جنگ در غزه به مرحلهای رسیده است كه اشغالگران تمنای پایان هرچه زودتر آن را دارند، اما در این شرایط، پایان جنگ خسارت تمامعیار محسوب میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس؛ 77 روز از جنگ در غزه میگذرد و چند روزی است كه خبرها و گزارشهای متعدد، از آغاز دوباره تلاشها برای آتشبس حكایت دارد، تعدادی از رسانههای اسرائیلی و غربی در این خصوص خبرهایی منتشر كردهاند. كاخ سفید نیز مدعی شده كه مذاكرات درباره آتشبس بشردوستانه و آزادی گروگانها در غزه بسیار جدی شده است.
در این میان به نظر میرسد كه كابینه جنگ اسرائیل نیز تحت فشار زیادی از جهات مختلف قرار دارد و ارتش نیز هنوز به اهداف اعلامی خود نرسیده و تلفاتش در حال افزایش است. ارتش اسرائیل روز چهارشنبه از زخمی شدن 29 نظامی خود خبر داد، روز گذشته نیز رادیو ارتش اسرائیل خبر داد كه 40 نظامی در جنوب غزه زخمی شدهاند؛ بی تردید این آماری است كه با سانسور و ملاحظات شدید اعلام میشود.
در این میان میتوان گفت كه یكی از نشانههای آمادگی برای آتشبس، تشدید بمباران غزه طی روزهای گذشته است، به شكلی كه اصولا پیش از انجام هر مذاكراتی در جنگ، شدت بمباران و حملات برای امتیاز گیری و تحت فشار قرار دادن طرف مقابل افزوده میشود.
از سوی دیگر اسرائیل طی روزهای گذشته سعی دارد واقعیت میدانی جدیدی در غزه بر حماس تحمیل كند، از جمله اینكه برای ایجاد یك «منطقه امن» در طول خط درگیری در شرق غزه تلاش میكند. ارتش اشغالگر همچنین تلاش دارد اردوگاه «جبالیا» در شمال غزه را از «بیت لاهیا» جدا كند و برای ورود به منطقه میانی بین «حی التفاح» و «الشجاعیه» وارد عمل شود كه البته مقاومت فلسطینیها در این نقطه بسیار شدید است.
اما در جبهه مقابل، اسرائیل دچار چند دستگی شده و محافل مختلف نسبت به برنامههای جنگ و امكان تحقق اهداف تردید نشان میدهند، هرچند اختلافات عمیق پیش از آغاز جنگ نیز وجود داشت، اما اكنون به حدی رسیده است كه مقامات كابینه نتانیاهو جرئت حضور در محافل عمومی و در مراسم تشییع نظامیان كشته شده در غزه و یا عیادت زخمیهای جنگ در بیمارستانها را ندارند. حتی شاهد هستیم كه دیگر خبری از اظهارات شاذ و تند افرادی چون «ایتمار بن گویر» و «بزالل اسموتریچ» نیست.
در این راستا، در حالیكه جناح راستگرا خواستار ادامه جنگ است، مخالفان و چپگراها میخواهند تا طرح دیگری اندیشیده شود، دولت نتانیاهو نیز هرچند در ظاهر مدعی است كه جنگ را تا «نابودی حماس» ادامه خواهد داد، اما در پشت پرده حداقل خواستار یك هفته آتش بس است.
در مقابل نیز مقاومت خود را برای تمامی سناریوها آماده كرده و باید دید كه نتانیاهو و اطرافیانش تا چه حد برای مواجهه با متغیرهای قابل توجه پیش رو، آمادهاند.
همپیمانان غربی اسرائیل نیز به این جمعبندی رسیدهاند كه این رژیم در كوتاه مدت هرگز نمیتواند اهداف خود را محقق كند، به خصوص اینكه ارتش اسرائیل در شمال فلسطین اشغالی در مرز لبنان نیز درگیر است، علاوه بر اینكه تنش در دریای سرخ نیز روز به روز بیشتر میشود.
در این شرایط مقامات اسرائیل تصمیم گرفتهاند كه با آتش و كشتار بیشتر وارد مذاكره با حماس شوند تا همانطور كه ذكر آن رفت، بتوانند امتیاز بیشتری بگیرند، البته مقاومت نیز نشان داده كه توانایی وارد كردن ضربات دردناكی به اهداف اشغالگران را دارد.
«ابو عبیده» سخنگوی عزالدین القسام اعلام كرده است كه طی سه روز گذشته 41 تانك و نفربر و دیگر ماشین آلات ارتش اسرائیل در غزه مورد هدف قرار گرفته و 25 نظامی اسرائیلی كشته و دهها نفر دیگر زخمی شدهاند.
در این میان با وجود تلفات بسیار بالای ارتش اسرائیل كه بخش زیادی از آن سانسور میشود، اما هنوز برخی از مقامات از جمله نتانیاهو و گالانت بر طبل ادامه جنگ میكوبند، آنها در یك شرایط وخیمی قرار دارند، ادامه جنگ به معنای تلفات بیشتر است و سانسور آمار تلفات تا حدی میتواند موفق باشد، اما در نهایت ساكنان اسرائیل واقعیت را خواهند فهمید و بر سر كابینه راستگرا آوار خواهند شد.
اما توقف جنگ بدون تحقق هدف اصلی یعنی «نابودی حماس» نیز برای نتانیاهو و دار و دستهاش یك كابوس است. این دامی است كه مقاومت برای اشغالگران پهن كرده و هر گزینهای برای اسرائیل همراه با هزینه بسیار بالاست.
نكته حائز اهمیت اینجاست كه اسرائیل، برنامه نهایی خود را به اجرا گذاشته كه همان ورود زمینی به غزه است، اما مقاومت هنوز گزینههای انجام نشدهای دارد كه به مقتضای شرایط ورود خواهد كرد.