صدای جمهوری اسلامی ایران

بصیری بیان كرد: شكست‌های اخیر اسرائیل باعث تزلزل جدی در ساختار اجتماعی این كشور شده و تظاهرات‌ خیابانی، نشان‌دهنده نارضایتی مردم از وضعیت كنونی است. این تزلزل اجتماعی می‌تواند پیامدهای جدی برای آینده اسرائیل داشته باشد.

مسعود بصیری، كارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، اسرائیل را به عنوان یك "پادگان نظامی بزرگ" توصیف كرد و گفت: در اسرائیل، ساختار نظامی و تصمیمات سیاسی و اقتصادی بر اساس وضعیت نظامی شكل می‌گیرد.

وی به مشكلات اقتصادی اسرائیل، از جمله ورشكستگی شركت‌ها و وابستگی به كمك‌های مالی آمریكا اشاره و اظهار كرد: با مشكلات ذكر شده، روحیه نظامیان باید مورد توجه قرار گیرد. شكست‌های اخیر باعث تزلزل جدی در ساختار اجتماعی اسرائیل شده و تظاهرات‌های خیابانی نشان‌دهنده نارضایتی مردم از وضعیت كنونی است.
این تزلزل اجتماعی می‌تواند پیامدهای جدی برای آینده اسرائیل داشته باشد.

این كارشناس مسائل سیاسی به روابط آمریكا و رژیم صهیونیستی و تأثیرات آن بر وضعیت منطقه و بین‌الملل پرداخت و اشاره كرد: حمایت آمریكا از اسرائیل از زمان تأسیس این رژیم ادامه داشته و این حمایت مانع از فروپاشی آن در سال‌های گذشته شده است.

بصیری تأكید كرد: آمریكا به دلیل منافع استراتژیك خود در غرب آسیا، اسرائیل را به عنوان یك پایگاه مهم می‌بیند و تلاش می‌كند تا چهره این رژیم را از یك نیروی نظامی به یك بازیگر دیپلماتیك تبدیل كند.

وی با اشاره به طرح ابراهیم و شكست آن اظهار كرد: این طرح كه به بهبود روابط اسرائیل با كشورهای عربی می‌پردازد، به دنبال ایجاد سفارت‌خانه‌ها و تعاملات اقتصادی و اجتماعی است تا نفوذ اسرائیل را در منطقه افزایش دهد. اما وقوع حوادث هفت اكتبر موجب شكست این طرح و تغییر چهره اسرائیل در نظر مردم و جامعه بین‌الملل شده است.

این كارشناس مسائل سیاسی با بیان اینكه بازسازی چهره اسرائیل حداقل به یك نسل زمان نیاز دارد و این رژیم با چالش‌های جدی داخلی و خارجی مواجه است، تصریح كرد: كشورهای اروپایی نیز به دلیل بحران‌های اقتصادی تمایل كمتری به گسترش همكاری با اسرائیل خواهند داشت.

بصیری در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت اظهار كرد: منافع آمریكا و اسرائیل در جهان به خطوط انتقال انرژی و اقتصاد وابسته است و وضعیت اقتصادی آشفته اروپا و آمریكا می‌تواند بر روابط این كشورها تأثیر بگذارد.

وی به چالش‌های جدی آمریكا در تأمین منابع اولیه و بازار فروش كالاهایش اشاره كرد و ادامه‌داد: چپاول و غارت منابع اقتصادی كشورهای دیگر، از جمله معادن و نیروی كار ارزان، به مشكلاتی برای آمریكا منجر شده است. یكی از دلایل نگرانی آمریكا از گسترش جنگ در غرب آسیا، احتمال آسیب به متحدانش مانند عربستان سعودی است كه تأمین انرژی آمریكا را بر عهده دارند.

این كارشناس مسائل سیاسی با یادآوری حملات یمنی‌ها به تأسیسات نفتی آرامكو كه باعث شد عربستان به سمت صلح حركت كند، گفت: رقابت اقتصادی شدید بین آمریكا و چین و تلاش روسیه برای بازپس‌گیری نفوذ خود پس از فروپاشی شوروی، از دیگر عوامل مهم در این زمینه هستند.

بصیری به روابط آلمان با روسیه و تمایل این كشور به گفتگو با مسكو به دلیل منافع اقتصادی خود اشاره كرد و افزود: همچنین، ترامپ برای ملاقات با پوتین در تلاش است و اهمیت آن در جلوگیری از فروپاشی اتحادیه اروپا مربوط است.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است

  • آتش‌بس تا پایان ریاست جمهوری بایدن اتفاق نمی‌افتد