صدای جمهوری اسلامی ایران

نجار با اشاره به اینكه اسرائیل در حال بررسی امتیازات بزرگی از جمله عقب‌نشینی از محور فیلادلفیا، به منظور تسهیل در مذاكرات با حماس است، گفت: خروج از منطقه فیلادلفیا به عنوان نشانه‌ای از شرم و ضعف نظامی این رژیم است. این تحولات نشان‌دهنده فشارهای داخلی و بحران‌های موجود در دولت نتانیاهو است.

عماد نجار، تحلیلگر مسائل منطقه در برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، با اشاره به اینكه اسرائیل در حال بررسی امتیازات بزرگی، از جمله عقب‌نشینی از محور فیلادلفیا، به منظور تسهیل در مذاكرات با حماس است، گفت: خروج از منطقه فیلادلفیا به عنوان نشانه‌ای از شرم و ضعف نظامی این رژیم است. این تحولات نشان‌دهنده فشارهای داخلی و بحران‌های موجود در دولت نتانیاهو است.

وی افزود: یكی از دلایل فشار به نتانیاهو، نیاز جامعه صهیونیستی به آزادی اسرای خود است. احزاب مختلف در رژیم صهیونیستی نیز فشارهایی برای پذیرش آتش‌بس به نتانیاهو وارد می‌كنند.
این تحلیلگر مسائل منطقه و مقاومت با تأكید بر اینكه حماس به دنبال تضمین‌های امنیتی جدی و قابل اجرا پیش از هرگونه توافق است، اظهار كرد: خروج نیروهای اسرائیلی از منطقه فیلادلفیا به عنوان یكی از شروط اصلی حماس برای آتش‌بس مطرح شده است. این منطقه به طول 14 كیلومتر و عرض حدود 100 متر، به دلیل حضور نیروهای اسرائیلی، برای امنیت مصر نیز مشكل‌ساز شده است.

نجار تصریح كرد: مصر كه در گذشته به خاطر دریافت كمك‌های مالی از آمریكا، حضور نیروهای اسرائیلی را پذیرفته بود، اكنون تمایلی به ادامه این وضعیت ندارد. همچنین، توافقات تاریخی مانند قرارداد كمپ دیوید در سال 1979، عدم حضور نیروهای اسرائیلی در این منطقه را تأكید كرده است.

وی با بیان اینكه حماس در شروط خود بر لزوم تضمین‌های امنیتی تأكید دارد، اظهار كرد: حماس به اسرائیل و حامیان بین‌المللی پیام داده كه این رژیم به هیچ عنوان نمی‌تواند به آتش‌بس پایبند باشد. بر همین اساس، مقاومت، خواستار ورود ناظر یا طرف سومی است كه شرایط را برای رژیم صهیونیستی الزام‌آور كند.

این تحلیلگر مسائل منطقه به بررسی الزامات و شرایط انسانی در رابطه با رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: الزامات تنها برای طرف‌هایی كه شرایط انسانی دارند، معتبر است و رژیمی كه خوی درندگی، جنایت و ترور در آن نهادینه شده، نمی‌تواند به این الزامات پایبند باشد. از زمان مهاجرت صهیونیست‌ها به سرزمین‌های فلسطینی، این خوی درندگی در رفتار رژیم مشاهده شده است و هیچ توافقنامه یا معاهده‌ای از جمله كمپ دیوید، مادرید و اسلو، نتوانسته است تغییراتی در رفتار این رژیم ایجاد كند.

نجار در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با تأكید بر اینكه رژیم صهیونیستی شرایط انسانی لازم برای پذیرش الزامات را ندارد، ادامه داد: رژیم صهیونیستی هیچ‌گونه الزامی را از سوی مجامع قانونی و بین‌المللی نمی‌پذیرد و تنها به كشتار و جنایت ادامه می‌دهد. برای هر معاهده و توافقنامه‌ای باید الزامات مشخصی وجود داشته باشد و برای اینكه مقاومت بتواند شرایط امنی برای خود فراهم كند، این الزامات باید اجرایی شوند.

