یك كارشناس اقتصادی معتقد است: سوریه میتواند دروازه ورود ایران به بازار مدیترانه و اتحادیه عرب باشد، سوریه محل تلاقی 3 قاره است و جایگاه ژئو پلتیكی خاصی برخوردار است و ما میتوانیم از طریق ورود به عراق و ترانزیت از عراق به سوریه و باشیم.
به گزارش رادیو مقاومت، محمد مهدی خانوار كارشناس اقتصاد كشورهای منطقه در برنامه حدیث ایستادگی رادیو مقاومت گفت: رویكرد جمهوری اسلامی ایران از ابتدا با پیروزی انقلاب در عرصههای مختلف متفاوت از رویكرد غربیها است در عرصه اقتصاد نیز این تفاوت وجود دارد در كشورهای غربی نگاه اقتصادی هم نگاه دیرین استعماری و بهرهكشی از كشورهای مختلف برای منافع خود آنها است در صورتی كه نگاه جمهوری اسلامی نگاهی برد برد در روابط است نگاهی كه منافع اقتصادی هم برای ایران و هم برای كشور مقابل داشته باشد.
وی ادامه داد: سوریه میتواند دروازه ورود ایران به بازار مدیترانه و اتحادیه عرب باشد، سوریه محل تلاقی 3 قاره است و جایگاه ژئو پلتیكی خاصی برخوردار است بنابراین ما میتوانیم از طریق ورود به عراق و ترانزیت از عراق به سوریه و بازار مدیترانه متصل شده و كالاهای خود را به اروپا و شمال آفریقا و اتحادیه عرب وارد كنیم.
وی اظهارداشت: بهرهگیری از ظرفیت كشورهای موجود در كشورهای تحریمی است به این معنا كه تعدادی از كشورها كه تحریم وضع شده و این كشورها یكی از كارهای مناسبی كه میتوانند انجام دهد تامین نیازهای جدی و استراتژی از طریق یكدیگر است پس ما باید با چنین كشورهایی مثل سوریه مبادلاتی را انجام دهیم
ظرفیت دیگری كه كشور سوریه دارد، این كشور پس از یك دوره جنگ هماكنون در دوران بازسازی قرار دارد و طبق برآوردهای بینالمللی 300 الی 400 میلیون دلار میزان خسارات وارده حاصل از جنگ در سوریه است كه این بازار بازسازی یك بازار جذابی برای شركتهای ایرانی میتواند باشد كه در این كشور فعالیت كنند و حضور خود را بلند مدت كنند.
وی تاكید كرد: یكی از تفاوتهای كشور سوریه با سایر كشورهای حوزه مقاومت صنعتی و تولیدی بودن این كشور قبل هز بحران و جنگ میباشد پس میتوان هز طریق ظرفیت كشورهای دانشبنیان و خدمات فنی و مهندسی كه داریم میتوانقم حضورجدی در بازسازی سوریه و شكلگیری دوباره صنعت و تولید سوریه داشته باشیم قطعا این ارتباطات منافع مشتركی بین دو ملت ایران و سوریه در بلندمدت ایجاد میكند.
خانوار اظهارداشت: متاسفانه وضعیت ایران پس از جنگ و دوران بازسازی در كشور سوریه علیرغم حضور پررنگ در دوران جنگ مناسب نیست و ایران در سالهای اخیر رتبه هشتم صادرات به سوریه را به خود اختصاص داده كه رتبه قابل قبول و مناسبی نیست. در حالی كه سوریه به دلیل درگیری و جنگ هماكنون به طیف گستردهای از كالاها از پایینترین سطح تكنولوژی تا بالاترین آنها نیاز دارد پس ایران به راحتی میتواند بازار تشنه سوریه را تامین كند.
انتهای پیام/