كارشناس غرب آسیا گفت: برانگیختگی افكار عمومی علیه رژیم صهیونیستی ، این رژیم و حامیانش را وحشت زده كرده است.
به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ گفتگوی ویژه خبری یكشنبه شب با حضور احمد دستمالچیان و حامد روشن چشم كارشناسان مسائل غرب آسیا و سیدهادی سیدافقهی كارشناس مسائل غرب آسیا به صورت تلفنی حمایت كم نظیر جهانی از مردم فلسطین در مقابل جنایتهای صهیونیستها را بررسی كرد.
مجری :اعتراض جهانی نسبت به ادامه جنایات و وحشی گریهای رژیم صهیونیستی ادامه دارد و تظاهركنندگان در كشورهای مختلف آتش بس فوری و همچنین پایان نسل كشی در فلسطین و غزه را فریاد میزنند. در حالی كه به آستانه یك ماهگی جنگ غزه بعد از طوفان الاقصی ماندگار و تاریخ ساز میرسیم كه رژیم صهیونیستی هیچ دستاوردی را نتوانسته در طول این مدت در جنگ با گروههای مقاومت فلسطینی به دست بیاورد و همان شرایط باعث عصبانیت و درماندگی بیش از پیش صهیونیستها شده در حدی كه یكی از وزرای كابینه نتانیاهو گفته كه اسرائیل باید بمباران اتمی غزه را در دستور كار قرار دهد و هر كسی پرچم فلسطین یا حماس را تكان دهد نباید زنده بماند. اما همه اینها در حالی است كه ما شاهد حمایت كم نظیر مردم دنیا حتی در كشورهای مختلف غربی مثل آمریكا و دیگر كشورها انگلیس، فرانسه و سایر كشورها هستیم از مردم مظلوم فلسطین در گفتگوی ویژه خبری قصد داریم علت این حمایت كم نظیر را از مردم مظلوم غزه و چرایی اظهارات قابل توجه صهیونیستها را مبنی بر بمباران اتمی غزه بررسی كنیم.
سوال: آقای دكتر دستمالچیان راجع به حمایتها و تظاهرات و تحصنهایی كه در كشورهای مختلف جهان دارد صورت میگیرد، در ادامه جنایات رژیم صهیونیستی و از همان ابتدای طوفان الاقصی با هم صحبت كنیم میبینیم كه مناطق مختلف آمریكا شاهد برگزاری تظاهرات هستند در قالب تظاهرات حمایتی از مردم مظلوم فلسطین و آتش بس فوری و توقف جنایات آمریكا و رژیم صهیونیستی را خواستار هستند. دلیل این حمایتی كه ما در قالب وحدت ما در كشورهای مختلف میبینیم و كم نظیر است، چیست؟
دستمالچیان: یكی از بزرگترین چیزهایی كه اسرائیل، رژیم صهیونیستی همیشه از آن دوری میكرده برانگیختگی افكار عمومی است، چون شیشه عمرش در این هست كه مردم در خمودگی و بی خبری بسر ببرند به همین خاطر صهیونیسم بین الملل اغلب مولتی مدیای دنیا را خریده و در تصرف خودش دارد برای تصویر سازی آن چیزی را كه خودش میخواهد، در حقیقت شیشه عمر رژیم صهیونیستی در همین موضوع خوابیده كه در رسانه مردم بیدار نشوند، مردم آگاه نشوند، مردم مطلع نباشند یا آن چیزی را كه خود رژیم صهیونیستی میخواهد القا كند. در این فطرت اخیر با توجه به جنایات بسیار بی شمار و بی نظیر رژیم صهیونیستی كه دیگر حد اعلا را و آنچه را كه میتوانسته انجام داده، این برانگیختگی امید وجدان بشری را بیدار كرده، مردم را عصبانی كرده، تهییج افكار عمومی است. به هر حال دارند زن و بچه و بی گناه روزانه كشته میشوند و در جلوی چشم رسانهها این كار انجام میشود، رژیم صهیونیستی از این بسیار خوف دارد ضمن این كه در غرب وقتی كه برانگیختگی افكار عمومی بوجود بیاید سوال میشود كه چرا باید پول ما گلوله شود و بخورد در سینه فلسطینیان و این سوال سوال بزرگی است كه دارد اتفاق میافتد مخصوصاً اندیشكدهها در آمریكا دارند
سوال میكنند كه تا چه وقت باید ما هزینه رژیم صهیونیستی را بدهیم.
