صدای جمهوری اسلامی ایران

 كارشناس ارشد حوزه كتاب و نقد ادبی گفت: برگ زرین ادبیات پایداری، بیشتر از فرم و ساختار و تكنیك به محتوا و متن زندگی شهید نیاز دارد.

 محمد رسول تبیك كارشناس ارشد حوزه كتاب و نقد ادبی در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت درباره جریان‌شناسی و جریان‌سازی ادبیات مقاومت با رویكرد ملی اظهار كرد: بدون تردید تعریف ژانر جدیدی به نام «ادبیات پایداری» یا «ادبیات مقاومت» و «دفاع مقدس» و حتی «ادبیات جنگ» برای اثرگذاری و جریان‌سازی كافی است.
 وی افزود: كشورهایی كه صاحب ادبیات هستند معمولاً جنگ‌های بزرگی را تجربه كردند و جنگ یكی از محورهایی است كه باعث شكوفایی استعدادها می‌شود.
 كارشناس ارشد حوزه كتاب و نقد ادبی، كتاب «سفر به گرای 270 درجه» را بهترین كتاب در حوزه دفاع مقدس دانست و گفت: شهید مطهری در كتاب «حماسه حسینی» می‌فرماید عاشورا دو رو دارد؛ روی تاریك و روی روشن كه معمولاً ما به روی تاریك آن یعنی مصیبت‌ها و روضه‌ها می‌پردازیم كه البته لازم و ضروری است اما فقط نباید به این موضوع پرداخته شود چون عاشورا جنبه روشن هم دارد كه آن عرفان و مراتب سلوك انسانی است.
 تبیك با بیان اینكه جنگ ما نشأت گرفته از نهضت امام حسین علیه‌السلام و در امتداد حادثهٔ عاشوراست گفت: بخشی از كتاب‌های دفاع مقدس به برگ روشن جنگ مانند رشادت‌های شهدا و بخشی هم به جنبه تاریك جنگ می‌پردازند. ما با نگاه ملی و دینی خود اصالت را به صلح می‌دهیم و جنگ برای ما یك حالت ثانویه دارد و این در منابع ملی و دینی و فقهی ما یك مسئلهٔ ثابت شده است.
 كارشناس ارشد حوزه كتاب و نقد ادبی یادآوری كرد: كتاب «زمین سوخته» احمد محمود و كتاب «سفر به گرای 270 درجه» به دلیل اینكه به جنبهٔ تاریك جنگ پرداختند برخی منتقدان ادبی، آن را كتاب ضدجنگ می‌دانند درصورتی‌كه من معتقدم این كتاب‌ها ذیل چتر ادبیات پایداری مطرح هستند و نباید جنس و ماهیت آن‌ها را از هم جدا كنیم.
 تبیك معتقد است كه برخورد و ضریب نظرات به پویایی ادبیات پایداری می‌كند و نشان می‌دهد كه در دهه پنجم جنگ روبه‌رشد هستیم و ادامه داد: جنگ تحمیلی به دلیل ارزشمندی و ایدئولوژیك بودنش، جنبه تاریكی و روشنی توأمان دارد و جنبه تاریك جنگ همان آسیب‌ها و محرومیت‌هایی است كه هنوز در مناطق جنگی شاهد آن هستیم و جنبه روشن جنگ هم شكوفایی استعدادهای نوجوانان و جوانان كشورمان بود.
وی خاطرنشان كرد: بنده معتقدم كه در ادبیات پایداری اولویت با محتواست چراكه این نوع ادبیات با اهداف و مخاطبانی كه دارد قطعاً در درجه نخست باید به محتوا بپردازد.
 تبیك اضافه كرد: برگ زرین ادبیات پایداری بیشتر از فرم و ساختار و تكنیك به محتوا و متن زندگی شهید نیاز دارد چون متن زندگی شهید به‌قدری جذابیت دارد كه به فرم و تكنیك نیاز چندانی نیست. وجود ناشران تخصصی در حوزه ادبیات پایداری یك گام به سمت جلو محسوب می‌شود و می‌تواند جلوی موازی‌كاری‌ها در این حوزه را بگیرد.

مرتبط با این خبر

  • زنان مقاوم فلسطینی؛ حماسه سازان طوفان‌الاقصی / شجاعت مردان، مدیون ایستادگی زنان است

  • عامل عقب‌ماندگی سینمای مقاومت در ایران، نبود نقشه‌راه است/ نگاه كمی بر كیفی در سینما غلبه كرده است

  • اسرائیل بداند، مقاومت؛ نماد زیست آزادگان جهان است/ تجارت مرگ اسرائیل بزرگترین شكست آنهاست

  • ایران و عربستان دو بال نیرومند برای ایجاد صلح و دوستی در منطقه

  • كشورهای اسلامی باید مقدمات همه‌پرسی در فلسطین را فراهم كنند

  • علت ارسال سلاح با هواپیمای مسافری، هراس آمریكا از افكار عمومیست

  • ورود به سینمای مقاومت بدون پشتوانه امكان‌پذیر نیست

  • آمریكا با جنگ غزه درصدد مهار ایران است

  • دستان آلوده غرب در نقض كنوانسیون‌های بین‌المللی/ ارسال سلاح با هواپیمای مسافربری نقض صریح است

  • اسرائیل می‌خواهد با تغییر ژئوپلتیك منطقه، فضای امنی برای خود فراهم كند!