ناصر پروانی بیان كرد: مسلما در زمینه نوشتار و تولید محتوا، وسعت و فضای ادبیات مقاومت بسیار گسترده و بزرگ است و كتاب ها و ادبیاتی كه تاكنون در این حوزه تولید شده است، نتوانسته اند حق مطلب را ادا كند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ ناصر پروانی در گفتگو با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با بیان اینكه ادبیات مقاومت به عنوان یك حوزه كاملا مستقل در ادبیات كشور شناخته می شود گفت: البته ادبیات مقاومت مختص ایران نیست و در هر نقطه ای كه ظلمی وجود داشته است و مظلوم و ظالمی در مقابل یكدیگر قرار گرفته اند، ادبیات مقاومت و ایثار شكل گرفته است.
وی افزود: بعد از جنگ تحمیلی و شرایطی كه در آن زمان ایجاد شد، موضوع و مضمون بسیار زیادی برای نوشتن و ترسیم فضای دوران جنگ ایجاد شد و هنرمندان هم از این فضا برای خلق آثار خود بهره بردند. در زمان جنگ، نوشته هایی داشتیم كه بسیاری از آنها مصدر ساخت و تولید فیلم ها و سریال هایی بودند كه در فرهنگ كشورمان تاثیرگذار بودند و سال های سال ماندگاری داشتند.
این شاعر و نویسنده ادبیات در عین حال بیان كرد: البته به اندازه حجم مضمونی كه در دوران دفاع مقدس تولید شده بود، در ادبیات دفاع مقدس مورد استفاده قرار نگرفته است و نتوانستیم در این زمینه مانند بسیاری از موارد دیگر به كمال برسیم. آثار فاخری در ادبیات مقاومت مشاهده می كنیم كه به طور میانگین سالی یك الی دو نمونه قابل مشاهده هستند. این آثار وزین و فاخر مورد استقبال قرار می گیرند و به چاپ های چندم می رسد.
وی با تصریح بر اینكه سهم ادبیات مقاومت خیلی بیشتر از آنی است كه در فهم مطالعات روزانه داشته ایم، اظهار كرد: گروه هایی كه در حوزه ادبیات دفاع مقدس و مقاومت می نویستند، عموما كسانی هستند كه جنگ را ندیده اند و نوشته های آنها با توجه به روایات و خاطرات افراد زمان جنگ شكل گرفته است.
پروانی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با تاكید بر اینكه جای كار زیادی در حوزه شعر و ادبیات دفاع مقدس و مقاومت داریم، اشاره كرد: مقاومت یك مسیر ادامه دار است زیرا بعد از جنگ تحمیلی، مدافعین حرم را داشتیم و در دوره كرونا مدافعین سلامت حضور داشتند. مسلما در زمینه نوشتار و تولید محتوا، وسعت و فضای ادبیات مقاومت بسیار گسترده و بزرگ است و كتاب ها و ادبیاتی كه تاكنون در این حوزه تولید شده است، نتوانسته اند حق مطلب را ادا كند.
این شاعر و نویسنده ادبیات دفاع مقدس با بیان اینكه زبان هنر زبانی است كه گسترده ترین مخاطب را دارد، گفت: انسان از همان كودكی با قصه و شعر بزرگ می شود و حتی یك بچه ده روزه هم با لالایی ها مادرانه عجین شده است. ضمیر انسان هنرجو است و در واقع انسان به مولفه هایی كه به هنر مزین هستند، جذب می شود و این مسئله نه تنها در ادبیات بلكه در امور دیگر حتی شهرسازی هم وجود دارد.
گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت میتوانید برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 21:00 تا 23:00 روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامكهای مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.