صدای جمهوری اسلامی ایران

محبوبی با بیان اینكه در سوریه، وضعیت به گونه‌ای است كه احتمال دارد به مراتب بدتر از لیبی شود، تصریح كرد: گروه‌های مختلف با افكار و ملیت‌های متفاوت در این كشور مستقر شده‌اند و این تنوع می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر منجر شود. در حال حاضر، برخی از این گروه‌ها در حال انجام اقدامات غارت و خشونت در نقاط مختلف كشور هستند.

قربانعلی محبوبی، استاد دانشگاه و كارشناس مسائل نظامی و راهبردی در برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، تحركات رژیم صهیونیستی در بلندی‌های جولان به ویژه در منطقه جبل‌الشیخ را نشان‌دهنده توسعه‌طلبی این رژیم دانست و گفت: این اقدامات به دستور نخست‌وزیر اسرائیل آغاز شده و به دنبال شرایط سیاسی سوریه و خروج بشار اسد از كشور، به منظور ایجاد یك بازندگی برای آینده صورت می‌گیرد.

وی افزود: رژیم اسرائیل به مراكز راهبردی و علمی سوریه، به ویژه مراكز تحقیقاتی موشكی و راداری، حمله كرده است، زیرا این ادوات نظامی می‌تواند تهدیدی برای امنیت آنها باشد.
این استاد دانشگاه تصریح كرد: این نوع اقدامات، نخستین بار نیست كه از سوی رژیم اسرائیل انجام می‌شود و مشابه آن‌ها پس از سقوط صدام در عراق نیز رخ داده است، جایی كه ترور دانشمندان عراقی به عنوان یك فرصت برای بهره‌برداری از وضعیت انتقالی نظام صورت گرفت.

محبوبی با بیان اینكه در سوریه، وضعیت به گونه‌ای است كه احتمال دارد به مراتب بدتر از لیبی شود، گفت: گروه‌های مختلف با افكار و ملیت‌های متفاوت در این كشور مستقر شده‌اند و این تنوع می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر منجر شود. در حال حاضر، برخی از این گروه‌ها در حال غارت و خشونت در نقاط مختلف كشور هستند.

وی با بیان اینكه رژیم صهیونیستی در تلاش است تا از وضعیت نابسامان كنونی بهره‌برداری كند و به دنبال ایجاد یك بازدارندگی برای آینده خود است، گفت: آنها به ایجاد یك منطقه حائل اشاره دارند و احتمال می‌رود كه دیوارهایی در بخش‌هایی از جولان بكشند. این اقدام‌ها به نوعی سوءاستفاده از فرصت‌های موجود به شمار می‌روند، به ویژه پس از ناكامی‌های این رژیم در لبنان.

استاد دانشگاه ادامه داد: این اقدامات ممكن است در كوتاه‌مدت به نفع رژیم صهیونیستی باشد، اما در عین حال، این موضوع یك تیغ دو لبه است. هماهنگی‌هایی بین رژیم صهیونیستی و گروه‌های مختلف وجود دارد، اما در روز آتش‌بس با حزب‌الله لبنان، این هماهنگی‌ها به چالش كشیده شد.

محبوبی با اشاره به ارتباط رژیم صهیونیستی با معارضان در سوریه گفت: رژیم صهیونیستی در گذشته نیز به مجروحان سوری كمك كرده و این موضوع نشان‌دهنده نوعی تعامل بین آن‌ها و گروه‌های مختلف در منطقه است. با این حال، انتظار می‌رود كه گروه‌های مقاومتی در منطقه پس از آرام شدن اوضاع، به اقدامات رژیم پاسخ دهند و این نشان می‌دهد كه رژیم صهیونیستی از عواقب اقدامات خود می‌ترسد.

وی با اشاره به احتمال فسخ توافق‌نامه‌های سال 1974 توسط رژیم صهیونیستی و پیامدهای آن برای امنیت منطقه و قوانین بین‌المللی اظهار كرد: رژیم صهیونیستی مكررا قوانین بین‌المللی را نقض كرده است. این رژیم از شرایط موجود در سوریه به نفع خود استفاده می‌كند.

محبوبی افزود: هیچ‌كس در نظام بین‌الملل، به ویژه در مورد بیانیه الجزایر، رژیم صهیونیستی را تنبیه نخواهد كرد و این موضوع به دلیل ضعف كشورهای دیگر است.

وی با اشاره به بیانیه‌های كشورهای عربی و تركیه در خصوص تمامیت ارضی سوریه گفت: شرایط در حال حاضر به شكلی است كه رژیم صهیونیستی می‌تواند از این فرصت برای تقویت موقعیت خود استفاده كند.

این استاد دانشگاه در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت تأكید كرد: طبق قطعنامه‌های سازمان ملل، مناطق اشغالی باید به ملت سوریه واگذار شود و این رژیم به دلیل ذات توسعه‌طلب خود، به بمباران و نقض حقوق بشر ادامه می‌دهد.

وی خاطر نشان كرد: حركت‌های جهانی علیه رژیم صهیونیستی افزایش یافته و كشورها از ماهیت توسعه‌طلبی این رژیم آگاه شده اند. بنابراین مقاومت در برابر این رژیم از اهمیت بالایی برخوردار است.

مرتبط با این خبر

  • ضرورت صدور ادبیات و فرهنگ مقاومت به آزادی‌خواهان جهان

  • بیداری انسان‌رسانه‌ها و كاهش تسلط غرب بر رسانه‌ها در دنیای امروز

  • یمن مراكز استراتژیك اسرائیل را از حیّز انتفاع ساقط كرده است

  • سلطه‌طلبی یهودیان؛ نتیجه نژادپرستی و پروپاگاندای رسانه‌ای

  • حفظ انسجام محور مقاومت با تمام توان

  • چین و روسیه دو سوی مقاومتِ تركیبی قرار دارند

  • هنرمندان روحیه وطن‌پرستی را در نسل جوان تقویت كنند

  • رسالت اصلی جامعه دانشگاهی جهاد علمی و امیدآفرینی است

  • تطهیر چهره تحریرالشام و تخریب ایران؛ اولویت رسانه‌های معاند

  • چالش‌های بین‌المللی، گریبانگیر رژیم صهیونیستی در سال جدید میلادی