كارشناس اقتصاد بینالملل گفت: سردار شهید سلیمانی به تامین معیشت مردم مظلوم منطقه توجه كرده و اهمیت قائل بود و از این شهید شخصیتی ذوابعاد ساخته بود.
به گزارش روابط عمومی رادیو مقاومت، سید حسن محفوظی، كارشناس اقتصاد بینالملل در برنامه "حدیث ایستادگی" رادیو مقاومت در خصوص اینكه باا وجود اثبات تاثیر اتحاد و همدلی بین فرهنگها برای رسیدن به موفقیت غرب به دنبال خلاف این موضوع در غرب آسیا است، گفت: اگر به تاریخ رجوع كنیم میبینیم شروع همكاری ها و به اصطلاح سیاسی همگرایی منطقه ای مقدمه توسعه اقتصادی كشور ها است اگر به تاریخ اروپا دقت كنیم سال 1870 تا 1950 بین آلمان و فرانسه 3 بار جنگ شده و این زمانی جنگ ها رفع شدند كه به این نتیجه رسیدند كه ما در عوض جنگ باید اشتراكات خود را بیشتر و اختلافات را كنار بگذاریم و البته از دیدگاه برخی از كارشناسان اختلافات را از منطقه خود خارج كردند و آن را به سایر مناطق بردند.
وی ادامه داد: با این حال زمانی كه این نسخه برای منطقه غرب آسیا پیچیده می شود كشورهایی از جمله كشورهای نامبرده شده ازبه ویژه آمریكا این مسئله را مطرح می كنند كه همكاری مشترك به معنی سو استفاده كشورهای منطقه از یكدیگر است در حالی كه یك كذب محض است.
این كارشناس اقتصاد بین الملل افزود: همین الآن رفتار آمریكا در منطقه خود كه چندین و چند سال پیش یك جامعه اقتصادی و همگرایی اقصادی بین خود ومكزیك و كانادا به رسمیت شناختند و تحت عنوان اتحادیه نفتا جلو می برند این اتحادیه ها و این همگرایی های اقتصادی كه بین كشورهای یك منطقه به دلیل تفاهم های فرهنگی و اجتماعی انجام می شود می تواند زمینه ساز توسعه های اقتصادی باشد مسئله ای كه سال های سال در همه جای دنیا مطرح است اما زمانی كه به منطقه غرب آسیا می رسد خود را با عنوان جنگ و اختلافات نمودار می سازد در حالی كه شروع همگرایی و همكاری اقتصادی كشورهای منطقه با پایان امتیازات كشورهای دیگر از جمله آمریكا و كشورهای فرا منطقه ای ممكن میشود.
محفوظی با اشاره به امنیت و احساس آن در كشور بیان كرد: امنیت در ایران در جای جای كشور ملموس است و مانند بسیار از زیرساخت هایی كه در كشور وجود دارد عدم وجود امنیت آنچنان حس نمی شود به همین دلیل نیز است كه ما حسی كه توسط وجود یا عدم وجود امنیت داریم را نمی توان مقایسه كرد در حالی كه چند كیلومتر دور از ایران در كشوری مانند عراق در پایتخت این كشور در زمان حضور داعش روزانه بالغ بر 10 الی 20 انفجار در جای جای پایتخت عراق به عنوان مهم ترین شهر این كشور رخ می داد.
وی خاطرنشان كرد: زمانی كه در شهری به عنوان یك پایتخت كشور بزرگ ناامنی وجود داشته باشد دیگر نه توسعه اقتصادی رخ خواهد داد نه سرمایه گذاری و نه اینكه مردم آن كشور برای رونق اقتصادی كشور تلاشی خواهند كرد و بیشتر میل به مهاجرت به كشورهای دیگر یا حداقل شهرهای دیگر وجود خواهد داشت.
این كارشناس اقتصاد بین الملل اشاره كرد: اگر با یك شهروند عرافی صحیت كنیم به وضوح می تواند تفاوت بین امنیت و ناامنی را توضیح دهد ارتباط بین امنیت و اقتصاد ارتباطی كاملا مستقیم است زمانی كه امنیتی وجود داشته باشد به سمت رشد و توسعه پیش می رویم چرا چون كه افراد به آینده امیدوار هستند به عبارتی امیدی كه امنیت ایجاد می كند از هر امری مهم تر است.
محفوظی تصریح كرد: ما نمونه های فراوانی دیدیم و معمولا بعد از جنگ نیز ملموس تر است زمانی كه جنگ به اتمام می رسد امید برای بازسازی در مردم آن كشور بیشتر می شود چرا كه مطمئن هستند كه جنگ تمام شده و امنیت برقرار می شود برای مثال ما با یكی از فعالان اقتصادی ایرانی كه در عراق در حال فعالیت هستند تعریف می كردند كه با چشم خودم در بازار های بغداد سفیر ژاپن را دیدم كه با كوله پشتی بر دوش كاتالوگ های شركت های ژاپنی را پخش می كرد.
وی ادامه داد: بعد از صحبت با سفیر ژاپن تعریف كرده بود كه ما 4 سال یه دنبال 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این كشور بودیم، امنیتی بود كه محور مقاومت ایجاد كرده بود اما متاسفانه سود و منافع اقتصادی را كشورهای دیگر می برند كه مسئله ای است كه باید به آن پرداخته شود كه نگاه به منطقه نباید صرفا نگاه امنیتی و نظامی باشد و باید در كنار آن به رشد و توسعه اقتصادی نیز نگاه شود.
این كارشناس اقتصادی با اشاره به ویژگیهای اخلاقی سردار شهید سلیمانی در توجه به معیشت مردم مطرح كرد: نگاه به زندگی این سردار رشید در عرصه های مختلف مانند سیل خوزستان و كمك به مردم این منطقه چنین نمودار شد در بین مردم كه هر جا مظلومی نیاز به كمك داشته باشد سردار سلیمانی به كمك و یاری خواهند رفت كه نمونه های فراوانی وجود دارد.
محفوظی یادآور شد: تلاش های سردار سلیمانی برای رساندن كمك های انسان دوستانه به دست مردم مظلوم سوریه و عراق برسد و بسیاری از كمك ها به دلیل چهره محبوب این سردار بزرگوار از كشورهایی مانند كویت و ... جمع آوری و بین مردم مظلوم پخش می شد كه این روحیه تامین امنیت و تلاش برای كمك معیشتی مردمی كه خسارت دیده اند از جنگ نشان دهنده ذو ابعاد بودن شخصی مانند سردار سلیمانی دارد كسی كه در تلاش برای تامین امنیت واقعی برای مردم مظلوم می باشد.
برنامه حدیث ایستادگی هر روز ساعت 9 صبح از رادیو مقاومت پخش می شود.
رادیو مقاومت صدای گفتمان مقاومت و مكتب سلیمانی در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ابتدای دی ماه تا پایان آن از طریق موج FM ردیف 95.5 مگاهرتز قابل دریافت بوده و مخاطبان میتوانند از طریق شماره 30000955 با برنامه های رادیو مقاومت در ارتباط باشند.
انتهای پیام/