مستندساز برجسته كشورمان با تأكید بر اینكه كمبود بودجه، مسئله اصلی فیلمسازی در عرصه مقاومت نیست، گفت: كمبود بودجه در این حوزه باورپذیر نیست چون میلیاردها تومان برای ساخت فیلم در زمینههای دیگر هزینه میشود، اما تقسیم ناعادلانه بودجه است كه موجب میشود نیروهای مخلص و متدین و انقلابی كار نكنند
عباس صالح مدرسهای، نویسنده، كارگردان و مستندساز در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، با انتقاد از اینكه ادبیات مقاومت یا هنر و سینمای مقاومت طی چهار دهه گذشته هنوز نهادینه نشده است، اظهار كرد: سازمانها، نهادها و مراكز ذیربط در پاسخ به هر اثر دفاع مقدسی كه طی دو دهه اخیر ارائه دادم، گفتند جنگ تمام شده و موضوعات روز بیاورید درصورتیكه این نهادها موظف به حمایت و سرمایه گذاری و تأمین بودجه هستند.
وی افزود: در حال حاضر كشورهای دنیا هنوز درباره جنگ جهانی دوم هم فیلم میسازند و هنوز زمان زیادی از دفاع مقدس و جنگ تحمیلی نگذشته است ضمن اینكه ناگفتهها و رازها در این حوزه بسیار زیاد است و ما هنوز نتوانستیم حتی یك قطعه از این پازل را به مخاطبان خود در حوزههای مختلف هنر ارائه دهیم.
این مستندساز اظهار كرد: سیستمهای حمایتی و نظارتی برای كادرسازی و تربیت نیرو و پرورش هنرمند كار حساب شدهای طی چهل سال گذشته انجام ندادند و اكنون هم اگر افرادی، كار دفاع مقدس انجام میدهند به صورت كاملاً خودجوش و از روی علاقه است و سفارشی در كار نیست.
صالح مدرسهای از تعدد مشكلات در حوزه هنر مقاومت سخن گفت و افزود: سینما برای ما كه دوران دفاع مقدس را درك كردیم همان خاكریز و سنگر و همان جبهه است و امروز اسلحه ما دوربین است اما حمایت و قدر شناسی وجود ندارد و كسی كه در این زمینه خودجوش كار میكند هم مورد تشویق و حمایت قرار نمیگیرد.
وی ادامه داد: امروز گستره مقاومت بسیار وسیع شده و افق جدیدتری پیش روی ماست و با وجود فراوانی امكانات اما به دلیل عدم تربیت افراد مولّد، تولید محتوای جدید در این زمینه صورت نمیگیرد.
نویسنده و كارگردان تصریح كرد: مراكزی كه برای هنر مقاومت بودجه میدهند، متأسفانه گزینشی پیش میروند و فقط به افراد خاص و نورچشمیها توجه دارند و به عبارت دیگر، این مراكز 99 درصد به توصیه شدههای خودشان توجه دارند و از هنرمندان مستقل در این زمینه حمایتی نمیكنند.
صالح مدرسهای با تأكید بر اینكه كمبود بودجه، مسئله اصلی فیلمسازی در عرصه مقاومت نیست، گفت: كمبود بودجه در این حوزه باورپذیر نیست چون میلیاردها تومان برای ساخت فیلم در زمینههای دیگر هزینه میشود اما تقسیم ناعادلانه بودجه است كه موجب میشود نیروهای مخلص و متدین و انقلابی كار نكنند و افراد بیمایه وارد این عرصه شوند و خروجی آن هم تولید یك سری كارهای بیكیفیت و بعضاً مضحك میشود.
وی با بیان اینكه فیلمسازان عرصه دفاع مقدس نتوانستند كار جهانی ارائه دهند، افزود: درست است كه انقلاب اسلامی و كشور ما دشمن دارد اما آیا فیلمهای ما قابلیت جذب مخاطب جهانی دارند و زبان آنها زبان جهانی و نگاه آنها كلان هست یا خیر.