رئیس جمهور گفت: اینكه تقریبا در هر 10 دقیقه یك كودك در غزه به قتل برسد، مصداق بارز جنایت علیه بشریت، نسلكشی و بسیار هولناك است؛ جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و حمایت آمریكاییها از این جنایات نباید بدون كیفر بماند.
به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ سید ابراهیم رئیسی شامگاه شنبه در پاسخ به تماس تلفنی آقای «یوناس گاهر اشتوره» نخست وزیر نروژ ضمن استقبال از موضع این كشور در توقف هر چه سریعتر جنگ و كشتار غیرنظامیان در غزه، بر ضرورت تلاشهای بینالمللی برای رفع محاصره و امدادرسانی فوری به این منطقه تاكید كرد.
رئیس جمهور همچنین از آمادگی وزارت دادگستری نروژ برای تحقیق در خصوص جنایات جنگی در غزه استقبال و آمادگی كشورمان برای همكاری در این زمینه را اعلام و تاكید كرد كه نباید جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و حمایت آمریكاییها از این جنایات بدون كیفر بماند.
رئیسی با بیان اینكه حماس، دولت قانونی، منتخب و مشروع غزه است، تصریح كرد: جنگ با حماس جنگ با دموكراسی است.
رئیسی كشته شدن 10 هزار نفر از جمله 4 هزار كودك فلسطینی را نتیجه ارسال گسترده سلاح و تجهیزات از سوی آمریكا به رژیم صهیونیستی دانست و افزود: اینكه تقریبا در هر 10 دقیقه یك كودك در غزه به قتل برسد، مصداق بارز جنایت علیه بشریت، نسلكشی و بسیار هولناك است و سكوت مشمئزكننده و حتی حمایت تسلیحاتی و ارسال تجهیزات از سوی آمریكا و تعدادی از كشورهای اروپایی به رژیم صهیونیستی گواه استانداردهای دوگانه غرب و شراكت آشكار این كشورها در جنایات صهیونیستها است.
رئیس جمهور با اشاره به صدور حداقل 180 قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، بیاثر بودن این قطعنامهها در تغییر رفتار و عمل رژیم صهیونیستی را خاطرنشان كرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران راهكاری دمكراتیك و عادلانه برای حل مسئله فلسطین مبتنی بر ایده هر فلسطینی یك رای را ارائه كرده كه در سازمان ملل نیز ثبت شده است.
رئیسی در بخش دیگری از این مكالمه با اشاره به فهرست بلند بالای صدها زن و شهروندان عادی كه در آمریكا، انگلیس، فرانسه و برخی دیگر از كشورهای غربی مدعی حقوق بشر بدون هیچ دلیل موجهی به دست پلیس این كشورها كشته یا شكنجه شدهاند، گفت: كشورهای غربی بدون كوچكترین اقدامی برای رسیدگی به چنین اقدامات ضد حقوق بشری در كشورهای خود، با توسل به اخبار و گزارشهای مغرضانه گروههای خاص برای دیگر كشورها پروندهسازی كرده و به آنها اتهام نقض حقوق بشر میزنند.
رئیس جمهور در این مكالمه خواستار آن شد كه كشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر به بررسی نقض حقوق بشر در اروپا و آمریكا بپردازند.
«یوناس گاهر اشتوره» نخست وزیر نروژ نیز در این مكالمه تلفنی با بیان اینكه جهان امروز در وضعیت پیچیده و دشواری قرار دارد، تصریح كرد: نروژ از نقش مهم و موثر جمهوری اسلامی ایران در منطقه اطلاع دارد و ضمن قدردانی از تلاشهای شما در زمینه كنترل تنشها خواهان تعامل با ایران برای یافتن راهكارهای جدید در راستای حل و فصل بحران فلسطین هستیم.
نخست وزیر نروژ با بیان اینكه كشورش بر توقف فوری خشونت و درگیریها تاكید دارد، خاطرنشان كرد: ایران و نروژ میتوانند با استفاده از كانالهای دیپلماتیك برای یافتن راهكار توقف فوری درگیریها، رفع محاصره و امدادرسانی به مردم در غزه رایزنی و همكاری كنند.