صدای جمهوری اسلامی ایران

شفیعی به تحلیل وضعیت گروه‌های تروریستی در سوریه و مواضع آنها در برابر تهدیدات مشترك پرداخت و گفت: آنها بر این باورند كه در آینده، قدرت در سوریه به دست كسانی خواهد افتاد كه با اسرائیل یا آمریكا تعارضی نداشته باشند. بنابراین، این گروه‌ها در تلاشند تا با ایجاد رابطه مثبت با این كشورها، منافع كوتاه‌مدت خود را تأمین كنند.

نوذر شفیعی، كارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، با بیان اینكه تحریرالشام به دلیل چالش‌های داخلی و ضعف در مقابله با اسرائیل، نمی‌توانند موضع‌گیری قوی داشته باشند، گفت: یكی از دلایل این ضعف، همكاری‌های قبلی اسرائیل و كشورهای غربی با گروه‌های مسلح است.

وی ادامه داد: اسرائیل به دنبال نابودی دارایی‌های نظامی سوریه و جلوگیری از شكل‌گیری یك كشور قوی در همسایگی خود است. این تلاش‌ها ممكن است به ویرانی زیرساخت‌های نظامی سوریه و آغاز جنگ نیابتی در این كشور منجر شود كه پیامدهای آن شامل اتلاف منابع انسانی و طبیعی خواهد بود.

این كارشناس مسائل بین‌الملل بر لزوم اتخاذ موضع كلامی تند تأكید و اظهار كرد: حزب‌التحریر باید واكنش جدی‌تری نسبت به رفتار اسرائیل نشان دهد، حتی اگر این حزب در آینده دولتی در سوریه تشكیل دهد. واكنش كلامی قوی نسبت به اقدامات اسرائیل ضروری است و باید زودتر از این‌ها انجام می‌شد.

شفیعی به تحلیل وضعیت گروه‌های تروریستی در سوریه و مواضع آنها در برابر تهدیدات مشترك پرداخت و افزود: این گروه‌ها به دلیل نگرانی از دست دادن جایگاه خود در ساختار آینده سوریه، از اتخاذ مواضع تند خودداری می‌كنند. آنها بر این باورند كه در آینده، قدرت در سوریه به دست كسانی خواهد افتاد كه با اسرائیل یا آمریكا تعارضی نداشته باشند. بنابراین، این گروه‌ها در تلاشند تا با ایجاد رابطه مثبت با این كشورها، منافع كوتاه‌مدت خود را تأمین كنند.

وی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت احتمال تجزیه سوریه را ضعیف دانست و گفت: كشورهای همسایه و دیگر كشورها با تجزیه مخالفند، زیرا این امر می‌تواند به تجزیه كشورهای دیگر مانند تركیه و عراق نیز منجر شود. اگرچه تجزیه برای اسرائیل ایده‌آل به نظر می‌رسد، اما آمریكایی‌ها و به ویژه ترك‌ها ممكن است بهترین سناریو را وقوع یك جنگ داخلی كنترل شده بدانند كه توانایی‌های نظامی و انسانی گروه‌ها را تحلیل ببرد.

كارشناس مسائل بین‌الملل به تاریخ درگیری‌ها در سوریه از سال 2011 به بعد اشاره كرد و یادآور شد: این درگیری‌ها تأثیرات گسترده‌ای بر توانایی‌های نظامی كشورهای اسلامی داشته است. اسرائیل تمایل دارد كه یك جنگ داخلی كنترل شده در سوریه اتفاق بیفتد تا زیرساخت‌های نظامی این كشور آسیب ببیند و تهدیدات كوتاه‌مدت یا میان‌مدت كاهش یابد.

مرتبط با این خبر

  • نظام سلطه از صادرات ارزش‌ها و فرهنگ‌های انقلاب اسلامی نگران است

  • ایرانی‌ها به دو علت، سیاسی‌ترین مردم جهان شناخته می‌شوند

  • عربستان به‌دنبال اثبات خود به آمریكایی‌هاست

  • نحوه تبادل اسرا توسط حماس با برنامه‌ و هدفمند بود

  • جولانی با سفر به عربستان می‌خواهد جایگاهش را تثبیت كند

  • پیشرفت كشور در 4دهه گذشته دردنیا بی‌نظیر است

  • اعتقاد امام خمینی(ره) به حضور زنان در جامعه

  • گفتمان اصلی سخنان شیخ قاسم تهدید غایی رژیم صهیونیستی است

  • اعتقاد مردم به مرجعیت سبب پیروزی انقلاب اسلامی شد

  • بی‌عدالتی؛ مهمترین عامل سقوط سریع حكومت پهلوی