صدای جمهوری اسلامی ایران

چنانچه در جهان اسلام یك بسیج عمومی از سوی ملت‌ها علیه رژیم اشغالگر قدس شكل بگیرد، می‌تواند ظرفیت عظیمی را آزاد كند و فشاری طاقت فرسا و كشنده بر رژیم صهیونیستی وارد كند. اما برخی دولت‌های عربی-اسلامی مانع از شكل‌گیری این جبهه هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس؛ راهبرد قطع ارتباط برخی دولت‌های مسلمان با رژیم صهیونیستی یكی از نكات مورد تاكید و پیگیری رهبر انقلاب اسلامی بالاخص در مقطع جنگ این رژیم علیه غزه بوده است. موضوعی كه در دیدار جمعی از مردم كرمان و خوزستان با ایشان نیز مجدداً مورد تاكید قرار گرفت.

ایشان فرمودند: «كمك به رژیم صهیونیستی جنایت و خیانت است. بعضی از دولتهای مسلمان متأسّفانه این جنایت را مرتكب میشوند، [امّا] بدانند كه ملّتهای مسلمان این را فراموش نخواهند كرد. امروز وظیفه است كه دولتهای مسلمان نگذارند كالا و نفت و سوخت و مانند اینها به رژیم صهیونیستی برسد، همچنان كه او نمیگذارد آب به مردم غزّه برسد؛ این وظیفه‌ی دولتهای مسلمان است. وظیفه‌ی ملّتهای مسلمان [هم این] است كه از دولت‌های خودشان بخواهند هر گونه كمكی [به رژیم صهیونیستی] را قطع كنند، بلكه رابطه‌های خود را قطع كنند؛ اگر قادر نیستند رابطه‌ی خود را به طور دائم قطع كنند، لااقل به طور موقّت قطع كنند روابط خودشان را، فشار بگذارند روی این عنصر خبیث ظالم خونخوار سفّاك.» (بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم كرمان و خوزستان 1402/10/02)



اعراب سازشكار

تاكنون شش كشور عربی-اسلامی به صورت علنی با رژیم صهیونیستی سازش كرده‌اند. مصر (سال 1979 میلادی)، اردن ( سال 1994 میلادی)، امارات (سال 2020 میلادی)، مراكش (سال 2020 میلادی) و سودان (سال 2020 میلادی) این 6 كشور هستند. البته سودان بخشی از توافقنامه موسوم به ابراهیم هست، اما هنوز معاهده عادی سازی با اسرائیل را نهایی نكرده است.


موقعیت جغرافیایی كشورهایی كه با رژیم صهیونیستی سازش كردند | منبع: الجزیره

تجارت اسرائیل و امارات در سال 2022 از 2.5 میلیارد دلار گذشت و در هفت ماهه اول سال 2023 به 1.85 میلیارد دلار رسید. توافقنامه تجارت آزاد اسرائیل و امارات نیز در مارس 2023 به اجرا درآمد كه طی آن، تعرفه‌ها بر 96% از كالاهای مبادله شده بین این دو رژیم حذف شد. هدف از این قرارداد افزایش تجارت فی‌مابین ابوظبی-تل آویو به بیش از 10 میلیارد دلار در پنج سال آینده است.

تجارت رژیم صهیونیستی و بحرین در همین دوره هفت ماهه اول 8.5 میلیون دلار بود. اسرائیل روز چهارم سپتامبر سفارت خود را در بحرین افتتاح كرد و چند روز بعد توافق نامه‌ای بین اسرائیل و بانك مركزی بحرین امضا شد. تجارت دوجانبه اسرائیل و مراكش نیز طی سه سال گذشته افزایش یافته و حجم تجارت سالانه 500 میلیون دلاری هدف‌گذاری شده‌اند.

