رضوی با بیان اینكه هدف آمریكا، كنار زدن همپیمانان حزبالله و جلوگیری از اختصاص هرگونه نقش سیاسی به این گروه است، اظهار كرد: آمریكا با عدم موفقیت در حذف حزبالله از طریق ترور و تحریم، به عرصههای سیاسی و اقتصادی متمایل شده تا با تضعیف حزبالله و حذف نام آن از عرصۀ اجتماعی و سیاسی لبنان، این گروه و همپیمانانش را تحت فشار قرار دهد تا آنها جایگاه خود را در لبنان از دست بدهند.
سید محمدجعفر رضوی، كارشناس مسائل منطقه در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، با اشاره به گزارش رویترز مبنی بر اینكه آمریكا تلاش میكند به جنبش امل در لبنان اجازه ندهد كه وزیر دارایی را انتخاب كند، گفت: اقدامات اخیر ایالات متحده در منطقه، بهویژه در قبال مقاومت و حزبالله، رویكردی جدید نبوده و در امتداد طرحهای پیشین آمریكا طی دو دهۀ اخیر است.
وی افزود: با بررسی گذشته منطقه، مشخص میشود كه آمریكا همواره در تلاش بوده تا در لبنان حادثهسازی كند، بهویژه كه در عرصه میدانی نتوانسته حزبالله را حذف كند. لذا، به اقدامات تحریمی و بینالمللی مانند درج اسامی رهبران و فرماندهان حزبالله در فهرست ترور و تحریم روی آورده است.
این كارشناس مسائل منطقه در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت اظهار كرد: با توجه به عدم موفقیت در حذف حزبالله از طریق این اقدامات، آمریكا به عرصههای سیاسی و اقتصادی متمایل شده تا با تضعیف حزبالله و حذف نام آن از عرصۀ اجتماعی و سیاسی لبنان، این گروه و همپیمانانش را تحت فشار قرار دهد.
رضوی با اشاره به پرونده رفیق حریری در سال 2009، گفت: شاهد بودیم، آمریكا تلاش كرد حزبالله را به عنوان عامل ترور معرفی كرده و این جنبش را تروریستی جلوه دهد. در صورت تحقق این امر، اعضای حزبالله از تصدی هرگونه منصب سیاسی در لبنان محروم میشدند. اما، اقدامات و رویكرد اجتماعی حزبالله در لبنان و نیز خدماتی كه ارائه داد، این گروه را به بازیگری مؤثر در عرصههای سیاسی و اجتماعی لبنان تبدیل كرد.
وی تأكید كرد: حزبالله همواره در این عرصهها مطرح بوده و اگر در این حوزه نقشآفرینی كند، همه گروههای لبنانی میدانند كه حزبالله از این نقش به خوبی برآمده و میتواند به خوبی از پس آن برآید. از این رو، محبوبیت حزبالله افزایش خواهد یافت.
این كارشناس مسائل منطقه با بیان اینكه هدف آمریكا در حال حاضر، كنار زدن همپیمانان حزبالله و خود حزبالله بوده و در نظر دارد از اختصاص هرگونه نقش سیاسی به این گروه جلوگیری كند، تصریح كرد: اگر این هدف محقق شود، حزبالله لبنان و متحدانش از ارائه خدمات محروم شده و در نتیجه، جایگاه و بازیگری خود را در لبنان از دست خواهند داد. این طرح، در واقع استمرار همان تلاشهایی است كه پیشتر، در سال 2009، برای تضعیف حزبالله انجام گرفت.
رضوی با اشاره به اقدامات خصمانه آمریكا در سال 2018 گفت: در این سال، آمریكا با خارج كردن پولهای خود از بانكهای لبنان، در صدد ورشكسته كردن بانكها و تبدیل لبنان به كشوری با اقتصاد ورشكسته بود. در آن دوره، فشارهای اقتصادی بر لبنان آغاز شد، اما حزبالله با اقدامات اقتصادی و دور زدن تحریمها، تلاش كرد بانكها را فعال نگه داشته و با دریافت كمك از متحدان خود، مانند ایران كه با ارسال سوخت به لبنان كمك كرد، نقش ناجی لبنان را ایفا كرد.
وی با اشاره به اینكه آمریكا اكنون تلاش میكند با عدم اختصاص هیچ عرصۀ سیاسی به حزبالله، این فضا را مجدداً رقم زده و بازیگری این گروه را در لبنان منزوی كند، تأكید كرد: اقدامات اخیر برای جلوگیری از معرفی وزیر دارایی از جانب جنبش امل نیز در همین راستا ارزیابی میشود تا از حضور امل و حزبالله در عرصه سیاسی لبنان ممانعت شود.