صدای جمهوری اسلامی ایران

مقسومی بحث مسئولیت كیفری بین المللی رژیم غاصب صهیونیستی را مطرح كرد و گفت: تلفات گسترده غیرنظامیان و تخریب عمدی زیرساخت‌های كشور سوریه با حملات اسرائیل می‌تواند به عنوان جنایت جنگی مورد بررسی قرار گیرد و منتج به صدور حكم شود.

مهدی مقسومی، كارشناس و تحلیلگر ارشد روابط بین‌الملل در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، حملات رژیم صهیونیستی به سوریه را ناقض حقوق بین‌المللی عمومی و حقوق بشر خواند و گفت: ماده 2 منشور سازمان ملل، استفاده از زور و تهدید علیه تمامیت ارضی و یا استقلال سیاسی هر كشوری را ممنوع اعلام كرده و ماده 51 نیز حق دفاع از فرد یا جمع را تنها در صورت حمله مسلحانه مجاز دانسته و لذا این موضوع باید به شورای امنیت گزارش شود.

وی افزود: با وجود اینكه كشور سوریه هیچ حمله‌ای به اراضی اشغالی نداشته و حتی حكومت بشار اسد نیز مداخله‌ای در موضوع حمله به فلسطین نمی‌كرد اما اسرائیل ادعا دارد حملات به سوریه در چارچوب دفاع پیش‌دستانه علیه تهدیدات ناشی از ایران و گروه‌های مسلح وابسته به ایران است، درصورتیكه دفاع پیش‌دستانه از نظر حقوق بین‌الملل یك موضوع مفصّل است و بسیاری از حقوقدانان آن را فراتر از چارچوب ماده 51 منشور سازمان ملل می‌دانند.

كارشناس و تحلیلگر ارشد روابط بین‌الملل ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران رسماً اعلام كرد كه كلیه مستشاران خود را در دقایق آخر اشغال سوریه خارج كرده و بنابراین تهدید فوری و اجتناب‌ناپذیری از سوی ایران هم علیه نظام اشغالگر قدس در سوریه وجود ندارد.

مقسومی درمورد عدم عكس‌العمل سازمان‌های بین‌المللی نسبت به اتفاقات سوریه گفت: نقش شورای امنیت و سازمان ملل در این موارد بسیار مهم است هرچند حملات اسرائیل به سوریه بارها در شورای امنیت مطرح شد اما به دلیل حمایت ایالات متحده آمریكا از اسرائیل هیچ اقدام قاطعی علیه این حملات صورت نگرفت و موضوع رها شد. سازمان ملل و سایر نهادهای بین‌المللی بارها از اسرائیل درخواست كردند كه از حملات به سوریه كه منجر به تلفات غیرنظامیان می‌شود، خودداری كند اما نه‌تنها توجهی نكرد بلكه بین 15 تا 25 كیلومتر هم در داخل خاك سوریه نفوذ داشته و مناطقی از سمت بلندی‌های جولان را به سرزمین‌های اشغالی الحاق كرده است.

وی بحث مسئولیت كیفری بین‌المللی رژیم غاصب صهیونیستی را نیز مطرح كرد و گفت: تلفات گسترده غیرنظامیان و تخریب عمدی زیرساخت‌های كشور سوریه با حملات اسرائیل می‌تواند به عنوان جنایت جنگی مورد بررسی قرار گیرد و منتج به صدور حكم شود.

كارشناس و تحلیلگر ارشد روابط بین‌الملل با اشاره به سكوت مجامع بین‌المللی نسبت به فجایع غزه و سوریه اظهار كرد: اگرچه مجامع بین‌المللی نسبت به این موضوعات سكوت كردند اما فعالان حقوق بشر در سراسر دنیا روشنگری می‌كنند و امیدواریم این روشنگری‌ها، افكار عمومی را تحت تأثیر قرار داده و منتج به عدم حمایت دولت ها از اسرائیل شود.

مرتبط با این خبر

  • هنرمندان روحیه وطن‌پرستی را در نسل جوان تقویت كنند

  • رسالت اصلی جامعه دانشگاهی جهاد علمی و امیدآفرینی است

  • تطهیر چهره تحریرالشام و تخریب ایران؛ اولویت رسانه های معاند

  • چالش‌های بین‌المللی، گریبانگیر رژیم صهیونیستی در سال جدید میلادی

  • تصویب قطعنامه هسته‌ای علیه ایران برای امتیازگیری بیشتر است

  • "مقاومت یمن" خاری در چشم استكبار جهانی

  • تشكیل جبهه متحد رسانه‌ای در كشور ضروری است

  • شهید سلیمانی شعار را به شعور تبدیل كرد

  • افزایش قدرت جبهه مقاومت در عراق به وسیله مردم

  • اولویتِ اصلیِ حاج قاسم تبعیت از ولایت بود