مسئول ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق گفت: روابط اقتصادی ایران و عراق به نسبت 15 همسایه دیگر ایران بیشترین عدد و ارقام رو به خود اختصاص داده است كه البته هنوز هم جای كار دارد.
به گزارش رادیو مقاومت، حسن داناییفر سفیر سابق ایران در عراق و مسئول ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق صبح امروز در برنامه "حدیث ایستادگی" رادیو مقاومت گفت: كشورهای منطقه با همكاری و همراهی یكدیگر میتوانند به ظرفیتهای عظیم اقتصادی، سیاسی دست پیدا كنند اما متاسفانه تا امروز فقط به بخش كوچكی از این ظرفیتها دست پیدا كردیم و نیاز به تعاملات و همافزایی بیشتر وجود دارد.
وی افزود: روابط اقتصادی ایران و عراق به نسبت 15 همسایه دیگر ایران بیشترین عدد و ارقام رو به خود اختصاص داده است كه البته هنوز هم جای كار دارد.
سفیر سابق ایران در عراق بیان كرد: امروز كشور ما با عراق 18 گذرگاه دارد كه بیشترین گذرگاه ایران با كشورهای دیگر را به خود اختصاص میدهد.
* نفوذ اقتصادی در دستور كار آمریكا در منطقه غرب آسیا قرار دارد
مهدی خانوار كارشناس اقتصاد كشورهای منطقه دیگر مهمان برنامه "حدیث ایستادگی" رادیو مقاومت به مناسبت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی عنوان كرد: ایالات متحده آمریكا با تغییر رویكردی كه در سالهای گذشته پس از جنگ جهانی دوم داشته از نفوذ سخت به نفوذهای نیمه سخت و هم اكنون به نفوذ نرم روی آورده است كه نفوذ نیمه سخت در حوزه اقتصادی و نفوذ نرم در حوزه فرهنگی میباشد كه منطقه مانیز از این امر مستثنی نیست در عراق پس از سقوط صدام در سال 2003 یك نهاد آمریكائی در عراق با عنوان آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده وارد شد و توانست با تدوین برنامههایی و ایجاد ساختارهایی یك نفوذ جدی در لایههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی عراق داشته باشد.
وی تصریح كرد: در حوزه اقتصادی این آژانس با زمینه سازی حضور بخش خصوصی آمریكا در عراق و شكل دادن ساختارها به گونهای كه ایجاد وابستگی در بلند مدت برای عراق نسبت به ایالات متحده ایجاد شود انجام وظیفه میكند كه البته در ارتباط كامل با سایر نهادها مانند وزارت خارجه قرار دارد و ساختار این نهاد، ساختاری است كه پس از طرح مارشال كه طرح بازسازی اروپای غربی پس از جنگ جهانی دوم شروع شد.
خانوار در تشریح ابعاد پشت پرده طرح مارشال اظهار كرد: با توجه به ویرانیهایی كه از جنگ به بار آمده بود آمریكایی ها برای افزایش نفوذ خود در آمریكا و جلوگیری از نفوذ كمونیست در اروپا اقدام به حضور در دوران بازسازی كردند كه در مرحله نخست منافع اقتصادی حاصل از بازسازی قابل توجه بود و طرح مارشال را ارائه دادند. آمریكائیها خود در مواردی اذعان كردهاند كه فعالیتهای ما در عراق چكیده تجارب ما از اجرای طرح مارشال در كشورهای مختلف میباشد كه این آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده هم اكنون در بیش از 100 كشور دنیا در حال فعالیت است و به توسعه نفوذ آمریكا از طریق نفوذ اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی دامن میزند.
این كارشناس اقتصاد كشورهای منطقه بیان كرد: نتایج فعالیتهای آمریكا تا به امروز در منطقه نشان میدهد كه آنها مباحث نفوذ اعتقادی و نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی را در منطقه نادیده گرفته بودند و همین امر باعث شد در منطقه نتایجی خلاف سایر كشورهای اروپایی كه قبلا از این راه نفوذ كرده بودند به دست آورند.
وی اشاره كرد: عمده فعالیت آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده مبتنی بر سیاست خارجه آمریكا است و یكی از سیاستهای آمریكا ضربه زدن و تزلزل محور مقاومت است بنابراین عراق از منظر سیاسی و اقتصادی برای آمریكا اهمیت دارد مزیتهای اقتصادی عراق برای آمریكا این است كه این كشور جزو تولیدكنندههای جدی نفت میباشد و با توجه به جنگهای متمادی كشوری و عدم زیرساختهای موجود واردات محور است پس به راحتی میتوان این كشور را تبدیل به كشوری تك محصول نفت كرد.
خانوار در پایان گفت: اقتصاد تك محصولی مسئلهای است كه در كشورهای منطقه وجود دارد نداشتن نگاه صادرات محور و عدم حضور در بازارهای جهانی به عنوان كالای ایرانی از موانع رشد اقتصادی كشور و منطقه است.
رادیو مقاومت صدای گفتمان مقاومت و مكتب سلیمانی در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ابتدای دی ماه تا پایان آن از طریق موج FM ردیف 95.5 مگاهرتز قابل دریافت بوده و مخاطبان میتوانند از طریق شماره 30000955 با برنامه های رادیو مقاومت در ارتباط باشند.
انتهای پیام/