قطعنامه هسته‌ای علیه ایران برای امتیازگیری بیشتر است

  • "مقاومت یمن" خاری در چشم استكبار جهانی

  • تشكیل جبهه متحد رسانه‌ای در كشور ضروری است

  • شهید سلیمانی شعار را به شعور تبدیل كرد

  • افزایش قدرت جبهه مقاومت در عراق به وسیله مردم

  • اولویتِ اصلیِ حاج قاسم تبعیت از ولایت بود