جعفر روناس اظهار كرد: در كشور پاكستان احزابهای زیادی فعال هستند و همواره چالش بینشان وجود دارد، اما بعد از اتفاقات در دو ماهه اخیر در غزه، نوعی همدلی و اتحاد میان این احزاب ایجاد شده و به اتفاق تجمعات و نشست های مختلفی برگزار كردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ جعفر روناس مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور پاكستان در گفتگو با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، با اشاره به اشتراكات فرهنگی ایران و پاكستان اظهار كرد: زبان فرهنگ و هنر، زبان گویا و با صدای بلندی است كه به صورت موثر می تواند بین دو كشور در جهت گفتگوهای فرهنگی نقش ایفا كند.
وی با بیان این كه در كشور پاكستان احزاب مختلف، مذهبی، سیاسی و گروه های فرهنگی زیادی فعال هستند و تشكیلات خیلی قوی دارند و همواره چالش بین شان وجود دارد، در عین حال گفت: بعد از اتفاقات در دو ماهه اخیر در غزه، نوعی همدلی و اتحاد میان احزاب و گروه های مختلف ایجاد شده و حتی در این ایام شاهد بودیم، گروه هایی كه با هم اختلافات ریشه ای و پایه ای داشتند، با همدیگر همسو و به اتفاق تجمعات و نشست های مختلفی برگزار كردند.
مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور پاكستان خاطر نشان شد این همسویی میان احزاب در پاكستان، دستاورد فرهنگی است كه به نوعی برای این گروه ها القا شد مسئله واجب تری وجود دارد كه اشتراك فرهنگی و دیدگاهی در آن دارند.
وی به خانه فرهنگ ایران در پاكستان و فعالیت های آن در حوزه مقاومت اشاره و بیان كرد: فرهنگ ایران مركزی شناخته شده و قدیمی در پاكستان است و با توجه به مواضعی كه جمهوری اسلامی ایران در این چهار دهه داشته تقریبا بر همگان مبرهن و واضح است كه ما به عنوان یكی از كشورهایی كه همواره حامی ملت مظلوم فلسطین بودیم، شناخته شدیم.
روناس در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت اظهار كرد: گروه های مختلفی با مراجعه به خانه فرهنگ، حتی گروه هایی كه مخاطب ما نیستند تا جایی كه در پاكستان حضور دارند، انجمن های تجاری، پیروان سایر مذاهب با مراجعه به خانه فرهنگ ایران در پاكستان ابراز همدردی كردند و از مواضع جمهوری اسلامی ایران حمایت كردند.
وی افزود: كسانی كه معمولا به دلیل اختلاف دیدگاه های مذهبی و فرهنگی كمتر با ما مراوده و ارتباط داشتند به خانه فرهنگ ایران مراجعه كردند و این در نوع خودش كم نظیر است و نوعی فرهنگ مشترك، فرهنگ مقاومت در ذهن و دیدگاه ملت پاكستان احیا شده است.
مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور پاكستان با اظهار به این كه تشكل های زیادی به صورت خودجوش در حمایت از مردم فلسطین در پاكستان ایجاده شده است، گفت: این تشكل ها عمدتا كمك های نقدی و غیر نقدی كه برای ملت مظلوم غزه جمع آوری می شود، سازماندهی می كنند.
وی افزود: گروه های مختلف دانشجویی، سیاسی و افراد مختلفی كه نه در جایگاه حقوقی خودشان بلكه در جایگاه حقیقی و به صورت داوطلبانه این تشكل ها را ایجاد كردند و همدلی و فرهنگ مشتركی بین این گروه ها ایجاد شده است و آن این كه مهمترین هدف آن دستگیری و حمایت از ملت ستمدیده غزه و فلسطین است.
روناس با اشاره به اینكه كثرت جمعیت در راهپیمایی ها و تجمعات گسترده ای كه در پاكستان انجام شده، آن را در قیاس با سایر كشورها متفاوت كرده است، اظهار كرد: بین تمامی سخنرانان و شخصیت های مختلف یك كلید عبارت مشترك است. آن ها عمدتا در سخنانشان مطرح می كنند بالغ بر چهار دهه است كه جمهوری اسلامی ایران حامی این ملت مظلوم بوده است ولی آن قدری كه سایر كشورها باید به این موضوع می پرداختند نپرداختند.
وی افزود: در سخنرانی همه شخصیت های بزرگ و گروه های سیاسی جمله مقام معظم رهبری به عنوان یك عبارت واژه مطرح است كه عبارت است از «به راستی فلسطین، مسئله اول دنیای اسلام است.» این فرهنگ مشترك بین ایران و پاكستان در گفتمان فرهنگی دو كشور ایجاد شده است كه بعد از مدت ها كشورهای همسایه به استراتژی جمهوری اسلامی ایران می رسند كه عصاره اش عبارت معروف مقام معظم رهبری است.
گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت میتوانید برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 21:00 تا 23:00 روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامكهای مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.