این روابط آشكار در شرایطی است كه مخالفت گسترده‌ای در میان شهروندان عادی كشورهای مسلمان در زمینه سازش با اسرائیل وجود دارد. بر اساس نتایج نظرسنجی عرب بارومتر (Arab Barometer) یك گروه تحقیقاتی مستقر در دانشگاه پرینستون آمریكا، اكثر شهروندان سراسر غرب آسیا و شمال آفریقا مخالف عادی سازی با اسرائیل هستند.

بیشترین مخالفت برای رابطه با اسرائیل در الجزایر بود و تنها 4% شهروندان آن موافق چنین ارتباطی بودند. پس از آن مصر (5%)، اردن (5%)، لیبی (7%)، موریتانی (8%)، تونس (11%) عراق (14%) و لبنان (17%) قرار دارند كه به روشنی نشان می‌دهد اكثریت قاطع ملت‌های مسلمان مخالف رابطه دیپلماتیك دولت‌های‌شان با رژیم صهیونیستی هستند. لازم به ذكر است كه كشورهای نظیر عراق و لبنان دارای بافت قومیتی بعضاً معارضی هستند و درصدهای مذكور بی‌ارتباط با این موضوع نیست.


نتیجه نظرسنجی عرب بارومتر (Arab Barometer) درباره میزان اقبال شهروندان به عادی سازی



تركیه بزرگترین شریك تجاری رژیم صهیونیستی در جهان اسلام

تركیه از جمله كشورهای مهم در محیط پیرامون فلسطین اشغالی است. «رجب اردوغان» رئیس جمهور تركیه از سال 2003 با نقاب اسلامگرایی بر تركیه حاكم شد. اما طبق اطلاعات مندرج در آمار سال 2021 میلادی رصدخانه پیچیدگی اقتصادی (OEC)، اكنون تركیه بزرگترین شریك تجاری رژیم صهیونیستی در جهان اسلام است.

براساس آخرین آمار رصدخانه پیچیدگی اقتصادی (OEC)، تركیه سومین صادركننده بزرگ به رژیم صهیونیستی است. حجم صادرات تركیه به رژیم 6/31 میلیارد دلار و حجم واردات 2/03 میلیارد دلار است.


روابط تجاری تركیه و رژیم صهیونیستی | منبع: رصدخانه پیچیدگی اقتصادی (OEC)

شركت تجزیه و تحلیل كپلر نشان می‌دهد كه اسرائیل از می 2023 میلادی روزانه حدود 220000 بشكه نفت خام وارد كرده كه منبع اصلی آن، دو كشور قزاقستان و آذربایجان است. میزان واردات از این دو كشور بالغ بر 60% كل نیاز رژیم صهیونیستی است.[3] این نفت از طریق بندر جیهان تركیه به فلسطین اشغالی صادر می‌شود.



سعودی و صهیونیست

اما مورد بعدی عربستان سعودی است. در این مورد روابط در سطح رسمی انكار می‌شود اما در پس پرده اتفاقات دیگری در حال وقوع است. به نقل از TRT تركیه، رادیو رسمی عرب زبان اسرائیل روز سپتامبر 2017 گزارش داد كه یك مقام ارشد سلطنت سعودی به طور مخفیانه از این رژیم بازدید به عمل آورده كه بعداً تأیید شد این بازدیدكننده كسی نیست جز شخص محمد بن سلمان. اما روابط عربستان سعودی با اسرائیل عمیق‌تر است. سعودی در اكتبر 2018 بیش از 250 میلیون دلار تجهیزات جاسوسی از اسرائیل خریداری كرد.[4]

در همین راستا، اخیراً خبری مهم از كانال منابع صهیونیست فاش شد. پایگاه خبری عبری زبان «والا» گزارش داد كه آزمایش یك مسیر زمینی از بنادر امارات به فلسطین اشغالی با موفقیت انجام شده است. این مسیر از عربستان سعودی می‌گذرد. این پل زمینی، محموله‌ها را از دوبی به حیفا و بالعكس انتقال می‌دهد. این مسیر برای دور زدن دریای سرخ و ایضاً تنگه هرمز است كه البته میزان موثر بودن آن مشخص نیست. [5]


مسیر دبی - حیفا؛ آخرین پرده از خیانت اعراب حاشیه خلیج فارس

تحولات مذكور از سوی برخی دولت‌های عربی - اسلامی در كمك رسانی به رژیم در حالی رخ می‌دهد كه شهدای غزه از مرز 20 هزار تن گذشته و رژیم صهیونیستی از سوی دولت یمن در دریای سرخ محاصره شده است.

