به گزارش روابط عمومی رادیو مقاومت، ساجده ابراهیمی نویسنده كتاب «هزار جان گرامی» و تدوینگر فرهنگ نامه شهدای مدافع حرم در گفتگو با برنامه «سرباز آرامش» رادیو مقاومت، در ابتدا اظهار كرد: فرهنگ نامه عمدتا كتب مرجع هستند و میتوانند درباره هر رویدادی تدوین شوند. فرهنگ نامه مدافعان حرم هم با این رویكرد شكل گرفت كه درباره شهدای ایرانی مدافع حرم اطلاعات مكتوبی در اختیار داشته باشیم.
وی ادامه داد: اهداف بزرگتری از این فرهنگ نامه داریم اما عمده كاری كه كتاب های این چنینی میكنند این است كه اطلاعاتی را در اختیار مخاطبان خود قرار بدهند. سعی كردیم شیوه نامه ای را تدوین و بر اساس آن به جمع آوری اطلاعات پرداختیم.
تدوینگر فرهنگ نامه شهدای مدافع حرم تاكید كرد: ادبیاتی كه فرهنگنامه نویسی دارد و بدون از فضا احساسی و عاطفی است، در این فرهنگنامه هم دیده میشود. در این كتاب شهدای مدافع حرم در سوریه و عراق را مدنظر قرار داده ایم.
ابراهیمی درباره مفهوم شهدای مدافع حرم یادآور شد: ما وظیفه انسانی داشتیم برای دفاع از مردم و ایستادگی در مقابل دشمن حركتی انجام بدهیم. اگر این عنوان را ریشه یابی كنیم به سخنرانی سیدحسن نصرالله می رسیم كه از این واژه استفاده كرده است. ما شهدای زیادی در دفاع از حرم دادیم اما تنها برای دفاع از حرم شهید نشدند بلكه به دنبال دفاع از انسانیت بودند.
وی در پایان خاطرنشان كرد: اگر مرحله اول پیروزی در جنگ است مرحله دوم روایت پیروزی است پس ما به این نتیجه رسیدیم كه درباره شهدای مدافع حرم فرهنگ نامه ای تدوین كنیم در ابتدای كار هم به مشكل برخوردیم چراكه اسم برخی از افراد هیچ كجا نبود. درباره شهدای دفاع مقدس نیز باید این كار را انجام می دادیم. باید یك نهاد مرتبط با این موضوع تشكیل شود و نهادهای مسئول نیز همكاری كنند تا این اتفاق صورت بگیرد.
«سرباز آرامش» تا 30 دی ماه هر شب ساعت 21 روی آنتن رادیو مقاومت میرود.
انتهای پیام/