رئیس اداره ادیان توحیدی و امور اقلیتهای دینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامههای كمیته ادیان الهی به مناسبت دهه فجر گفت: این كمیته با هدف بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، برنامههای متنوعی را تدارك دیده است كه شامل بیش از 50 برنامه در سراسر كشور است.
علی علیپور، رئیس اداره ادیان توحیدی و امور اقلیتهای دینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، با اشاره به كمیته ادیان الهی به مناسبت دهه فجر گفت: این كمیته با هدف بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، برنامههای متنوعی را تدارك دیده است كه شامل بیش از 50 برنامه در سراسر كشور است.
وی افزود: این برنامهها عمدتاً در استانهایی كه جمعیت قابل توجهی از اقلیتهای دینی دارند، مانند آذربایجانهای شرقی و غربی، اصفهان، فارس، كرمان و یزد، اجرا میشود.
رئیس اداره ادیان توحیدی و امور اقلیتهای دینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مهمترین برنامههای این كمیته عنوان كرد: میتوان به مشاركت در مراسمات 12 و 22 بهمن، برگزاری جشنهای فرهنگی و هنری و مسابقات فرهنگی مانند قصهگویی و نقاشی برای دانشآموزان ارمنی اشاره كرد. همچنین، درمانگاه ارامنه تهران تستهای رایگان فشار خون و قند خون را برای عموم ارائه میدهد.
علیپور افزود: در ساعت ورود حضرت امام خمینی (ره) به كشور، ناقوس كلیساها و زنگهای مدارس و كنیسهها به صدا در آمده و مراسم دعا و نیایش نیز در كلیساها برگزار شد.
وی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت به دیگر برنامههای این كمیته اشاره و تصریح كرد: تجلیل از زنان نیكوكار ارمنی، بازدید مقامات از خانوادههای ایثارگران و اقلیتهای دینی، برگزاری مسابقات ورزشی مانند تنیس و شطرنج، برنامههای متنوع دیگری است كه به منظور تقویت همبستگی و مشاركت اقلیتهای دینی در جشنهای ملی طراحی شدهاند.
رئیس اداره ادیان توحیدی و امور اقلیتهای دینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقش اقلیتهای مذهبی در پیروزی انقلاب اسلامی و حضور آنها در جبهههای دفاع مقدس اشاره و بیان كرد: حدود چهار سال پیش، كتاب"شهیدان ایرانی پیرو ادیان توحیدی" از سوی كانون مساجد با نظارت و تائید نهاد ریاست جمهوری منتشر شده كه شامل مشخصات 173 شهید از چهار اقلیت رسمی كشور است. از این تعداد، 64 شهید مربوط به جنگ تحمیلی و بقیه شامل شهدای انقلاب، شهیدان ترور و جانبازان شهید هستند.
علیپور از بیتوجهی رژیم سابق به اقلیتهای دینی خبر داد و تصریح كرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی و دیگر رهبران مذهبی به اقلیتها احترام گذاشتند و حقوق آنها را به رسمیت شناختند. پس از انقلاب، اقلیتهای دینی دیگر نیازی به اثبات هویت خود نداشتند و این موضوع به راحتی انجام شد.
وی به همبستگی و ایثار اقلیتهای دینی در دوران جنگ تحمیلی اشاره كرد و گفت: این همبستگی و ایثار، نشاندهنده عدم تفاوت بین اقشار مختلف ملت ایران است.