سوال: علیرغم حالا جنبههای انسانی علاوه بر چالشها و مشكلات و موضوعات اقتصادی و چالشهایی كه خودشان در درون خودشان دارند؟
دستمالچیان: و این تضاد بسیار بزرگی را دارد ایجاد میكند كه رژیم صهیونیستی از این وحشت دارد به دلیل این كه اگر افكار عمومی در غرب بیش از این كه الان هست بیدار شود حتماً سردمداران غربی را تحت فشار قرار میدهد، چون اینها نظامهای انتخاباتی هستند و باید جوابگو باشند نسبت به كسانی كه میخواهند رأی بدهند و بگیرند. همین الان جامعه عربی در آمریكا تهدید كرده كه اگر این جنگ ادامه پیدا كند ما به بایدن رأی نمیدهیم و این خودش یك ابزار فشار است؛ لذا من معتقدم كه شیشه عمر رژیم صهیونیستی در این خوابیده و ما هر چه بتوانیم تمام كشورهای اسلامی هر چه بتوانیم نسبت به این برانگیختگی افكار عمومی و بیدار شدن وجدانهای بشری كار كنیم رژیم صهیونیستی بسیار صدمه پذیر میشود و دچار مشكل میشود كما این كه داریم میبینیم چقدر از برانگیختگی افكار عمومی در غرب وحشت كردند.
سوال: آقای روشن چشم همین دیروز و امروز را مرور كنیم اخبار را ما میبینیم كه در فیلادلفیا، در كارولینای جنوبی، در اكلند، در لندن، در پاریس در بسیاری از كشورهای غربی تحسن و تجمعهایی دارد برگزار میشود در حمایت از مردم مظلوم فلسطین پرچم فلسطین تكان داده میشود و این در حالی است كه مقامات رژیم صهیونیستی و كابینه نتانیاهو اعلام میكنند كه هر كسی كه پرچم فلسطین و حماس را تكان دهد نباید زنده بماند؟
روشن چشم: پیش از این موضوع من میخواستم یك نكتهای را
نسبت به این اتفاقی كه رخ داده و باعث شده این در واقع هجمه و این اسپری یا این هیجانات جهانی شكل بگیرد به آن توجه كنیم. یكی از مهمترین نكاتی كه باعث شده این وضعیت را در حوزه رسانهای و اجتماعی ما شاهد باشیم برمی گردد به نوع ماهیت عملیات 7 اكتبر است، همان طوری كه در عملیات 7 اكتبر رژیم صهیونیستی و همچنین حامیان غربی، سرویسهای اطلاعاتی چه داخلی و چه خارجی دچار یك غافلگیری شدند و هیچ برآوردی چه قبل از عملیات و در حین عملیات نداشتند، باعث شد كه همین شرایط به بحث رسانهای هم انتقال پیدا كند. در واقع همان طور كه جامعه و سرویسها و رژیمها دچار غافلگیری شدند، رسانه هم یك تكانهای را در حوزه عملیات 7 اكتبر تجربه كرد، همین تكانه باعث شد كه آن هژمونی و ساخت رسانهای را كه رژیم صهیونیستی طی چندین دهه و با حامیان قدرتمندی مثل آمریكاییها و بریتانیا شكل داده بود، دچار یك توقف شود و نظم شان از هم بپاشد اخبار و اطلاعات این جریان با سرعت در پهنه جهانی انعكاس پیدا كند. همین عدم كنترل باعث شد كه اینها نتوانند برنامه ریزیهایی را در حوزه عملیات روانی و خودشان را مظلوم نمایی را به نوعی در جهان نشان دهند. همین وقفه و در واقع تكنیكهای دیگری كه جریان مقاومت در حوزه رسانهای طی سالهای گذشته شكل داده باعث شد كه افكار عمومی و وجدان جهانی نسبت به مسائل آگاه شود، با دقت و با تمركز بالایی پیگیر شوند و همین جنایتی را كه در واقع رژیم صهیونیستی انجام میداد به نوعی تصویر كاملاً روشنی از ماهیت این رژیم را در پهنه جهانی نمایش بدهد. خود كشورهای غربی همان طور كه اشاره كردید در ایالات متحده، در بریتانیا، در فرانسه، در خود لندن روی آن پل معروف جمعیتی كه ایستاده بودند، در كشورهای دیگر مثل اندونزی، مالزی ما شاهد هستیم افكار عمومی به درستی و به روشنی عمق جنایات و عمق حركتهایی كه نه در قاعده جنگهای متعارف است، نه در قاعده نظامهای حقوقی است و نه در قاعده روابط منطقه قرار میگیرد، درك كنند و پاسخی در خور همین رژیم در قالب شعارها و حركتها از خودشان به نمایش بگذارند.