اقدام یمن از این جهت حائز اهمیت است كه با استناد به آمار وزارت حمل و نقل رژیم صهیونیستی، آماری بالغ بر 98% از حجم واردات و صادرات این رژیم از كریدورهای دریایی و بنادر حیفا، اشدود و ایلات انجام می‌شود.[5]

اقدامات دولت یمن با 2000 كیلومتر فاصله از قلمرو رژیم صهیونیستی توانست ضربه‌ای به رژیم وارد كند كه آمریكا به دنبال ائتلاف سازی علیه آن باشد.

رهبر انقلاب در همین رابطه فرموده بودند: این را من چند روز قبل از این هم گفتم، حالا هم تكرار میكنم: از دنیای اسلام توقّع بیشتری هست ... آنچه دولتهای اسلامی باید بر آن پافشاری كنند، قطع فوری این جنایتهایی است كه دارند در غزّه انجام میدهند؛ این بمبارانها باید فوراً قطع بشود؛ راه صدور نفت و ارزاق به رژیم صهیونیستی را ببندند؛ دولتهای اسلامی با رژیم صهیونیستی همكاری اقتصادی نكنند؛ در همه‌ی مجامع جهانی با صدای بلند این جنایت را، این فاجعه‌آفرینی را، بدون تردید و بدون لكنت محكوم كنند. این‌جور نباشد كه در یك اجتماع اسلامی یا اجتماع عربی، همان چند نفری هم كه حرف میزنند، یا دوپهلو حرف بزنند یا با لكنت حرف بزنند؛ صریح حرفشان را بزنند. معلوم است دارد چه اتّفاقی می‌افتد؛ بایستی رژیم صهیونیستی محكوم بشود، بایستی همه‌ی دنیای اسلام علیه رژیم صهیونیستی بسیج بشوند.» (1402/08/10)

قطعاً چنانچه در جهان اسلام یك بسیج عمومی از سوی ملت‌ها با روشنگری و نقش آفرینی نخبگان و چهره‌های اثرگذار در زمینه قطع كامل هر گونه روابط دولت‌های اسلامی با رژیم اشغالگر قدس شكل بگیرد، می‌تواند ظرفیت عظیمی را آزاد كند و فشاری طاقت فرسا و كشنده بر رژیم صهیونیستی وارد كند.

مرتبط با این خبر

  • زنان مقاوم فلسطینی؛ حماسه سازان طوفان‌الاقصی / شجاعت مردان، مدیون ایستادگی زنان است

  • عامل عقب‌ماندگی سینمای مقاومت در ایران، نبود نقشه‌راه است/ نگاه كمی بر كیفی در سینما غلبه كرده است

  • اسرائیل بداند، مقاومت؛ نماد زیست آزادگان جهان است/ تجارت مرگ اسرائیل بزرگترین شكست آنهاست

  • ایران و عربستان دو بال نیرومند برای ایجاد صلح و دوستی در منطقه

  • كشورهای اسلامی باید مقدمات همه‌پرسی در فلسطین را فراهم كنند

  • علت ارسال سلاح با هواپیمای مسافری، هراس آمریكا از افكار عمومیست

  • ورود به سینمای مقاومت بدون پشتوانه امكان‌پذیر نیست

  • آمریكا با جنگ غزه درصدد مهار ایران است

  • دستان آلوده غرب در نقض كنوانسیون‌های بین‌المللی/ ارسال سلاح با هواپیمای مسافربری نقض صریح است

  • اسرائیل می‌خواهد با تغییر ژئوپلتیك منطقه، فضای امنی برای خود فراهم كند!