مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تاكید بر اینكه هماكنون ما در لبههای فناوری قرار داریم و به پیشرفتهای خوبی رسیدهایم، گفت: به بركت دفاع مقدس، امروز از تجهیزات پیشرفتهای برخورداریم و دنیا از دیدن پیشرفتهای ایران اسلامی متحیر مانده است.
به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ سردار علی بلالی مشاور فرمانده نیروی هوافضای سپاه و رئیس پارك ملی هوافضا در برنامه سلام خبرنگار بمناسبت دوازدهمین سالگرد شهادت سردار حاج حسن تهرانی مقدم درخصوص ایشان و دستاوردهایشان گفتوگو كرده است.
سوال: چون ما امروز هم در دوازدهمین سالگرد شهادت شهید تهرانی مقدم هستیم شما بفرمایید از ویژگیهای این شهید بزرگوار؟
سردار بلالی: شهید حاج حسن تهرانی مقدم كلمه اخلاص را به تمام معنا محقق كرده بود، همه كارهایش با اخلاص بود، از آن سال 63 كه ما با ایشان آشنا شدیم تا زمان شهادت شان این كلمه واقعاً تجلی داشت در همه حركات، سكنات، رفتار و كارهایی كه ایشان انجام میداد. حاج حسن تهرانی مقدم در مورد روحیات و آن خلق و خوی اش صحبتها شده و من با آشنایی كه با این شهید داشتم و ابتدا كار را كه شروع كردیم از سال 63 تا این انتها، واقعاً درسهایی برای خود من داشت. ما زمانی كه برای موشكی رفتیم سوریه سال 63 تعداد 13 نفر همه دیپلمه و حداكثر حاج حسن فوق دیپلم بود، ما آنجا كار هواشناسی را شروع كردیم كه یكی از تخصصهای مربوط به موشكی بود. وقتی كه آمدیم ایران و كار را ادامه دادیم ما در تخصص خودمان دقت میكردیم، پیشرفت میكردیم و به جزئیات دیگر عادت كرده بودیم طوری كه ما یك عددی را كه بین مثبت 5 تا منفی 10 باشد این را باید به دست میآوردیم از وضعیت جوی میدادیم به محاسبات پرتو موشك و در موشك اعمال میشد كه ببینیم دقت موشك كجاست. ما وقتی همین طور كار میكردیم، تجربه به دست آورده بودیم، پیش بینی میكردیم میگفتم حسن امروز دلتاتیمان میشود منهای 2 با یك درجه این طرف و آن طرف به دست میآوریم، این را حسن آقا داشت از ما كه مثلاً پیش بینیهایی میكردم و تقریباً هم درست درمی آمد. بعد از این كه جنگ تمام شد و ما شروع كردیم به ساخت موشك و كارهای اینها را بهینه سازی كردن و بومی كردن دانش موشكی، ایشان گفت كه مثلاً شما بیا یك جایگزینی برای این هواشناسی داشته باش كه تلاش كردیم، رفتیم این طرف و آن طرف تحقیقات مان را انجام دادیم، رسیدیم به آنجایی كه در زمانی كه كارشناسی ارشد را من داشتم طی میكردم ایشان به عنوان راهنما و داور پایان نامه من بودند و این كار را گفت شما یك چیزی نشان دادید كه دارید. ما كارشناسی ارشدمان شد كه ما هواشناسی را با محاسبات كامپیوتری حذف كنیم دیگر احتیاج نباشد كه این به سازمانی برود. یعنی نشان میداد كه شما چه قابلیتهایی دارید، تو را پرورش میداد و به جلو و این دانشی كه بومی میشد توسط عزیزانی كه با حاج حسن بودند واقعاً محور اصلی اش هدایتهای ایشان بود.
سوال: شما اشاره به این كردید كه شهید تهرانی مقدم خیلی علاقمند بودند به فعالیتها و نوآوریهای جدید و الان شما در جایگاهی هستید كه همه مملو از نوآوری است، رئیس پارك ملی هوافضا و نمایشگاهی دارید، توضیح میفرمایید كه چه دستاوردهایی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است؟
سردار بلالی: آن فعالیتهایی كه شهید حاج حسن تهرانی مقدم انجام دادند و آن خط شكنی كه صورت داد برای این كه مهمترین سلاح راهبردی كه در اختیار ما بود كه همان موشك بود این را شروع كرد به نمونه سازی و كپی سازی و ما خودمان موشك ساز شدیم، این خط شكنی در حوزههای مختلف هوافضا و نیروهای مسلح رقم خورد در پهپاد، پدافند، موشكی و حوزههای دیگر ما به یك توانمندیهایی رسیدیم با آن نگاهی كه حاج حسن داشت كه همه چیز باید بومی باشد، دانش خودی باشد و جوانهای خودمان بیایند این كارها را انجام بدهند. این نگاهی كه حسن آقا داشت الحمدلله عملیاتی شده و روی زمین قرار گرفته و ما الان شاهد دستاوردهای بسیار زیادی در تمام حوزههای هوافضایی هستیم كه منشأش این شهید بزرگوار بودند. حالا در این نمایشگاهی كه ما در جاده كرج بین اتوبان شهید لشكری و حاج احمد متوسلیان قرار دارد در كیلومتر 13 یك محلی است برای نمایش این دستاوردها در 5 حوزه موشكی، پدافند، پهپاد، عملیات هوایی و فضایی قرار دادیم و كارهایی كه صورت گرفته و آن دستاوردهای مان را آنجا آوردیم به نمایش گذاشتیم، تمام دانشجویان، دانش آموزان، كاركنان دولت، نیروهای مسلح، همه اقشار مختلف مردم و مساجد، علما، همه میآیند و به صورت هدفمند از این نمایشگاه بازدید میكنند و این بازدیدها برای این كه ما بگوییم ما میتوانیم كارهای بزرگ را انجام بدهیم و در این نمایشگاه عزیزانی میآیند و دست نوشتههایی دارند كه از این كه چه تأثیراتی روی آنها گذاشته این نمایشگاه و چقدر كار كردند.