سوال: آن چیزی كه اشاره میكنید، چرایی حضور مردم در این اجتماعات و در این اعتراضات است، اما سوال من اینجاست چرا مقامات رژیم صهیونیستی با وجود این كه این موج جهانی را دارند میبینند چنین اظهارنظری میكنند؟
روشن چشم: رژیم صهیونیستی دچار شوك شده و دستپاچه است، همان طوری كه ما میبینیم كه سیدحسن نصرالله وقتی میخواهد یك سخنرانی را در روز جمعه انجام دهد این رژیم در طول یك هفته بالاترین برآوردهای امنیتی، بالاترین شرایط آلرتی و آمادگی را از لحاظ نظامی انجام میدهد، این نشان میدهد كه اینها برآورد درستی و نگاه درستی و شناخت درستی از منطقه خود غزه، خود نیروهای مقاومت و جریانهای دیگر ندارند. بنابر این بحثهایی كه مطرح میكنند بیش از این كه بحثهای عقلانی و ناظر به میدان باشد، عمدتاً یك حالت تهاجمی در حوزه گفتار هست و این تهاجم در واقعیت خودش را به صورت بمباران یا حمله به نیروهای غیرنظامی نشان میدهد. به نظر میرسد كه این عبارتها و گفتههایی كه توسط مقامات رژیم صهیونیستی گفته میشود كه همین بحث را وزیر میراث فرهنگی شان و باستانی شان ابراز كرده بود خود نتانیاهو از كابینه معلقش كرد یعنی هماهنگی و انسجام و آن نظم فكری مبتنی بر واقعیت میدانی در این كابینه وجود ندارد كه ناشی از همان شوك وارده از عملیاتی است كه در 7 اكتبر تجربه كردند یا متحمل شدند.
سوال: آقای دكتر دستمالچیان ما روند را از كه ابتدای طوفان الاقصی مرور می كنیم می بینیم كه رژیم صهیونیستی شدیدترین بمباران های هوایی را انجام داده، شدیدترین جنایات را نسبت به مردم مظلوم و مقتدر غزه و فلسطین در طول این مدت یعنی از 7 اكتبر پانزدهم مهر تا امروز ما شاهد آن هستیم كه شدیدترین نوع بمباران های زمینی، هوایی در طول این سه هفته، الان صحبت می شود از بمب اتمی در غزه؟
دستمالچیان: بمب اتمی در غزه این نهایت استیصال و درماندگی رژیم صهیونیستی است كه از این واژه استفاده می كند، اولاً بمب اتمی در غزه یعنی بمب اتمی به فلسطین اشغالی یعنی حداقل در یك شعاع صد كیلومتری آثار مخربی دارد، این چگونه می توانند علیه خودشان استفاده كنند، این نشان از درماندگی و استیصالی است كه جبهه دشمن فرو ریخته و در یك انفعال كامل دارند چنین مواضعی را می گیرند و در ضمن این كه چون نمی توانند در عرصه نظامی هیچ نوع دستاوردی تا به حال داشته باشند، تنها كاری كه می توانند بكنند با هواپیما بمباران كنند مردم بی گناه و مظلوم را. وقتی ارزش نظامی هست كه بروید در میدان و تن به تن و رو در رو بجنگید و رژیم صهیونیستی هرگز نكرده و نمی كند. شاهد بودیم كه چگونه تانك های مركاوا چكار می شد توسط رزمندگان مقاومت و این هست صحنه اصلی نبرد و دستاورد، نه بمباران مردم و كودك، بیمارستان، كلیسا، مسجد، اینجا جایی است كه باید بمباران شود؟ در هیچ منطق بین المللی و اخلاقی این منطق حاكم نیست كه رژیم صهیونیستی انجام می دهد به همین دلیل در جبهه نظامی آچمز شده، به بن بست شده، هیچ كاری نمی تواند بكند، در عرصه رسانه ای و افكار عمومی هم دارد به بن بست می رسد به همین خاطر است كه این مواضع غیرعادی را می گیرند و هیچ كاری هم نمی توانند بكنند چون در یك بن بست بسیار بزرگی گیر افتادند كه اصل آن غافلگیری است كه آقای دكتر هم اشاره كردند. رژیم صهیونیستی دو ركن داشته كه با این دو ركن همیشه زندگی می كرده یك ركن نظامی كه در جنگ 33 روزه در 2006 از بین رفت و یك ركن اطلاعاتی - امنیتی كه این دو تا ركن فرو ریخته همین طوری كه حضرت آقا اشاره فرمودند قابل ترمیم نیست، داریم می بینیم كه قابل ترمیم نیست، بُعد نظامی اش دیگر نتوانست عملیات نظامی انجام دهد، بُعد اطلاعاتی - امنیتی اش هم باید اداره كند كشور را كه می بینیم به چنین وضع آشفته ای افتاده است. لذا من معتقدم كه در عرصه رسانه هم دارد به بن بست می رسد. من یك مثال عرض كنم سالیان درازی خیلی هزینه های سنگینی كرد كه خودش را فرشته صلح نشان دهد و داشت سازش انجام می داد، تصویرسازی افكار عمومی را به ناگهان چون این رژیم از بیخ و بن جنایتكار است، خودش را نشان داد و باز دوباره همه آن هزینه هایی كه كرده بود از بین رفت.