وی به تحلیل تأثیرات احتمالی توافقات و آتش‌بس در معادلات سیاسی داخلی اسرائیل و جایگاه مقاومت فلسطین اشاره و عنوان كرد: پس از این توافقات، یك دادگاه در اسرائیل تشكیل خواهد شد تا شرایط و غافلگیری‌های ناشی از جنگ، به ویژه غافلگیری امنیتی و اطلاعاتی در برابر طوفان‌الاقصی را بررسی كند. این دادگاه مقصرین را شناسایی خواهد كرد و نتانیاهو به عنوان كسی كه به جامعه صهیونیستی خیانت كرده و باعث كشته شدن سربازان بی‌دلیل شده، محاكمه خواهد شد.

تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به بحران‌های اقتصادی شدید در اسرائیل از جمله بسته شدن وزارتخانه‌ها و سفارتخانه‌ها، گفت: این شرایط پیچیده می‌تواند به احزاب فرصت دهد تا وعده‌های بهتری به جامعه صهیونیستی برای انتخابات آینده ارائه دهند، در حالی كه نتانیاهو با چالش‌های جدی روبرو خواهد بود.
وی در خصوص تأثیرات احتمالی آتش‌بس بر غزه بیان كرد: مذاكرات و آتش‌بس تأثیر مثبتی بر جایگاه مقاومت فلسطین خواهد داشت. مقاومت از ابتدا شرایط خاصی را تعیین كرده و با وجود فشارها، از پذیرش آتش‌بس بدون این شرایط خودداری كرده است.

نجار خاطر نشان كرد: مقاومت فلسطین در این جنگ پیروز شده و هیچ تحلیلگر یا سیاستمداری نمی‌تواند ادعا كند كه رژیم صهیونیستی موفق بوده است. رژیم صهیونیستی تنها در كشتار غیرنظامیان و نقض قوانین بین‌المللی موفقیت‌هایی داشته و در برابر مقاومت فلسطین كه تحت محاصره بوده، به هیچ موفقیتی دست نیافته است.

وی با اشاره به عقب‌نشینی نظامی رژیم صهیونیستی و تأثیرات آن گفت: عقب‌نشینی از مناطق تصرف شده به عنوان یك شكست برای این رژیم تلقی می‌شود، به ویژه با توجه به حمایت‌های اقتصادی، تسلیحاتی و اطلاعاتی كه از سوی آمریكا و اروپا دریافت می‌كند. این عقب‌نشینی به عنوان نشانه‌ای از ضعف ارتش صهیونیستی كه سال‌ها پیش ادعا می‌كرد یكی از بهترین ارتش‌های جهان است، مطرح شده است. شكست‌های مكرر این رژیم از محور مقاومت در لبنان و فلسطین، اعتبار این ادعاها را زیر سؤال برده است.

تحلیلگر مسائل منطقه، غرب را شریك جنایت های رژیم صهیونیستی دانست و افزود: تمامی كشتارها و جنایات رژیم صهیونیستی تحت حمایت تسلیحاتی غرب انجام می‌شود. در جنگ‌های اخیر، مشخص شده كه تسلیحات رژیم صهیونیستی عمدتاً از منابع غربی تأمین می‌شود و خود این رژیم دیگر توانایی تولید تسلیحات كافی را ندارد.

مرتبط با این خبر

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند

  • استاندارد دوگانه رسانه‌های معاند در بیان تحولات سوریه

  • نیروهای نیابتی همان سربازان یهود در پادگانِ اسرائیل هستند

  • انصارالله یمن اسرائیل و آمریكا را فلج دفاعی كرده است

  • هسته‌های مقاومت در سوریه تشكیل می‌شود

  • روایت جنگ بدون روایت‌های زنانه ناقص است

  • آینده‌ای پرتنش و مبهم در انتظار صحنه‌گردانان در سوریه است

  • قابلیت‌های یمن فراتر از تصورات مردم منطقه است

  • پشتیبانی زنان مكتب حضرت زهرا(س) از جبهه‌های حق

  • ثمره خون‌های مقاومت جنبش‌های ضد صهیونیستی اروپاست