سوال: آقای سیدافقهی علیرغم اهداف و برنامه ریزی های آمریكا و رژیم صهیونیستی، مظلومیت مردم فلسطین و موضوع فلسطین شد در صدر موضوعات جامعه بین الملل و تظاهراتی كه ما الان بخشی از تصاویر را دیدیم در بسیاری از مناطق و در بسیاری از كشورها تاكنون سابقه نداشته و ما الان تصاویر بسیار گسترده و اعتراض های بسیار گسترده ای را در این كشورها در حمایت از مردم مظلوم فلسطین شاهد هستیم، چرا؟
افقهی: اجازه دهید اینجا من یك جمله از مقام معظم رهبری یاد كنم در ارتباط با این خون های به ناحق ریخته كودكان و اثر آن بر برانگیختگی احساسات جهانی نه فقط منطقه، كشورهای عربی، كشورهای اسلامی مردم این مناطق دشمنی دیرینه ای با رژیم دارند ولی ناوگان رسانه دشمن در كشور اروپایی سال 12 ماه در واقع با این تبلیغات دروغ، با این بزك كردن چهره رژیم صهیونیستی، متهم كردن اعراب و مسلمانان و مخصوصاً فلسطینی ها كه می خواهند هولوكاست دومی را در فلسطین بر علیه یهود اجرا كنند این بزك فرو ریخت با این در واقع جنایت هایی كه دارند مرتكب می شوند، اجازه دهید من از گوترش دو جمله عرض كنم اول گفت ما از هر دو طرف دعوت به خویشتنداری می كنم یعنی هم ظالم و هم مظلوم و هم قاتل و هم مقتول را در یك كفه گذاشت ولیكن این اواخر می گوید كه دیگر در غزه هیچ جایی امن نیست، نه بیمارستان، نه كلیسا، نه درمانگاه، نه محراب، نه زیرساخت، تمام امكانات و حتی تمام گذرگاه ها را بستند حتی رفح را، كاروان آمبولانس هایی كه بیماران را داشت از غزه به مصر در صحرای سینا منتقل می كرد، این كاروان آمبولانس ها را بمباران می كند. این صحنه ها، این بدن های قطعه قطعه شده این كودكان شیرخواره، این مادران از زیر آوارها كشیده می شوند، این دیگر نمی تواند با این صهیونیست ها، با این تبلیغات كه مظلومیت مردم یهود، اینها همه دارد ریزش می كند، لذا جهان امروز در واقع برانگیخته شده و دارد حقیقت این ظلمی كه دست استكبار جهانی، دست آمریكا هم در كار است، دست كشورهای ناتو، فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا اینها همه پل هوایی زدند به تل آویو هم شخصیت های تراز اول شان آمدند اطمینان بخشی كنند و هم همچنان دارند كمك های نظامی و كمك های مالی، كنگره آمریكا ناظر بر این جنایت هاست ولیكن 16 میلیارد دلار با كمال بی رحمی و وقاحت و همراهی و همگرایی و هم افزایی با این جنایت ها را دارند مصوب می كنند و مصوب كردند، این را دنیا دار می بیند كه اگر شما طرفدار مردم اوكراین بودید الان دارید به چشم خودتان می بینید كه در فلسطین اشغالی چه نسل كشی و چه واقعاً جنایت های را دارد مرتكب می شود الان رژیم صهیونیستی به دلیل همین حمایت های جنایتكارانه هیچ خط قرمزی را اعمال نمی كند و این باعث برانگیختگی مردم شده است و واقعاً این منجر به سقوط حداقل حیثیتی، اخلاقی و دیگر آن مظلوم نمایی هایی كه رژیم در مخالف بین الملل می كرد آنها همه فرو ریخت با این تظاهرات.